Joburi pentru persoanele cu dizabilități – o nouă platforma online

0
42

În urmă cu 3-4 zile am aflat despre implementarea unei platforme de joburi pentru persoanele cu dizabilități. Sincer, mi se pare o idee excelentă, dat fiind numărul mare de persoane cu dizabilități care își doresc să își găsească un job. Din diferite motive nu au reușit să facă acest lucru până acum, dar deja șansele lor sunt mult mai mari.

La o primă vedere, am observat că sunt multe companii care au locuri de muncă disponibile pentru persoanele cu dizabilități, în diverse orașe din țară . Acum toate acestea se pot găsi pe https://potlucra.eu/. Platforma își dorește să pună în legătură companiile  cu cei care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Bonus point: este un site foarte ușor de utilizat.

Cine oferă joburi pentru persoanele cu dizabilități?

Platforma este la început de drum și încă are nevoie de promovare. Chiar și așa sunt deja înscrise mai multe companii care au pus la dispoziție joburi pentru persoanele cu dizabilități. Printre acestea se numără Decathlon, Starbucks, McDonald’s, Auchan, Carrefour, Cora, Mega Image, Berăria H, Michelin și altele.

Citește și:  Cum să faci corect plajă

A cui a fost ideea?

PotLucra.eu este un vis al lui Radu Ștefan, devenit realitate. Tânărul, la 22 de ani și-a propus să le faciliteze drumul în viața profesională, persoanelor cu dizabilități. Proiectul a luat naștere acum mai puțin de un an și în prezent 50 de companii și-au expus oferta de locuri de muncă. Trebuie menționat că platforma este 100% gratuită: atât pentru companii, cât și pentru candidați.

În România, viața personalor cu dizabilități nu este tocmai ușoară. De aceea nici găsirea unui job nu este cel mai ușor lucru. Singura implicare a statului, pentru a ajuta aceste persoane, este că sunt oferite câteva avantaje companiilor. Li se oferă subvenții, dar cam atât.

Vă propun să dăm vestea mai departe, pentru a ajunge la urechile cât mai multor persoane. Haideți să încurajăm companiile să ofere joburi pentru persoanele cu dizabilități! Haideți să îi ajutăm pe ei să își găsească un loc de muncă potrivit! Mie mi se pare un demers benefic și interesant!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.