Casă și grădinăCe resturi din bucătărie puteți folosi pe post de fertilizatori în ghivecele...

Ce resturi din bucătărie puteți folosi pe post de fertilizatori în ghivecele plantelor de apartament

De obicei, menirea resturilor din bucatarie este aceea de a ajunge in cosul de gunoi, nicidecum in ghivecele plantelor de apartament pe care le cresteti cu mare drag sau in gradina de flori si legume. Insa, aceste resturi pot reprezenta un ajutor de nadejde pentru orice gradinar, fie el chiar si unul „de balcon” asa ca in randurile care vor urma va vom prezenta ce resturi din bucatarie puteti folosi pe post de fertilizatori.

Ca anumite resturi alimentare pot fi adaugate peste gramada de compost nu este un lucru nou, aceste deseuri fiind ideale pentru a imbogati compostul folosit de catre toti gradinarii pentru a-si fertiliza gradina. Insa cum ramane cu cei care nu au o gradina in adevaratul sens al cuvantului ci se bucura doar de o mica gradina de balcon si cu resturile din bucatarie? Ei bine, cateva resturi alimentare pot fi utilizate si de catre gradinarii de apartament. Iata care sunt cei mai buni fertilizatori:

Cojile de banana par sa nu aiba nicio utilizare insa, in realitate, ele reprezinta o importanta sursa de vitamine si minerale pentru plantele din ghiveci. Bananele se numara printre cele mai apreciate fructe tocmai datorita cantitatii crescute de substante nutritive lucru care le face perfecte chiar si pentru plante.

Dupa ce ati consumat bananele, folositi portiunea alba de pe coji pentru a fertiliza plantele din ghiveci. Sapati putin pamantul, asezati resturile vegetale si amestecati cu solul. Puteti aseza resturile de banana si la suprafata, asteptand ca acestea sa se descompuna, insa nu este indicat din punct de vedere estetic si nu este nici sanatos deoarece pot atrage daunatori.

Cojile de sfecla rosie sunt si ele foarte bogate in vitaminie si calciu asa ca dupa ce ati ocnsumat delicioasa leguma nu aruncati cojile ci folositi-le pe post de ingrasamant pentru plantele de apartament.

Coaja de ou este bogata in calciu iar plantele au nevoie si ele de calciu. Asa ca din cand in cand realizati un praf din cojile de ou uscate, praf pe care il puteti amesteca in apa pe care o folositi pentru a uda plantele. In acest fel calciul va fi absorbit cu o mai mare rapiditate. Daca ati uitat sa amestecati praful cu apa, acesta poate fi presarat la radacina plantelor.

Zatul de cafea poate fi folosit atat ca fertilizator natural, cat si pentru a tine la distanta anumite plante.

Apa rezultata in urma fierberii legumelor poate fi si ea folosita ca fertilizator pentru plantele dumneavoastra. Folositi-o cu incredere dupa ce a fost racita.

Betele de chibrit pot fi si ele folosite pentru a creste cantiatea de sulf din sol dar si pentru a reduce din aciditatea acestuia. Betele arse vor fi amestecate in pamantul plantelor din ghiveci sau la baza celor din gradina.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.