DiverseCum să scapi de răceală mai ușor?

Cum să scapi de răceală mai ușor?

În lunile de iarnă, e aproape imposibil să nu te gândești cum să scapi de răceală sau de gripă, mai ușor. Odată infectat, organismul e sub asediu, iar boala „își face numărul” cu fel de fel de simptome, care mai de care mai enervante. În prezent nu există leac pentru a stopa evoluția bolii, dar, din fericire, sunt mici trucuri pe care le poți încerca pentru a trece mai ușor peste. Totul se reduce la modul în care ai grijă de tine. Am adunat mai jos câteva sfaturi simple, cu efecte bune, care să te ajute să-ți întărești sistemul imunitar în lupta cu răceala sau gripa.

Cum să scapi de răceală cu miere și ridiche

Greu de crezut dar face minuni. Este prima alternativă la care apelez atât eu cât și multe cunoștințe. Cei de la Realitatea au explicat aici de unde a apărut soluția magică. PS: Tai un capac din ridiche și golești mijlocul, acolo pui 2-3 linguri de miere. Aștepți peste noapte sau câteva ore bune, și bei acel sirop. Este super bun mai ales pentru tuse. Unii spun că au scăpat de probleme în 24 de ore.

Vitamine

Zincul și vitamina C sunt necesare pentru un sistem imunitar prosper. Nu trebuie să bântui prin farmacii în căutare de remedii minune ambalate frumos. Alimentația e cheia. Cerealele integrale și laptele conțin zinc, iar portocalele, căpșunile și ananasul sunt bogate în vitamina C. Cât despre vitamina C, vedeți acest articol interesant de pe Descoperă.ro. Nu e foarte clar cât de mult ajută și dacă ajută pe toate lumea, totuși, multe studii spun că ajută moderat.

Odihnă din belșug

Trage câte un pui de somn, ori de câte ori ai ocazia peste zi. Seara, încearcă să adormi mai devreme decât ai face-o în programul tău obișnuit. Odihna prelungită de peste noapte ajută foarte mult sistemul imunitar.

Las-o mai moale cu antrenamentele

Deși activitatea fizică este cheia unui corp sănătos, în perioada în care organismul e infectat cu un virus gripal, nu te forța la sală și evită antrenamentele sportive solicitante. Câteva plimbări ușoare sunt suficiente. Deși am prieteni care se jură că o oră de alergare scoate răceala din ei …

Redu cantitatea de stres

 Sănătatea mintală și sănătatea fizică merg mână în mână, iar stresul poate afecta sistemul imunitar. Caută o cale de a-ți păstra calmul și evită situațiile stresante.

Bea multă apă

Să rămâi sănătos înseamnă să rămâi hidratat. Apa este vitală pentru funcționarea sistemului imunitar, iar când ești bolnav, este mult mai probabil să termini rezervele de H2O. Băuturile ideale în lupta cu febra sunt: apa, ceaiul fără cofeină, băuturile sport și băuturile fără zahăr.

NU sări peste mese

Chiar dacă apetitul tău este la un nivel scăzut, trebuie să încerci să mănânci regulat. Trupul tău arde calorii pentru a lupta împotriva bolilor, așa că trebuie să ai grijă să îi asiguri combustibilul necesar pentru a câștiga bătălia.

NU candida la „angajatul lunii”

Medicii ne avertizează în fiecare an despre suprasolicitarea la locul de muncă. Dacă ești bolnav și mergi la serviciu, nu numai că îți privezi organismul de odihna necesară, ci îți expui și colegii la germenii buclucași. Este ideal să stai acasă pe perioada răcelii/gripei. Spațiile închise, precum birourile, creează condiții perfecte pentru răspândirea germenilor.

Evită frigul

Spațiile răcoroase pot face mai mult rău decât bine. Dacă nu se poate să-ți iei câteva zile libere, încearcă să lucrezi de acasă. Dacă trebuie să mergi la birou, îmbracă-te bine și evită pe cât posibil frigul. Bacteriile și virușii se dezvoltă la temperaturi mai scăzute și în medii umede.

Cum să scapi de răceală cu o igiena perfectă

Medicii recomandă spălarea mâinilor timp de cel puțin 20 de secunde cu apă caldă și săpun. De asemenea, trebuie să acorzi atenție la tot ceea ce atingi. Dacă atingi mânerele ușii sau tăvile de la sala de mese, asigură-te că îți speli mâinile imediat după. Dacă nu ai acces la o chiuvetă și la săpun, folosește gel dezinfectant din belșug, pe ambele mâini.

Pentru că parcă toată lumea în jurul nostru stă cu nasul în batistă, sfaturile de mai sus te pot ajuta să treci mai ușor peste o răceala sau gripă. Dacă totuși simptomele se prelungesc sau se agravează, iar temperatura atinge cote alarmante, este recomandat să consulți un medic.

Tu ce trucuri ai în lupta cu răceala? Lasă mai jos un comentariu și împărtășește din secretele tale.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.