Trucuri gastronomice ce vă pot ajuta sa preparați cele mai bune și reușite rețete culinare

0
3148
Trucuri gastronomice, Foto: syrumtruth.blogspot.com
Trucuri gastronomice, Foto: syrumtruth.blogspot.com

Va prezentam cateva trucuri gastronomice ce va pot ajuta sa preparati cele mai bune si reusite retete culinare:

Cum se pastreaza varza si conopida in camara?

  • Varza alba si conopida isi pastreaza toate calitatile daca sunt tinute invelite in hartie si la loc uscat.

Cum sa imi iasa gogosile pufoase?

  • Veti gati gogosi pufoase daca le scoateti din tigaie imediat ce incep sa se umfle si s-au rumenit putin.

Cum sa imi iasa salata de boeuf mai gustoasa?

  • Daca adaugati mar ras, in cantitati ce tin de gust, veti reduce din acreala muraturilor.

Cum curat usturoiul mai repede?

  • Pentru a curata mai repede usturoiul trebuie sa il tineti la inmuiat in apa fierbinte timp de 10 minute.

Cum modelez mai usor foile de placinta?

  • Foile de placinta le modelati mai usor daca le ungeti bine cu grasime inainte de a fi puse la copt.

Cum fac ca gasca sa devina mai frageda?

  • Gasca se fragezeste si devine mult mai gustoasa, daca sta la marinat in frigider timp de 24 de ore in sos de unt, vin, mere si sare grunjoasa.

Cu ce pot sa combin branza pentru a fi mai gustoasa?

  • Branza merge foarte bine in combinatie cu susan sau alune de padure macinate.

Cum fac ca blatul cu nuca sa fie mai fraged?

  • Pentru ca blatul cu nuca sa devina mai fraged, el trebuie lasat la loc ferit timp de 24 de ore dupa ce s-a copt. Uleiul pe care il contin nucile se va raspandi in aluat si il va face mai moale si mai gustos, putandu-se modela asa cum doriti.

Cum se unge corect o tava in care vreau sa gatesc o prajitura?

  • Tava in care vreti sa coaceti o prajitura trebuie unsa numai pe fund, daca o ungeti si pe margini, prajitura nu va mai creste la fel de mult.

Cum curat mai usor arahidele?

  • Arahidele, dar si migdalele se curata mai usor daca sunt lasate in apa calda timp de 4 minute.

Trucuri culinare

Cum reusesc ca in cazul prajiturii cu fructe, sa nu imi cada fructele pe fundul tavii?

  • Introduceti prajitura la cuptor, fara sa ii adaugati fructele si presarati deasupra faina si zahar, lasati-o sa se coaca timp de cinci minute si abia apoi adaugati si fructele.

Cum prepar o crema de vanilie mai gustoasa?

  • Crema de vanilie devine mult mai gustoasa daca ii adaugati un praf de sare in compozitie.

Cum imi iese friptura mai frageda?

  • Carnea de orice fel devine foarte frageda daca se pune intr-un litru de lapte care a fost dat intr-un foc la care se adauga doua linguri de alcool (whisky / coniac).

Cum fac carnea de pui sa fie mai gustoasa?

  • Carnea de pui devine mai gustoasa, daca inainte de preparare se pune intr-un castro cu iaurt si diferite condimente.

Cum desarez cel mai bine pastrama?

  • Cel mai bine se desareaza pastrama daca o clatiti in apa fiarta in care ati dizolvat zahar pudra.

Cum pastrez ficatul fraged dupa prajire?

  • Ficatul devine mai gustos si extrem de fraged, daca dupa prajire este tinut in lapte timp de 30 de minute.

Cum limpezesc cel mai bine supa?

  • Supa se limpezeste daca dupa ce ati oprit focul adaugati albus. Albusul se va inchega si va atrage toate resturile de alimente.

Cum fac ca omleta sa fie mai pufoasa?

  • Pentru ca omleta sa devina mai pufoasa, puteti adauga cateva lingurite cu apa in momentul in care bateti ouale.

Trucuri culinare

Cum reusesc sa fac o mamaliga fara cocoloase?

  • Mamaliga va iesi fara cocoloase, daca atunci cand apa fierbe si urmeaza sa adaugati malaiul, adaugati o cana de apa rece si abia apoi malaiul in ploaie.

