Care sunt cele mai populare specii de papagali cacadu?

0
2491
Cacatua alba, Foto: free-pet-wallpapers.com
Cacatua alba, Foto: free-pet-wallpapers.com

Papagalii cacadu sunt răspândiți în Indonezia, Australia, Insulele Filipine și Noua Guinee. Fac parte din familia păsărilor Psittaciformes și sunt grupate în 21 de specii. Sunt păsări de talie medie și pot trăi între 40-100 de ani. Unele specii trăiesc mai puțin, altele (ex. specia Cacatua banksii) ajung la 100 de ani. Aceste păsări pot fi crescute în captivitate, pot fi hrănite cu legume și fructe, porumb, morcovi, vinete, țelină, castraveți, rădăcină de păpădie, mazăre păstăi, fasole verde, zmeură, căpșuni, pere, rodii.

Specii de papagali cacadu:

Cacatua alba este o specie numită și papagatul cacadu alb și provine din Indonezia din Insulele Maluku. Are penajul alb, doar coada și partea inferioară a aripilor cu nuanțe gălbui. Preferă regiunile cu păduri, de la altitudini de cel mult 900 m, dar și zonele mai joase, de pe malul râurilor, terenurile mlăștinoase și agricole. Are lungimea corpului de 40-46 cm, iar coada de 20 cm. Poate trăi 50-70 de ani.

Cacatua sanguinea, Foto: free-pet-wallpapers.com
Cacatua sanguinea, Foto: free-pet-wallpapers.com

Cacatua sanguinea este de origine din Australia și Noua Guinee. Are lungimea corpului de 35-39 cm și lungimea cozii de 12 cm. Penajul acestui papagal este alb, iar în zona ochilor și a ciocului are pete roz. Poate trăi aproximativ 50 de ani.

Cacatua galerita, Foto: free-pet-wallpapers.com
Cacatua galerita, Foto: free-pet-wallpapers.com

Cacatua galerita este un papagal nativ din Noua Guinee, Australia de Est și Tasmania. Are penajul alb și creasta de pe cap de culoare galbenă. Această nuanță de galben apare și în zona inferioară a cozii sau sub aripi. Are lungimea corpului de 48-55 cm, greutatea de 810-920 g și speranța de viață de 60-80 de ani.

Cacatua leadbeaterii , Foto: birdcare.com.au
Cacatua leadbeaterii , Foto: birdcare.com.au

Cacatua leadbeaterii trăiește în Australia Centrală și de Est. Are lungimea corpului de 36-40 cm și greutatea de 300-425 g. Penajul este alb pe spate și pe aripi, în rest este roz-deschis, iar pe cap are o creastă cu pene albe și roșu-aprins. Acest papagal poate trăi 40-80 de ani.

Cacatua goffini, Foto: nusavifauna.wordpress.com
Cacatua goffini, Foto: nusavifauna.wordpress.com

Cacatua goffini este un papagal care apare în Indonezia și trăiește 35-40 de ani. Penajul este alb, coada gălbui, iar creasta albă la exterior și roză la interior. Un exemplar adult poate avea lungimea corpului de 28-30 cm și greutatea de 300-400 g.

Cacatua sulphurea, Foto: free-pet-wallpapers.com
Cacatua sulphurea, Foto: free-pet-wallpapers.com

Cacatua sulphurea este o specie de papagal din Indonezia. Are lungimea corpului de 38 cm și speranța de viață de 40 de ani. Penajul este alb, creasta galbenă-intens, iar pe corp apar pete galbene sub aripi, pe obraji și sub coadă.

Cacatua galerita triton, Foto: burfaglar.ifokus.se
Cacatua galerita triton, Foto: burfaglar.ifokus.se

Cacatua galerita triton este de origine din Noua Zeelandă, Australia, Indonezia și Guinea. Are speranța de viață de peste 40 de ani. Penajul este alb, doar obrajii, penele de zbor și coada au pete galbene. Pe cap, papagalul are o creastă galbenă-intens. Ciocul este gri-închis, in jurul ochilor apare câte un inel preorbital de culoare albastru-deschis. Un exemplar adult poate avea lungimea corpului de 46-50 cm și greutatea de 550-693 g.

