Casă și grădinăGreșeli frecvent întâlnite în decorațiunile interioare, vezi ce trebuie evitat

Greșeli frecvent întâlnite în decorațiunile interioare, vezi ce trebuie evitat

Amenajarea unei locuinte nu este deloc un pas foarte usor si tocmai de aceea, in foarte multe situatii, este necesara consultarea cu o persoana de specialitate care va va indruma sa alegeti designul care sa se potriveasca intregii locuinte, dar care, in acelasi timp, sa corespunda nevoilor fiecaruia dintre dumneavoastra. Pentru a sti ce trebuie sa evitati atunci cand va amenajati sau decorati locuinta, in randurile urmatoare va vom prezenta cateva greseli frecvente in decoratiunile interioare.

Chiar daca, dupa cum am mentionat anterior, in unele situatii este de preferat sa discutati cu un expert, nu oricine dispune de suficienti bani pentru o astfel de investitie si, la urma urmei, nu trebuie sa fiti profesionisti pentru a va amenaja singuri locuinta in asa fel incat aceasta sa se transforme in casa visurilor dumneavoastra daca tineti cont de nevoi, de principiul estetic si de greselile pe care trebuie sa incercati pe cat posibil sa le evitati.

1. Lipsa culorilor – este fara indoiala una dintre cele mai frecvent intalnite greseli. De ce? Pentru ca celor mai multe persoane le este frica sa foloseasca o cromatica originala si poate chiar indrazneata, limitandu-se la o paleta de culori intalnita peste tot, albul, cremul, galbenul deschis fiind culorile cele mai frecvente. Acest lucru duce la lipsa originalitatii si a identitatii, elemente care ar trebui sa caracterizeze orice locuinta.

Asa ca, daca va ganditi sa schimbati aspectul locuintei dumneavoastra, depasiti tiparul culorilor atat in privinta peretilor cat si in privinta mobilierului si a obiectelor de decor si veti vedea ca atmosfera din locuinta va fi pe deplin schimbata.
Alaturi de culoare, la fel de importanta este textura, efectul creat de textura si culoare fiind un element de baza al oricarui design de interior reusit.

2. Haosul – este o alta greseala frecventa care se datoreaza in special entuziasmului de a oferi locuintei un alt aspect. Oricine este tentat sa achizitioneze piese de mobilier deosebite, numeroase decoratiuni si accesorii care, puse cap la cap, nu au nimic in comun. De aceea, pentru a evita aceasta situatie deloc favorabila, trebuie sa puneti la punct un plan si, inainte de toate, sa va decideti asupra designului pe care doriti sa il adoptati pentru ca, in unele situatii, alaturarea elementelor care apartin unor stiluri diferite nu este deloc un lucru de dorit.

Asadar, incercati sa lasati entuziasmul la o parte si sa alegeti cu chibzuinta elementele importante pentru locuinta dumneavoastra pentru ca dezordinea si haosul nu vor atrage energiile pozitive si nici nu vor crea un spatiu cu adevarat armonios.

probleme de design

3. Alegerea unui desing “la moda” reprezinta o alta greseala pe care foarte multe persoana o fac din entuziasmul de a fi mereu in trend. La fel ca si in cazul vestimentatiei, moda este schimbatoare insa nu este un lucru foarte practic sa schimbati infatisarea locuintei dumneavoastra de la un an la altul. De aceea este de preferat sa alegeti culori, obiecte de mobilier si decoratiuni care rezista schimbarilor.

4. Cumpararea mobilei fara a cunoaste cu exactitate dimensiunile unei camere este o problema frecvent intalnita. Mobila mult prea mare poate incarca o camera, lucru care nu este de dorit, insa poate exista si situatia in care obiectele de mobilier sunt mult prea mici si nu pot acoperi pe deplin spatiul. De aceea, inainte de a porni la cumparaturi, masurati incaperile cu simt de raspundere.

5. Decoratiuni multe si ieftine, intr-un cuvant kitsch. O casa fara decoratiuni este o casa anosta si lipsita de personalitate, insa o casa in care accesoriile de proasta calitate atrag atentia este o casa cu adevarat lipsita de bun gust. Avand in vedere ca locuinta trebuie sa reflecte personalitatea proprietarului, decoratiunile sunt cele care imprima un aspect original oricarei incaperi si acestea vor trebui alese cu foarte mare atentie pentru a nu incarca atmosfera.

6. Iluminarea proasta este o greseala destul de des intalnita. Lumina joaca un rol foarte important si poate schimba pe deplin aspectul unei incaperi daca este valorificata corespunzator, asa ca acordati o mare atentie atat luminii naturale cat si surselor artificiale de iluminat.

7. Lipsa oglinzilor – specialistii in design interior sunt de parere ca lipsa oglinzilor reprezinta o reala problema. Oglinda nu are doar un aspect functional ci poate fi utilizata si in scop estetic. Oglinzile sunt absolut necesare in incaperile in care spatiul este mic, acestea putand fi folosite in moduri care mai de care mai creative.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.