Am afumat laptele, cum fac sa scap de gustul de afumat?

  • Pentru a scapa de gustul de afumat, acoperiti cratita in care ati fiert laptele cu un servet de carpa ud. Clatiti servetul din cand in cand si asezati-l din nou peste cratita.

Cum ies cartofii fierti mai gustosi?

  • Cartofii fierti ies mai gustosi daca in momentul fierberii adaugati o lingurita de zahar.

Cum scot iuteala din vinete?

  • Vinetele nu mai sunt asa de iuti, daca adaugati o lingura de lapte praf inainte de a le bate.

Cum pastrez culoarea alba a hreanului dupa ce l-am dat pe razatoare?

  • Pentru a pastra hreanul alb, dupa ce l-ati dat pe razatoare trebuie sa il stropiti cu lapte.

Cum pastrez cel mai bine drojdia de bere?

  • Drojdia de bere se pastreaza mai bine daca este introdusa in faina de grau sau daca se pune intr-un pahar turnand deasupra ulei de floarea soarelui.

Cum curat lamaile mai repede?

  • Lamaile sunt mai usor de curatat daca stau timp de un sfert de ora in apa fierbinte.

Cum evit oxidarea merelor?

  • Pentru a evita ca dupa taiere merele sa capete o culoare maronie, trebuie sa le stropiti cu putina zeama de lamaie.

Trucuri culinare

Cum decojesc mai repede ouale?

  • Ouale se decojesc mai repede daca inainte de a le pune la fiert faceti o gaura mica cu acul in coaja oului. Veti observa ca dupa fierbere ouale astfel gaurite se vor decoji mult mai repede.

Cum deosebesc un ou bun pentru consum de unul neindicat consumului?

  • Pentru a reusi sa faceti aceasta deosebire va trebui sa asezati ouale intr-un bol cu apa si putina sare. Ouale bune pentru consum vor ramane la fund, in timp ce ouale ce se vor ridica la suprafata sunt vechi si nu sunt indicate consumului.

Cum mentin tartele proaspete mai mult timp?

  • Pentru a mentine tartele proaspete mai mult timp, trebuie sa le inveliti intr-o folie de staniol.

Cum reduc usturimea unui sos de usturoi?

  • Sosul de usturoi va fi mai dulce daca ii adaugati sos de rosii sau smantana.

Sa toc pe un fund de lemn sau pe unul de plastic?

  • Fundul de lemn este cel mai recomandat pentru orice fel de aliment tocati. Din fundul de plastic pot sari bucatele insesizabile de plastic, ce pot patrunde in preparatele dumneavoastra.

Cum fac  ca spuma de albus sa fie mai pufoasa?

  • Pentru ca spuma rezultata prin mixarea albusului sa fie mai pufoasa puteti adauga o lingura de apa rece.

Trucuri culinare

Cum pregatesc o friptura pe gratar de senzatie?

  • Friptura, dar si carnatii se rumenesc mai bine pe gratar, daca se presara cu putin zahar.

Cum ii sporesc savoarea omletei?

  • Omleta devine mai savuroasa daca ii adaugati maghiran si oregano.
Citește și:  Prăjitura Ecler - un desert simplu și o rețetă cu ingrediente puține

Cum fierb mai repede legumele?

  • Legumele se fierb mai repede daca adaugati inca de la inceput un strop de ulei.

Cum scap de balonare dupa consumul de ciorba de fasole?

  • Putina menta adaugata cu cinci minute inainte ca preparatul sa fie gata, ii da mai multa savoare ciorbei de fasole si va scapa de balonare.

Cum scot gustul amar dat de fasolea verde in ciorba?

  • Pentru a indeparta gustul amar al fasolei va trebui sa o opariti inainte de a o pune in ciorba.

Cum indepartez gustul si mirosul specific al carnii de miel?

  • Pentru a indeparta gustul si mirosul specific carnii de miel, aceasta trebuie fiarta in lapte.

Cum fac un compot de mere mai gustos?

  • Daca adaugati un praf de scortisoara peste merele taiate, apoi le caliti putin inainte de a adauga apa veti obtine un compot de mere deosebit.

Cum fac galustile mai pufoase?

  • Adaugand 3 linguri de malai grisat in compozitia de galusti veti obtine galusti mult mai pufoase.

