Animale de companieVezi care sunt simptomele caracteristice unui nivel crescut de albumină la câini...

Vezi care sunt simptomele caracteristice unui nivel crescut de albumină la câini și pisici

Animalul de companie care ajunge să aibă un nivel foarte scăzut de albumină din sânge se spune că suferă de hipoalbuminemie. Această afecțiune poate afecta câinii și pisicile de orice vârstă, indiferent de rasă.

Albumina este o proteină care se formează în ficat și ajunge în sânge. Rolul ei este foarte important în organism, ajută la normalizarea presiunii sângelui și a volumului acestuia. În cazul în care animalul are un nivel anormal de albumină, foarte scăzut, poate prezenta anumite simptome specifice care arată că starea lui de sănătate este deteriorată.

Principalele simptome care apar în cazul scăderii nivelului de albumină din sânge sunt: stările de vomă și diaree, umflarea generală a corpului, mărirea în volum a abdomenului, dificultățile respiratorii și edem la nivelul membrelor.

Factorii care contribuie la scăderea albuminei din sânge sunt foarte diferiți. Dintre aceștia fac parte: ciroza, hepatita, depozitarea proteinelor insolubile pe anumite organe, malnutriția, boala inflamatorie intestinală gravă, limfomul, hemoragiile intense, leziunile la nivelul pielii, procesele inflamatorii în corp, histoplasmoza, inflamarea pancreasului, inflamarea mucoasei stomacului, tumorile tractului gastro-intestinal, tulburările de coagulare a sângelui, arsurile, accidentările, ulcerul gastro-intestinal, insuficiența hepatica, parazitozele tractului gastro-intestinal, inflamarea colonului, infecțiile virale acute, bolile inimii, hipertensiunea arterială venoasă.

Pentru stabilirea diagnosticului, medicul veterinar va analiza simptomele animalului, va face analizele de sânge și urină și va stabili care este cauza care a determinat stările patologice. Pe baza diagnosticului va realiza un plan de tratament în vederea restabilirii stării de sănătate a patrupedului. În anumite cazuri va face și analize complementare, radiografia abdominală. Pentru administrarea tratamentului în mod corect, animalul va trebui spitalizat.

În funcție de deficitul de albumină și cauza care l-a produs se va alege tipul de medicament ce trebuie dat animalului. Pe timpul tratamentului, medicul va monitoriza starea animalului, concentrația de albumină din sânge, greutatea corporală, starea de hidratare a organismului, modul cum acesta reușește să mănânce din nou singur și apoi să se adapteze la stilul de viață normal.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.