Animale de companiePeștii de acvariu Lebistes reticulatus sau guppi - cea mai cunoscută și...

Peștii de acvariu Lebistes reticulatus sau guppi – cea mai cunoscută și apreciată specie

Lebistes reticulatus este unul din cei mai cunoscuți pești de acvariu din țara noastră. Poate fi achiziționat de orice acvarist, fie el și începător, deoarece nu este o specie pretențioasă. Trebuie doar să fie ținut într-un acvariu în care apa să aibă temperatura de 22 grade Celsius, pH-ul de 6-8, iar duritatea de 6-12 grade DG.

Apa este indicat să fie filtrată, o dată pe săptămână trebuie înlocuită parțial mai ales dacă acvariul este suprapopulat cu pești. Pe fundul acvariului se pune un strat de nisip de râu, care trebuie în prealabil spălat foarte bine cu apă. De asemenea se pot folosi plante de acvariu, cele mai indicate sunt Fontinalis sau Myriophyllum.

Peștele Lebistes reticulatus este cunoscut si cu numele de guppi

Este o specie originară din Guyana, Venezuela, Insula Trinidad și Barbados. Localnicii îl numesc și peștele milionar deoarece este foarte lacom și are obiceiul să se hrănească în special cu ouă și larve de insecte acvatice, de țânțari. Pe de altă parte este și o specie care se înmulțește foarte ușor, femela este prolifică. Un pește gruppi ajunge la maturitatea sexuală la 1,5 luni. Femela se reproduce la 5 săptămâni, are perioada de gestație de o lună, este o specie vivipară.

Ca aspect general peștele Lebistes reticulatus are corpul alungit, aplatizat puțin pe părțile laterale. Întotdeauna femela este mai mare decât masculul, are lungimea corpului de 5 cm și abdomenul mai umflat, masculul ajunge doar la 2,5 cm. În ceea ce privește coloritul corpului, femela este unicoloră, masculul are corpul în diferite culori, în nuanțe frumoase strălucitoare. Există pești gruppi galbeni-maronii, aurii, negri, aurii cu dungi, galbeni-negri și în multe alte combinații de nuante irizante.

Hrana acestor pești este alcătuită din larve de chironomide, crustacee mici de Cyclops sau Daphnia, gridal, tubi și altele.

Video – Pești de acvariu – Lebistes reticulatus sau guppi:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.