Timp liberAflă de ce gestionarea bună a timpului este esențială pentru studiu

Află de ce gestionarea bună a timpului este esențială pentru studiu

Experții spun că gestionarea bună a timpului este un mare talent pe care îl pot dobândi tinerii, pentru a învăța mai repede. Această abilitate se poate deprinde și ajută pe tot parcursul vieții. Află în acest articol care sunt principalele motive pentru care este important, pentru studiu, să știi să-ți gestionezi bine timpul.

Navigare rapidă în articol:

 1. Concentrarea pe ceea ce este important
 2. Stabilirea obiectivelor
 3. Programul de studiu
 4. Reducerea stresului

1. Concentrarea pe ceea ce este important

Prioritizarea înseamnă de fapt concentrarea pe ceea ce este important. Pentru a învăța mai eficient este important să știi de unde să începi și la ce lucruri să acorzi prioritate, când vine vorba de studiu. Gestionarea optimă a timpului înseamnă să stabilești cam cât timp îți va lua să faci un anumit lucru și de regulă, este indicat să începi cu proiectele mai dificile și să închei cu cele mai simple. Englezii recomandă chiar realizarea sarcinilor mai grele în prima parte a zilei, pentru că apoi este mai ușor de bifat și sarcinile mai ușoare, în restul zilei.

Abilitatea de a ști cum să acorzi prioritate unor lucruri este important de dobândit, deoarece ea folosește în educație și ajută în viață.

Copiii ar trebui învățați de părinți acest lucru, pentru ca ei să se obișnuiască să decidă „ce este bine să facă mai întâi, ce este important astăzi”. Copiii de azi au multe lucruri de făcut și uneori, au tendința de a face ceea ce nu îi ajută în viață. Ei trebuie să conștientizeze că prioritizarea treburilor și gestionarea timpului sunt importante pentru a obține cele mai bune rezultate, într-o perioadă limitată de timp.

Concentrarea pe un singur lucru

Concentrarea pe un singur lucru ajută în studiu, pentru că astfel înveți și aprofundezi acel lucru, atenția ta nu este orientată spre altceva. Dacă vei aborda mai multe sarcini în același timp, riști să nu le face prea bine. Concentrarea pe o singură sarcină este o abilitate de preț, ajută la îndeplinirea sarcinii.

Prin urmare, atunci când studiezi este bine să-și închizi telefonul, pentru a nu fi distras de apeluri, notificări, e-mail-uri.

2. Stabilirea obiectivelor

Pentru a-ți gestiona mai bine timpul, ar trebui să-ți stabilești obiectivele și timpul alocat îndeplinirii lor. Acest lucru ajută la învățare, deoarece vei studia cu mai mult entuziasm să-ți atingi un scop, pe care ți l-ai propus.

Ideea este să-ți stabilești obiectivele în mod inteligent și nu ambiguu, pentru a obține rezultatele dorite. În funcție de stabilirea obiectivelor, vei putea avea un plan de studiu, pe care trebuie să-l respecți. Prin urmare, stabilește-ți adevăratele intenții, obiectivele reale, care se apropie cel mai mult de idealurile tale.

Tehnica Pomodoro, stabilită de Francesco Cirillo

Prin această tehnică de management, dezvoltată de italianul Francesco Cirillo, se poate aplica o strategie pentru concentrarea pe un singur lucru. Ea presupune respectarea următorilor pași:

 • Să împarți sarcinile în intervalele de 25 de minute
 • Printre ele să incluzi sarcini similare, mai mici și mai ușoare
 • Setează alarma de la telefon la fiecare 25 de minute
 • După terminarea fiecărei sarcini, trebuie să faci o pauză de 5 minute, timp în care stai în aer liber, ieși pe balcon, etc.

Această tehnică are multe avantaje și anume:

 • Ajută în gestionarea timpului și la îmbunătățirea calității muncii
 • Promovează îmbunătățirea voinței și motivației de a studia sau a lucra
 • Este o modalitatea de a-ți îmbunătăți capacitățile pe care le ai și potențialului individual.

3. Programul de studiu

Gestionarea optimă a timpului presupune și stabilirea unui program de studiu, a orelor de lucru. Desigur din program trebuie să facă parte și pauzele, care oferă creierului posibilitatea de a se relaxa.

Foarte important pentru concentrare este să ai un timp de lucru, urmat și de o perioadă de relaxare.

Stabilirea unui plan de studiu, odinea lucrurilor și a proiectelor de realizat, ajută în gestionarea timpului pentru a reuși ceea ce ți-i propus.

4. Reducerea stresului

Gestionarea bună a timpului te poate ajuta să înveți relaxat, fără a fi stresat. Aproape întotdeauna când nu-ți gestionezi bine timpul pentru a face ceva, poți avea o stare de neliniște, agitație și stres. Atunci când ai o zi planificată în mod adecvat, fără a te surmena, vei vedea că te vei simți mai bine și vei face lucrurile cu calm, în mod mai eficient.

Gestionarea optimă a timpului reprezintă o modalitate de a reduce stresul legat de muncă, studiu, școală.

Reducerea stresului înseamnă să duci și un stil de viață echilibrat. Asta presupune să te odihnești suficient, să ai o dietă sănătoasă și să faci mișcare sau exerciții fizice.

Cu cât viața este mai tulburată și dezordonată, cu atât nervii sunt mai solicitați și hormonii devin dezechilibrați. Stresul este rău pentru sănătatea fizică și mentală.

O dietă echilibrată nutrițional este o sursă de energie pentru organism, ajută la menținerea sănătății, reducerea oboselii, reglarea metabolismului și creșterea vitalității. Prin aportul de alimente sănătoase, nervii și hormonii sunt echilibrați, iar în plus, crește imunitatea. O dietă echilibrată poate ajuta în crearea unui corp rezistent la stres.

Un stil de viață echilibrat ajută în combaterea gândurilor negative, face posibilă promovarea gândirii pozitive.

Alte sfaturi pentru tinerii care vor să învețe în mod eficient

Un lucru important pentru studenți este și familiarizarea cu programul de studiu, pe tot parcursul anului universitar. De exemplu, verificarea disciplinelor și a programului îi poate ajuta să-și stabilească și timpul liber, pentru distracție și odihnă.

Pregătirea sarcinilor sau a proiectelor săptămânale se face de asemenea cu atenție, asta ajută în gestionarea timpului. Tinerii își pot stabili un termen limită de studiu, anumite ore pentru a învăța zilnic, o rutină și astfel învățarea va fi mult mai eficientă și mai ușoară.

Gestionarea timpului este cheia succesului

Deși ar trebui să ne ajungă 24 de ore, sunt zile în care aveam impresia că timpul s-a scurtat și că nu putem termina ceea ce am stabilit inițial. Uneori timpul este limitat pentru a face ceva, fapt pentru care este clar de ce contează gestionarea bună a timpului. Această calitate cheie ajută orice persoană să aibă succes în orice domeniu, dacă se străduiește să evolueze suficient de mult.

Gestionarea timpului este, prin urmare, foarte importantă, este cheia vieții de succes.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.