Hreanul te ajută să slăbești – Află cele mai delicioase rețete cu hrean

0
141

Rădăcina de hrean este folosită în diferite preparate culinare (mai ales pe bază de pește și carne de vită), este destul de iute și are o aromă distinctă, puternică.

Poți slăbi eficient cu hrean! Amesteci 12-14 linguri cu hrean mărunțit cu zeama de la 3 lămâi și 3 linguri cu miere și astfel obții un preparat natural, care te ajută să scapi de kg în plus. Consumi câte puțin din acest preparat timp de 3 săptămâni și vei vedea că rezultatele încep să apară. Nu trebuie să ții nicio dietă drastică sau să te înfometezi, dar este indicat să mănânci alimente sănătoase și care au puține grăsimi.

Hreanul este un condiment terapeutic care oferă numeroase beneficii organismului:

  • scade tensiunea arterială
  • ajută la scăderea în greutate
  • stimulează secreția enzimelor în pancreas
  • îmbunătățete secreția sucurilor gastrice
  • stimulează secreția biliară
  • este un bun remediu contra bacteriilor
  • îmbunătățește respirația
  • are efect antibiotic
  • scade riscul de a dezvolta cancer și alte boli
  • crește imunitatea organismului.

Cele mai delicioase rețete cu hrean:

1.Carne de vită cu smântînă și sos de hrean

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • 700-800 g mușchi de vită
  • 100 g unt
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 200 g smântână
  • o lămâie
  • 3-4 căței de usturoi
  • o crenguță de cimbru
  • o legătură de pătrunjel proaspăt
  • 1-2 frunze de dafin
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare: Se pregătește carnea de vită, se asezonează cu ulei de măsline, sare și piper. Carnea astfel condimentată se pune într-o pungă specială pentru copt la cuptor (de tipul Roasting Bags care se folosește în general și pentru pește, carne și legume și permite prepararea acestora în suc propriu și păstrarea aromelor și a nutrienților). Se pune punga cu carnea astfel pregătită la cuptor pentru a se rumeni în suc propriu astfel încât să fie suculentă și gustoasă. Poate fi ținută la cuptor cam o oră și jumătate, sau chiar și 2-3 ore. Din când în când punga se înțeapă ușor deasupra cu o scobitoare, se fac doar câteva orificii mici pentru a ieși excesul de abur. După ce este aproape gata se scoate carnea din pungă, se taie în felii suficient de groase, se așează într-o tigaie grill, se adaugă ulei, unt și usturoi. Toate feliile de carne se prăjesc foarte bine pe fiecare parte. Din smântână, hrean ras pe răzătoare, zeama de la lămâie și frunzele de pătrunjel se prepară un sos delicios care va fi servit la carnea de vită.

  1. Macrou prăjit cu sos de hrean

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • 1 macrou
  • 2 linguri cu iaurt
  • 50 g hrean
  • ulei de floarea-soarelui sau ulei de rapiță
  • 1 lămâie
  • sare de mare
  • puțin zahăr.

Mod de preparare: Se curăță macroul și se obțin 2 fileuri care se asezonează cu puțină sare și zahăr, apoi se țin la frigider timp de 2 ore. Sosul de hrean se realizează din: hrean mărunțit, puțină zeamă de lămâie, iaurt și sare. Fileurile de macrou se prăjesc în ulei încins într-o tigaie destul de mare, timp de 4 minute, pe fiecare parte. După ce s-au rumenit, bucățile de macrou se pun pe o farfurie întinsă și se servesc cu sos de hrean.

  1. Hrean cu smântână

Sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 100 g rădăcină de hrean
  • 1 lingură cu zahăr
  • 100 g smântână
  • puțin oțet (opțional)
  • sare după gust.

Pentru realizare preparatului se procedează astfel: Se curăță hreanul, se spală și se dă pe răzătoare, apoi se amestecă cu sarea, zahărul și smântâna. Pentru un gust mai deosebit se poate adăuga și puțin oțet. Acest sos se servește la preparatele din pește și carne.

  1. Cartofi cu hrean

Se pregătesc următoarele ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cepe
  • 1 bucată de hrean
  • 3-4 linguri de maioneză
  • 1 legătură de pătrunjel verde proaspăt
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 lingură cu muștar
  • sare și piper după gust.

Se prepară astfel: Se curăță toate ingredientele (cartofii, ceapa și usturoiul) și se spală cu apă. Se taie cartofii în bucăți mari și se fierb în apă timp de o jumătate de oră, cu puțină sare. Cel mai bine ar fi dacă se folosesc cartofi noi pentru a realiza această salată ,,orientalăˮ. Ceapa cu usturoiul și cu puțin pătrunjel se mărunțesc într-un blender. Acest amestec se va combina cu hreanul mărunțit, maioneza, zeama de la lămâie, muștarul, sarea și piperul, și astfel se obține sosul de hrean foarte bine condimentat. Acesta se pune puțin la frigider, timp de câteva minute. Cartofii fierți se pun într-un castron, iar peste ei se adaugă sosul de hrean și puțin pătrunjel tăiat mărunt.

  1. Salată din carne de crab cu praz și hrean

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • 400 g carne de crab
  • 4 bucăți mari de praz
  • 1 bucată de rădăcină de hrean
  • 1 lămâie
  • 200 g smântână
  • 2 linguri de oțet natural din vin
  • sare și piper după gust.

Rețeta se realizează astfel: Se pregătește carnea de crab și se pune într-un bol. Se curăță rădăcina de hrean și se mărunțește astfel încât să se obțină cam o lingură de hrean. Se amestecă carnea de crab cu hreanul mărunțit, cu zeama de la lămâie, puțină sare și piper astfel încât să se obțină o compoziție omogenă. Se curăță  prazul, se clătește cu apă și se taie în bucăți potrivite, care să încapă pe o farfurie întinsă. Acestea se pun la fiert în apă clocotită timp de 7 minute. După ce au fiert puțin, se scurg de apă și se taie în lungime, pe jumătate. Se așează pe o farfurie întinsă, apoi se condimentează cu puțină sare și câteva picături de oțet. Peste praz se adugă compoziția din carnea de crab și hrean. Pentru un plus de gust se presară puțin piper și se adaugă jumătate de lămâie.

Poftă bună!

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