Animale de companieDragostea unui câine e medicament curat – Îți alină suferința cu lăbuța!

Dragostea unui câine e medicament curat – Îți alină suferința cu lăbuța!

Studiile au arătat că un câine își dă seama când un om (stăpânul său) are o suferință și caută să-i fie aproape, să-i aline durerea. Este suficient să se uite la tine și să înțeleagă dacă ești trist, fericit sau nervos. Vei fi cu adevărat încântat să ai un astfel de animal de companie. Câinii se apropie mai ales de persoanele triste sau care plâng, acesta fiind un semn al empatiei. Pot citi foare bine expresiile faciale ale oamenilor și stările lor emoționale. Dacă îți iei un câine ca animal de companie vei vedea că el va simți când tu ești trist prin simpla citire a expresiei feței tale. Pentru el va fi foarte important să îți fie alături dacă simte că ai nevoie de sprijin. Un câine preia starea ta de spirit și emoțiile, va fi bucuros dacă ești și tu bucuros, și va fi trist dacă și tu ești trist. El își va exprima dragostea și pritenia, dar și compasiunea, atenția și recunoștința.

Stresul ne afectează sănătatea zi de zi. Pentru a elimina stresul sunt mai multe metode: poți bea un ceai din plante medicinale, poți asculta muzică, poți face o plimbare sau poți petrece puțin timp cu un animal de companie. Un câine te va ajuta să scapi de stres, anxietate și depresie. Cercetătorii au ajuns la concluzia că te poți simți mai bine dacă mângâi un câine. Prin această metodă îți arăți pritenia față de câine, iar el îți va răspunde înzecit printr-un comportament adorabil, fericit că îi dai atenție. Ai nevoie doar de câteva minute alături de pritenul tău patruped pentru a scăpa de stres și de gândurile negative. Studiile au arătat că prin mângâierea câinelui se eliberează serotonina, oxitocina și prolactina – hormonii care te fac să te simți bine. În plus, câinele îți oferă o stare de bucurie, te va face să ai mai multă încredere în tine, să te simți iubit. Faptul că te iubește necondiționat îți va da o stare pozitivă și te va liniști, te va face să uiți de griji, de probleme și de stres.

Câinele este un priten atent și curajos pentru stăpânul său. Pentru oamenii cu dizabilități fizice – de văz, de auz sau de mobilitate – sunt câini de asistență, care sunt dresați și îi însoțesc pe aceștia chiar și în locuri publice. Ei pot merge alături de stăpânul lor și îi ajută să se descurce mai bine. Sunt câini puternici, care au parte de un dresaj de bază și apoi de un dresaj complex, potrivit nevoilor specifice persoanei cu dizabilități. Sunt și câini care ajută oamenii ce au numite limitări fizice să facă diferite lucruri, să deschidă o ușă, să ridice lucrurile căzute, și chiar să tragă căruciorul unei persoane cu probleme de mobilitate în pantă. Un câine de acest fel va fi și un prieten devotat, va fi un motiv de bucurie pentru o persoană care are o invaliditate și o viață destul de grea, pentru a se trezi în fiecare dimineață să-și petreacă timpul alături de prietenul ei patruped. Un câine de serviciu poate fi folosit pentru foarte multe activități în înteriorul casei, dar și în afara acesteia. Ei își ascultă stăpânul, îl ajută să se deplaseze mai usor, în pofida dizabilităților pe care le are. Dacă stăpânul este orb, câinele îl atenționează când trebuie să urce o treaptă, când apar schimbări de înclinație a drumului, curbe sau obstacole. Patrupedul poate fi dresat să găsească liftul, diferite obiecte sau să execute diferite comenzi în funcție de stilul de viață al stăpânului. Sunt și câini care sunt dresați special pentru persoanele cu probleme de auz. Aceștia pot recunoaște anumite sunete și au capacitatea de a-și anunța imediat stăpânul atunci când le aud. Este vorba despre dresajul special prin care animalul este învățat să aibă anumite alerte pentru anumite sunete: sonerie, incediu, telefon, cronometru, ceas deșteptător și altele.

Un câine va fi un prieten excelent pentru o persoană care este singură, fără chef de viață, care are probleme de socializare sau care interacționează mai greu cu cei din jur. Există foarte multe motive pentru a-ți lua un câine:

  • îți va aduce bucurie în viață
  • te va face să ai o stare bună de spirit
  • te va face să zâmbești
  • te va scăpa de stres și depresie
  • petrecând timp cu el nu vei mai fi nervos și îți poți menține tensiunea arterială în limite normale
  • te va ajuta să ai mai multă siguranță în propriile decizii și mai multă încredere în tine
  • vei scăpa de obiceiul de a duce o viață sedentară, vei face frecvent plimbări cu el la aer curat, în natură, vei merge mai mult pe jos și chiar vei alerga alături de el
  • te va ajuta să te vindeci mai rapid de orice suferință fizică sau psihică oferindu-ți dragostea lui și o stare de bine; se spune despre câini că sunt un adevărat ,,medicamentˮ petru oamneii care suferă de diverse boli, aceștia se vindecă și se recuperează mai repede dacă au ca prieten un astfel de animal de companie.
Pantofi cu toc Stiletto cu prețuri de la 49 RON
Nervii, stresul, agitația și anxietatea dispar imediat
Crește în Hawaii și face minuni pentru organism
Vei fi șocat! Scapă imediat de mâinile uscate
Adevărul despre Anxietate, Alzheimer și Depresie
Felicitări! Te-ai calificat pentru o consultație gratuită

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.