Citește și:  Canarul Fife - pasărea originară din Scoția recomandată păsărarilor începători
Cacatua moluccensis, Foto: free-pet-wallpapers.com
Cacatua moluccensis, Foto: free-pet-wallpapers.com

Cacatua moluccensis este o specie de papagal din Indonezia. Are lungimea corpului de 52-55 cm și greutatea de 780-1100 g. Penajul corpului este roz-deschis, coada și aripile albe, iar partea ventrală și gătul de culoare roz. Speranța de viață este de aproximativ 40-80 de ani.

Cacatua pastinator, Foto: free-pet-wallpapers.com
Cacatua pastinator, Foto: free-pet-wallpapers.com

Cacatua pastinator este originar din Australia. Are lungimea corpului de 38-40 cm și penajul alb, doar gătul și pieptul sunt roz. În zona dintre cioc și ochi prezintă câte o pată roșie. Ochii sunt mici, au irisul maro, iar în jur apare câte un inel preorbital de culoare albastră.

Cacatua ducorpsii, Foto: free-pet-wallpapers.com
Cacatua ducorpsii, Foto: free-pet-wallpapers.com

Cacatua ducorpsii este un papagal care poate trăi 50 de ani. Are penajul alb, iar partea de sub coadă roșie portocalie. Are lungimea corpului de 31-34 cm iar greutatea de 350 g. Este de origine din Insulele Solomon de aceea mai este numit și papagalul cacadu Solomon.

Cacatua ophthalmica
Cacatua ophthalmica

Cacatua ophthalmica provine din jurul Arhipelagului Bismarck și este o specie cu speranța de viață de 50-60 de ani. Are penajul alb, partea inferioară a cozii și a aripilor galbuie, iar creasta de pe cap de un galben-intens. Un papagal ajuns la maturitate poate avea greutatea corpului de 500-570 g.

Cacatua roseicapillus, Foto: parrot-lovers.livejournal.com
Cacatua roseicapillus, Foto: parrot-lovers.livejournal.com

Cacatua roseicapillus este o specie de papagl de origine din Australia. Are coloritul penajului în nuanțe de roz, roșu, maro și gri. Lungimea corpului este de 25-30 cm, lungimea cozii de 15 cm iar greutatea de 275-430 g. Acest papagal cacadu poate trăi aproximativ 50 de ani.

Cacatua tenuirostris, Foto: free-pet-wallpapers.com
Cacatua tenuirostris, Foto: free-pet-wallpapers.com

Cacatua tenuirostris este o specie din sud-estul Australiei. Are penajul alb, fruntea roșie, pete roșii în partea anterioară a gâtului, iar în jurul ochilor are câte un inel preorbital de culoare albastră. Un exemplar adult poate avea lungimea corpului de 38-40 cm, lungimea cozii de 12 cm, iar greutatea de 600-650 g. Acest papagal trăiește mai mult de 70 de ani.

Cacatua haematuropygia, Foto: burfaglar.ifokus.se
Cacatua haematuropygia, Foto: burfaglar.ifokus.se

Cacatua haematuropygia provine din insulele Filipine și poate trăi mai mult de 50 de ani. Are lungimea corpului de 31-33 cm, lungimea cozii de 10,5-11,5 cm, iar greutatea de 280-300 g. Penajul este alb, cu pete roz pe creastă și la aripi, iar în jurul anusului are penele roșii.

Cacatua banksii, Foto: pixabay.com
Cacatua banksii, Foto: pixabay.com

Cacatua banksii este nativ din Australia, inclusiv Tasmania. Are lungimea corpului de 55-63 cm și greutatea de 570-870 g. Penajul masculului este negru, iar la coadă apar pete roșii-portocalii. La femelă penajul este negru cu puncte albe și zone gri-maronii. Speranța de viață la acest papagal este de 100 de ani.

Cacatua galerita Eleonora
Cacatua galerita Eleonora

Cacatua galerita Eleonora este o specie din Australia, Indonezia, Insulele Aru și Kay. Poate trăi 40-60 de ani și are penajul alb, cu partea inferioară a aripilor, coada și creasta de culoare galbenă. Un exemplar ajuns la maturitate poate avea lungimea corpului de 44 cm și greutatea de 400-600 g.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.