Aceasta reteta de carne cu sos este potrivita cu o garnitura legume de fierte sau orez.
Au un gust acrisor si un miros uimitor.
Ingrediente pulpe de pui la cuptor, cu sos de rozmarin
- o tava pulpe de pui 10-12 bucati
- 50 ml vin sec
- usturoi
- fire de rozmarin
- foi de dafin
- oregano
- lamaie
- unt
- sare,piper
Mod de preparare
Dezghetam pulpele daca este cazul si dupa preferinte luam jos pielea; pulpele le condimentam cu sare, piper si oregano, apasam bine cu degetele sa sa se lipeasca mai bine condimentele de carne.
In ulei incins, prajim pulpele pe ambele parti pana ce se schimba culoarea.
Pulpele le asezam intr-o tava care merge la cuptor, adaugam catei de usturoi, foi de dafin si fire de rozmarin, adaugam 200ml de apa si asezam tava in cuptorul preincalzit, pana cand carnea este facuta complet.
Scoatem pulpele din tava, le asezam intr-o tigaie cu tot cu sosul lasat, adaugam vinul si lasam un minut ca sa se evapore alcoolul.
Stoargem sucul de la o lamaie, il adaugam peste carne, mai adaugam 2 linguri de unt si amestecam pana se topeste, lasam inca 2-3 minute pe foc, intre timp gustam daca mai este nevoie de condimente.
Se serveste carnea stropita cu sos, alaturi de legume fierte sau orez.