Timp liberCum poți găsi un job în 2021? – Cărți, programe și locuri...

Cum poți găsi un job în 2021? – Cărți, programe și locuri de muncă

Căutarea unui job în pandemie este o adevărată provocare. Mulți oameni care și-au pierdut locul de muncă se descurajează ușor, mai ales din cauza crizei actuale. Atunci când vine vorba despre căutarea unui loc de muncă, omenii sunt interesați să afle diferite strategii care i-ar putea ajuta în atingerea obiectivului. Ei caută cursuri, cărți, programe de instruire și de coaching, fiind interesați mai ales de cele online. Unele însă pot fi destul de costisitoare, după cum s-a observat în ultimii ani.

Află în acest articol ce cărți de afaceri ar trebui citite în acest an și care sunt cele mai bune job-uri online, care se potrivesc unui șomer în 2021.

Navigare rapidă în articol:

  1. Cele mai bune cărți de afaceri, recomandate în 2021
  2. Care sunt cele mai bune job-uri online în 2021

1. Cele mai bune cărți de afaceri, recomandate în 2021

În ziua de azi, o carte poate fi cel mai bun curs de educație, mai ales dacă vrei să cauți un job sau să-ți îmbunătățești afacerea.

Claire Wasserman și-a dorit să ajute femeile în găsirea unui loc de muncă, oferindu-le strategii în acest sens. Ea a scris cartea „Ladies Get Paid„, care este un ghid prin care ajută femeile să-și atingă obiectivele profesionale. Iată câteva dintre sfaturile lui Claire Wasserman:

  • Femeile trebuie să-și cunoască propria valoare și să aibă grijă de aspectul lor
  • Ele pot începe cu cercetarea pieței de locuri de muncă, să vorbească cu diferiți oameni pentru a obține informații despre job-uri, eventual să facă și comparații salariale
  • Foarte mult ajută recomandările unor oameni din interiorul unor companii.

Alte sfaturi în căutarea unui loc de muncă sunt: Fii răbdătoare, perseverentă, gândește pozitiv, nu te mulțumi cu puțin! Cere ajutor dacă te-a cuprins depresia sau anxietatea!

Cărți de afaceri, bestseller-uri internaționale

Cele mai bune cărți de afaceri, recomandate în 2021, sunt:

  • Grant Cardone – „Regula 10x – Singura diferență dintre succes și eșec” – este o carte care te învață cum să îți atingi țelurile și cât efort trebuie să depui pentru asta
  • Simon Sinek – „Începe cu de ce. Cum ne inspiră marii lideri astfel încât să trecem la acțiune” – O carte care arată faptul că liderii cei mai influenți se comportă și comunică diferit, comparativ cu oamenii obișnuiți
  • David J. Schwartz – „Puterea magică a gândului” – o carte care te ajută în dezvoltarea personală ca antreprenor
  • Ryan Holiday – „Obstacolul este calea” – o carte despre depășirea obstacolelor ce pot să apară în calea unui antreprenor
  • Charles Duigg – „Mai inteligent, mai repede, mai bine” – cartea oferă strategii pentru a fi mai productiv
  • Charles Duhigg – „Puterea obișnuinței. De ce facem ceea ce facem în viață și în afaceri” – O carte care te ajută să-ți schimbi obiceiurile, ceea ce duce la schimbări mari în viață
  • Chris Voss – „Arta negocierii. Tehnicile negociatorului șef FBI. Învață de la cel mai bun cum să ieși învingător din orice negociere” – cartea prezintă abilitățile necesare pentru a deveni un antreprenor mai bun.

Alte cărți inspiraționale și motivaționale

Cele mai bune cărți în limba engleză:

  • Paul Jarvis – „Company of One” – cel mai bun ghid pentru construirea unei afaceri
  • Jim Collins – „Good to Great” – una dintre cele mai bune cărți de afaceri, un mega bestseller
  • Lean In – „Women, work, and the will to lead” – un bestseller internațional
  • Cal Newport – „Deep Work – Rules for focused success in a distracted world” – cartea susține ideea că cea mai valoroasă abilitate din lume este capacitatea de a te concentra fără a-ți distrage atenția asupra unei sarcini solicitante
  • Malcom Gladwell – „Outliers – The Story of Success” – autorul ne sugerează să acordăm mai multă atenție culturii oamenilor de succes
  • Team Ferriss – „Tools of Titans” – o carte cu sfaturi de la cele mai populari oameni din lumea afacerilor, mediul academic, sport, armată, orice industrie
  • Gary Vaynerchuk – „Crushing It” – un bestseller cu strategii, sfaturi, tactici extrase din experiența unor antreprenori de succes, din întreaga lume.

2. Care sunt cele mai bune job-uri online în 2021

În contextul pandemiei de COVID-19, căutarea unui loc de muncă online poate fi o opțiune bună în ziua de azi. Iată care sunt cele mai bune job-uri online din 2021:

  • Antrenor de fitness – poți instrui oameni prin Zoom sau Skype, dacă ai cunoștințe de fitness și tehnici de exerciții fizice adecvate pentru menținerea sănătății corpului
  • Specialist în Social Media sau Social Media Manager – poți ajuta companiile să-și promoveze produsele pe platformele de socializare precum Facebook sau Instagram (prin diferite postări, videoclipuri și altele)
  • Predarea de cursuri online – acesta este un job pentru profesori, care au diplomă de licență
  • Recrutor online – prin acest job cauți potențiali angajați pentru diverse companii; trebuie să faci interviuri prin telefon și să-i trimiți la manager dacă îndeplinesc cerințele acestuia.
  • Web Designer sau Proiectant de site-uri web – Companiile angajează oameni care au competențe în acest domeniu, în software Adobe, cum ar fi XD, Illustrator sau Photoshop
  • Revizuirea unor piese muzicale și albume noi (Music Reviewer) – acest job presupune să asculți muzică și să dai un feedback pentru artiști sau case de discuri.

Cele mai bune locuri de muncă pentru studenți

Asistent virtual

Un asistent virtual este plătit pentru a avea grijă de activitățile unei persoane, pentru a prelua apeluri, email-uri și a organiza întâlniri. Unii antreprenori folosesc asistenți virtuali pentru a găsi lucruri pe Internet sau pentru a accesa informații, muzică, videoclipuri.

Reprezentant vânzări prin telefon,  Call Center

Mulți studenți aleg un astfel de job dacă au disponibilitate de a lucra după-amiaza și în weekend. Companiile caută și candidați care vorbesc cursiv limbi străine (engleză, italiană) și care au experiență anterioară în vânzări.

Învățământ online

Unele campusuri universitare angajează proprii studenți pentru a sugera tinerilor absolvenți de liceu să-și continue studiile în domenii în care excelează chiar ei.

Asistent social-media sau Manager social-media

Anumite companii caută tineri dispuși să facă un job, uneori cu jumătate de normă, prin care să-i ajute în gestionarea rețelelor sociale, încărcarea imaginilor, cercetare în domeniu, optimizarea SEO, activități de blogging.

Traducător online

Studenții care sunt bilingvi aleg acest job cu jumătate de normă, de traductor, care lucrează cu text scris. Li se cere să traducă texte din diferite domenii (pentru școli, instanțe de judecată, medicină).

Introducerea datelor virtuale

Un astfel de job (cunoscut mai ales de jucătorii online) presupune abilități bune de comunicare și scriere, pentru introducerea datelor online.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.