Animale de companie4 motive să-ți iei câinele în vacanță – Nu-ți lăsa animalul de...

4 motive să-ți iei câinele în vacanță – Nu-ți lăsa animalul de companie acasa!

Orice câine va fi entuziasmat să meargă în vacanță cu familia care l-a adoptat. Dacă ai un câine ca animal de companie, nu ezita sa-l iei cu tine în vacanță, pentru că nu se poate întâmpla nimic. Nu trebuie decât să-i faci și lui un mic bagaj, în care să-i pui un prosop cu mirosul lui, bolul pentru apă și hrană și desigur câteva conserve pe care să le mănânce în vacanță.

Află în acest articol 4 motive pentru care ar trebui să-ți iei câinele în vacanță.

Navigare rapidă în articol:

  1. Câinele îți face vacanța și mai frumoasă
  2. Câinele ține familia aproape
  3. Te încurajează să faci plimbări mai lungi
  4. Nu-i duci dorul, ca atunci când îl lași acasă

1. Câinele îți face vacanța și mai frumoasă

Atunci când îți privești câinele în ochi, simți că animalul te iubește. Câinele este o specie de animal, care are capacitatea de a oferi afecțiune și dragoste pură. Nu ezita niciodată să-ți iei câinele în vacanță pentru că el se va juca și va crea momente de fericire și pentru el și pentru tine. În acest fel, vacanța va fi și mai frumoasă, nu vor exista nicidecum momente de plictiseală.

Dacă tu și câinele veți pleca împreună în vacanță, aveți posibilitatea de a vă bucura unul de compania celuilalt într-un mediu nou, în natură, la aer curat. Prin faptul că nu-l lași acasă și îl iei cu tine în călătorie, îi faci cea mai mare bucurie, iar el va fi cu siguranță recunoscător pentru asta. De regulă, câinii obișnuiesc să stea cât mai aproape de stăpânul lor, într-o poziție de ședere. Dacă vezi că animalul se sprijină de tine, ăsta este un semn de tandrețe și de mândrie.

Citește și articolul: Dragostea unui câine e medicament curat – Îți alină suferința cu lăbuța!

2. Câinele ține familia aproape

Mulți oameni probabil își lasă câinele acasă, când pleacă în vacanță, însă este păcat, pentru că animalul de companie ar putea să se bucure și el de călătorie, alături de familie. Câinele are nevoie și el de plimbări în natură și de vacanță, să exploreze un mediu nou. La fel ca și oamenii, el are nevoie de experiențe noi și de mai mult spațiu decât i se oferă în viața de zi cu zi, acasă.

Hrana bună, plimbarea în natură și aerul curat contribuie la bunăstarea câinelui.

Plimbările în familie împreună cu animalul de companie sunt mai interesante și mai pline de veselie. Câinele te ajută să petreci timp de calitate împreună cu familia. Este nostim și curios, explorează noul mediu și atrage atenția.

Și în vacanță trebuie să ai grijă să-i dai porția de mâncare la timp, pentru că asta este cea mai simplă cale spre inima lui. Câinele va aprecia enorm că ai grijă să-l hrănești, el își va arăta dragostea față de tine dacă faci asta. Mesele zilnice sunt cele mai plăcute momente pentru câine.

Vei vedea cum dă din coadă pentru a-și exprima bucuria și în plus, ridică și din sprâncene; acest lucru indică de asemenea starea sa bună de spirit și emoțiile sale pozitive. Prin urmare, nu doar coada este o formă importantă de comunicare, câinele îți arată că este mai fericit și atunci când ridică din sprâncene. Dacă este nemulțumit sau vede un străin, el va coborî sprâncenele, iar chipul său va fi ca al unui câine supărat.

3. Te încurajează să faci plimbări mai lungi

Cel mai important lucru în vacanță sunt plimbările în natură. Dacă ai decis să-ți iei câinele cu tine la drum, poți fi sigur că aceste plimbări vor fi și mai lungi, pentru că animalul te va încuraja încă de la primele ore ale dimineții să ieșiți împreună, să explorați zona și să vă bucurați de aerul curat și de peisaj.

4. Nu-i duci dorul, ca atunci când îl lași acasă

De obicei, atunci când pleci de acasă, câinele îți duce dorul și asta se vede imediat pe chipul lui; are o privire blândă, cu ochii triști. Asta nu este o nenorocire, însă cu siguranță câinele își dorește cu ardoare să fie cu tine, mai ales dacă l-ai crescut de mic. Desigur și ție îți pare rău că trebuie să te desparți de animalul tău iubit, mai ales când trebuie să lipsești de acasă mai multe zile, De aceea pentru a nu-i simți lipsa, este bine să-l iei cu tine în vacanță.

Vei descoperi că aceasta este cea mai bună idee pentru a-ți face câinele fericit. Animalul de companie va fi chiar exagerat de fericit când va vedea că îl încurajezi să vină și el la drum și nu-l mai lași, ca de obicei singurel acasă.

Timpul petrecut alături de stăpân îl face foarte fericit pe câine. El se va manifesta în fel și chip, va lătra, va da din coadă, va alerga încolo și încoace, de parcă ar fi agitat. Nerăbdarea și bucuria lui vor fi evidente. În plus, probabil va mai avea o dorință mare pe parcursul vacanței, aceea de a dormi alături de stăpân.

Sfaturi de călătorie

Dacă pleci cu mașina, este important să faci câteva pauze pe parcurs, pentru ca el să alerge puțin la aer curat. Nu-l lăsa singur în mașină, mai ales pe timpul verii când este foarte cald. Pentru a se simți confortabil, îl poți transporta pe bancheta din spate a mașinii, unde va avea loc suficient pentru a se culca. Înainte de plecare, dimineața, nu-i da mâncare, mai ales dacă ai de condus câteva ore până la destinație. Îl vei hrăni când ajungi în locul dorit, sau seara.

În concluzie, dacă pleci în călătorie, nu uita să-ți iei și câinele cu tine! S-ar putea ca alături de el, vacanța ta să fie și mai frumoasă. În plus, din fotografii nu va lipsi nici cel mai important membru al familiei, câinele tău plin de viață și fericire.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.