Animale de companieVacanță în Delta Dunării: Încercați o aventură cu câinele pe apă!

Vacanță în Delta Dunării: Încercați o aventură cu câinele pe apă!

În prezent, tot mai mulți oameni au animale de companie – câini – pe care îi iau cu ei peste tot, în vacanțe și călătorii. Câinele este un animal deosebit de prietenos și un tovarăș potrivit la bord, mai ales dacă iubește apa și îi place să înoate.

Navigare rapidă în articol:

  1. Vacanță în Delta Dunării
  2. Aventura cu câinele pe apă

1. Vacanță în Delta Dunării

An de an, în Delta Dunării vin mulți turiști cu animale de companie. Oamenii simt nevoia de relaxare și de aceea aleg să petreacă căteva zile pe ambarcațiunea proprie, alături de câinele lor drag. Cea mai mare problemă a unui câine este să fie lăsat de stăpân acasă, când el pleacă undeva: în oraș sau în vacanță. De aceea o idee bună ar fi să meragă și el în concediu, cu stăpânul, în Delta Dunării.

Faptul că animalul va sta alături de stăpân în barcă este un lucru pozitiv, care va contribui la bunăstarea câinelui. El va fi foarte fericit, se va bucura de timpul petrecut în natură, alături de stăpân.

Delta Dunării

Dacă iubești Delta Dunării, ai putea face o vacanță împreună cu câinele tău, chiar în vara asta. Mulți pescari aleg o astfel de escapadă, mai ales în anumite perioade din an, când nu este prohibiție și se pot bucura de pescuit, alături de animalul lor de companie iubit.

Vacanța de pescuit cu ședere în Delta Dunării poate fi făcută și în anotimpul de toamnă, când se poate pescui. Canalele Deltei sunt foarte frumoase și au ceva magic în orice anotimp al anului. Delta Dunării oferă posibilități de recreere, de cazare și activități în natură.

O altă activitate interesantă este observarea păsărilor din Delta Dunării, cu ochiul liber și cu ajutorul binoclului. În Deltă sunt păsări deosebite, care nu pot fi întâlnite în alte regiuni ale țării noastre. Studierea păsărilor, a sunetelor emise de ele și a comportamentului lor, este relaxantă și foarte plăcută.

Pasionații de această activitate fac special excursii în Delta Dunării pentru a îmbrățișa frumusețiile acestei regiuni din România. Delta Dunării este un târâm de poveste care are o faună multe mai bogată și variată decât ți-ai putea imagina. Lumea păsărilor sălbatice este deosebită și fascinantă pentru mulți oameni, mai ales pentru cei care o pot înțelege cu adevărat.

Această activtate – birdwatching – este o modalitate plăcută de relaxare și petrecere a timpului liber în Delta Dunării, împreună cu animalul tău de companie, sau chiar împreună cu familia și prietenii.

2. Aventura cu câinele pe apă

Cred că mulți câini sunt încântați de o plimbare cu mașina, dar mai ales sunt fericiți să aibă parte de o aventură cu barca pe apă, alături de stăpânul lor. Există însă și câini care nu iubesc deloc apa, aceștia nu pot fi duși într-o aventură pe apă.

Sfaturi bune, în caz că ai decis să-ți iei câinele la bord:

  • Învață câinele să se descurce cu apa, să înoate ușor, fără probleme
  • O idee bună ar fi să ai o suprafață antiderapantă pe barcă, unde câinele să stea
  • Asigură-te că animalul este bine dresat și te ascultă mereu
  • Fii mereu atent și la ce face câinele, atunci când navighezi, este bine să-l supraveghezi
  • Este recomandat să ai o vestă de salvare pentru câine, petru orice eventualitate; în acest fel, în caz de probleme, asta va ajuta câinele să se salveze, îl va ține cu capul deasupra apei.

Ambarcațiunile sunt cele mai sigure

Pentru câine, o plimbare cu ambarcațiunea pe apă poate fi cu siguranță o distracție interesantă, mai ales dacă acesta iubește apa și știe să înoate.

Spațiul de locuit din barcă sau ambarcațiune este destul de redus, de aceea este bine să-l optimizezi puțin și să nu iei multe bagaje, decât strictul necesar. Pe o ambarcațiune, câinele are mai mult loc de mișcare decât pe o barcă cu vâsle sau motor.

Nu uita de mâncarea câinelui, aceasta trebuie dozată cu înțelepciune, să-i ajungă pe toată perioada vacanței. Îi poți lua câteva conserve cu hrană specială pentru câini, care îi plac, câte una pe zi. Câinele are nevoie de un bol pentru mâncare și unul pentru apă. El va bea multă apă, mai ales dacă temperatura ambientală este mai mare, cum se întâmplă în lunile de vară.

Când te deplasezi pe canalele Deltei Dunării cu ambarcațiunea, este bine să cunoști zona și prognoza meteo și în plus să fii vigilent și precaut față de alți navigatori (cu bărci, șalupe, caiace) și nave.

Paddleboard în loc de caiac

Dacă vrei să te bucuri de plimbări pe canalele Deltei Dunării, împreună cu câinele tău, poți alege o placă gonflabilă Paddleboard, în loc de caiac. Aceasta este realizată din spumă EPS, câteva straturi de fibră de sticlă și rășină epoxidică, pentru a fi rezistentă și a preveni loviturile. Cele mai potrivite ar fi plăcile Paddleboard gonflabile deoarece ele pot fi dezumflate și astfel ocupă puțin spațiu de stocare.

Avantajele oferite de placa Paddleboard:

  • Este stabilă, durabilă, alunecă bine pe apă
  • Este potrivită și pentru o plimbare mai lungă pe apă.

Înainte de a porni în aventura pe apă, este bine să-ți antrenezi câinele mai întâi acasă, în spatele casei, să fie obișnuit cu placa Paddleboard. Câinele va fi curios, va verifica placa și se va obișnui să stea pe suprafața ei, în față, mai ales dacă primește și o recompensă ce constă în hrană. După ce s-a obișuit cu placa, trebuie să o miști ușor, înainte și înapoi, ca și cum ar sta pe apă și s-ar legăna pe valuri. De asemenea, încearcă să te prefaci că vâslești, timp în care îți încurajezi câinele să stea pe placa de Paddleboard.

Dispozitiv de flotare pentru câine, chiar dacă acesta este un înotător bun

Acest dispozitiv PFD (vestă gonflabilă) este o opțiune excelentă pentru câine, oferă flotație înfășurată, ține câinele cu fața în sus pe apă, deci în caz de probleme (atunci când ar putea cădea peste bord în apă și nu reușește să înoate mult timp) îi poate salva viața. PFD-ul este astfel proiectat încât să mențină capul câinelui deasupra apei, are secțiuni de flotație în diferite zone: burtă, spate, gât și părțile laterale.

Câinii au nevoie de o vestă gonflabilă, chiar dacă sunt înotători puternici, pentru anumite situații când valurile sunt mari. În plus vesta are și o culoare stridentă (poate fi portocalie) care îl ajută pe stăpân să-și vadă imediat câinele și să-l ridice din apă.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.