Animale de companie5 moduri de a te distra primăvara, alături de câinele tău

5 moduri de a te distra primăvara, alături de câinele tău

În curând, la început de primăvară, când vremea rece trece și soarele își face simțită mai mult prezența, oamenii care au animale de companie – mai ales câini – își doresc să călătorească împreună cu aceștia. În acest anotimp, când vremea este caldă și copacii înmuguresc, oamenii au diferite activități alături de prietenii lor patrupezi, începând de la plimbările în natură și până la drumețiile la munte, atât de frumoase.

Care sunt principalele 5 moduri de a te distra primăvara, alături de câinele tău, în weekend sau o mică vacanță?

Navigare rapidă în articol:

 1. O plimbare pe jos
 2. O drumeție în natură
 3. Un nou sport
 4. O întâlnire cu prietenii
 5. Fotografii cu flori și câinele tău

1. O plimbare pe jos

Pentru a te relaxa alături de câinele tău, găsește un traseu plăcut pentru a face o plimbare pe jos. În general, un câine are nevoie de mișcare, cam una sau două ore pe zi. Pentru a-i satisface această necesitate, îți poți plimba câinele zilnic, în apropierea casei, într-un loc în care nu circulă mulți oameni, unde este mai mult spațiu verde.

Plimbarea are numeroase beneficii pentru animalul de companie și anume:

 • Mersul pe jos, cel puțin 30 de minute, este cel mai bun exercițiu pentru câine
 • În acest fel, câinele va fi mai activ și mai sănătos
 • Prin această activitate plăcută, vei interacționa mai bine cu câinele tău
 • Mișcarea previne obezitatea la câine, crește imunitatea și scade riscul de îmbolnăvire la acesta
 • Prin plimbarea zilnică, animalul va avea parte de disciplină și antrenament, iar asta îl va face să după o viață echilibrată
 • Mișcarea stimulează mintea și corpul câinelui, îi oferă momente de distracție
 • În timpul plimbării, animalul explorează natura și poate interacționa cu alți câini
 • Mersul pe jos îmbunătățește calitatea somnului și sănătatea animalului de companie.

2. O drumeție în natură

Nu este nimic mai plăcut decât să-ți scoți familia și câinele la plimbare într-un loc frumos, în natură, la începutul primăverii.

Drumețiile primăvara sunt minunate, mai ales pentru că în acest anotimp vremea nu este caniculară, ca în timpul verii. În plus, drumețiile sunt cea mai comună formă de turism în prezent, care oferă numeroase beneficii pentru sănătatea oamenilor și a animalelor de companie. Mersul pe jos este sănătos, iar aerul curat din mediul natural, de la munte, previne bolile respiratorii și pulmonare.

Drumețiile la munte te ajută să-ți calmezi mintea cu soare, locuri de poveste și peisaje idilice.

3. Un nou sport

Când vine vorba despre distracție și timp liber, o ideea bună ar fi să găsești un nou sport pe care să-l practici împreună cu câinele tău. Dintre acestea, cele mai populare în prezent sunt:

 • Aruncarea discului, care ajută în menținerea condiției fizice la câine
 • Mersul și alergatul în sportul cani-cross, care crește viteza și rezistența câinelui
 • Mersul la pas, prinderea obiectelor și socializarea cu alți câini
 • Participarea la curse cu obstacole contracronometru – de tip flyball
 • Plimbarea în pas alert și jogging ușor
 • Înot în zilele mai calde.

Câinii sunt cei mai buni însoțitori dacă vrei să mergi într-un loc plăcut, pentru recreere în aer liber.

Alte idei de petrecere a timpului liber, primăvara, alături de câine sunt:

 • Ciclism alături de câine – Poți călători cu bicicleta în locuri minunate din natură, iar câinele să-l ții în spate în rucsac, mai ales dacă este un animal de companie mai mic. Ai grijă de câine, să fie calm, să aibă în fiecare zi apă și mâncare.
 • Plimbarea cu barca pe lacuri sau în Delta Dunării – Dacă iubești astfel de vacanțe, ai putea face una chiar în primăvara asta.

4. O întâlnire cu prietenii

O întâlnire cu prietenii apropiați, care au și ei câini, poate fi un fel de party pentru animalul dvs. de companie. Câinele are nevoie de plimbare, dar și de socializare cu alți câini, pentru a avea un comportament mai bun. El are nevoie să socializeze cu alte animale chiar în primul an de viață, asta este important pentru dezvoltarea lui.

Până la vârsta de 4 luni, el ar trebui să cunoască alți oameni și alți câini. Socializarea adecvată îl va ajuta să fie mai puțin susceptibil de a avea anumite probleme de comportament, în timpul vieții lui. Prin urmare, dacă ai un câine, gândește-te la modalități de a-l plimba în locuri în care sunt oameni pe care îi cunoști, care au și ei câini ca animale de companie. Cel mai indicat ar fi să-l duci la rude sau prieteni apropiați.

5. Fotografii cu flori și câinele tău

Primăvara este anotimpul perfect când poți face un picnic în natură, într-un loc însorit. Pentru câine ar trebui să iei mâncarea lui obișnuită, pentru a fi sigur că nu îi vei da ceva care i-ar putea face rău (oase de pui prăjit, salată, carne condimentată, deserturi cu ciocolată și altele).

De asemenea, acum poți face și fotografii cu un câmp înflorit alături de câinele tău. Cele mai frumoase fotografii sunt cele cu animalul de companie, fericit și plin de viață, că se află alături de stăpân în natură. După cum se știe, câinii nu prea sunt încântați de fotografii și au obiceiul să întoarcă capul. Pentru a-i atrage atenția animalului de companie, cea mai bună metodă este să vorbești cu el în timp ce îl fotografiezi.

Fotografiile cele mai frumoase le poți face în timp ce câinele se distrează. Dacă îl vei fotografia în timp ce se joacă, fața lui va prinde viață, va deschide gura ca și cum ar fi mai vesel, va avea diferite expresii faciale, mai interesante și drăgălașe.

Pentru a scoate la iveală cele mai frumoase expresii faciale și cele mai bune gesturi, este bine să fotografiezi câinele atunci când este vesel, când face ceea ce îi place cu adevărat.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.