Cum fac ca pestele sa fie mai gustos?

  • Pestele capata un gust deosebit daca ii puneti sare cu cel putin 30 de minute inainte de a-l pregati.

Cum prepar o frisca mai gustoasa?

  • Frisca are un gust deosebit daca se prepara cu ingrediente reci si daca in momentul prepararii ii adaugati cateva linguri de apa de la gheata si putin zahar.

Ce ma fac daca frisca nu imi iese si ramane lichida?

  • In cazul in care frisca ramane lichida puteti remedia pasul gresit daca adaugati cateva picaturi de sirop natural de fructe.

Trucuri culinare

Sfaturi legate de muraturi:

  • Pentru ca muraturile sa nu se inmoaie, trebuie sa evitati adaugarea de sare iodata. Folositi numai sare speciala pentru muraturi;
  • Saramura in care introduceti muraturile trebuie sa fie suficient de sarata si sa contina suficient otet;
  • Muraturile sunt seci daca nu ati folosit legume proaspete;
  • Culoarea muraturilor se modifica din mai multe cauze printre care mentionam: ati folosit sare iodata, otetul pe care l-ati folosit era prea inchis la culoare, ati adaugat mult prea multe condimente pentru muraturi;
  • Atunci cand amestecati saramura sau cand manevrati legumele utilizati numai ustensile din lemn, ustensilele din metal au tendinta de a schimba culoarea muraturilor;
  • Saramura se toarna usor si tinand borcanul inclinat pentru a favoriza iesirea aerului;
  • Cand turnati saramura fierbinte trebuie sa asezati lama unui cutit sub borcan;
  • Pentru a mentine legumele proaspete inainte de a le mura trebuie sa le tineti intr-un loc uscat, ferit de razele soarelui.

Diferite sfaturi:

  • Atunci cand pregatiti salata nu tineti mult legumele taiate inainte de a le manca pentru ca ele isi pierd din vitamine odata cu trecerea timpului;
  • Puteti invia zarzavatul vested daca il tineti in apa rece in care adaugati o lingura de otet;
  • Puteti mentine salata proaspata pana la 4 zile, daca o spalati frunza cu frunza sub jet de apa rece si o introduceti intr-o punga inainte de a o pune in frigider;
  • Mentineti culoarea alba a telinei, daca o tineti inainte de a o servi in apa rece cu otet timp de 3 ore;
  • Legumele fierte in abur isi pastreaza vitaminele;
  • Pentru a mentine culoarea verde pentru fasolea verde, dar si pentru mazare trebuie sa le fierbeti in vase cu capac, cu un varf de cutit de bicarbonat;
  • Daca adaugati foi de dafin atunci cand fierbeti spaghetele ele vor deveni mai gustoase;
  • Pentru a obtine un blat de tort cat mai reusit trebuie sa il coaceti timp de 10 minute la foc iute, apoi sa reduceti focul la moale pentru a-l ajuta sa creasca frumos;
  • Pentru ca rahatul, nucile sau fructele sa nu se lase la baza tavi in cazul prajiturilor trebuie sa le treceti prin faina;
  • In cazul in care aluatul va iesit prea tare, il puteti repara adaugand mere date prin razatoarea mica;
  • Daca folositi capsuni pentru decor trebuie sa le stropiti cu coniac sau alcool, in acest mod isi vor pastra atat savoarea, cat si culoarea;
  • Pentru a evita prezenta cristalelor de gheata in inghetata preparata in casa trebuie sa ii adaugati cateva picaturi de lamaie;
  • Pentru prepararea piureului se foloseste lapte fierbinte, nu lapte rece;
  • Daca aluatul a crescut prea mult si nu aveti loc pentru a-l introduce in cuptor, ii puteti opri cresterea prin acoperirea cu o carpa umeda;
  • Vinetele capata un gust mai bun daca le adaugati galbenus proaspat inainte de a le amesteca cu ulei;
  • Pentru a evita innegrirea conopidei atunci cand o fierbeti trebuie sa ii adaugati o lingura de zahar;
  • Daca ati achizitionat un peste cu miros neplacut, ii puteti reduce mirosul daca il fierbeti timp de doua minute intr-o cantitate mare de apa combinata cu otet si sare;
  • Cartofii noi se curata foarte usor daca sunt frecati cu sare grunjoasa;
  • Cele mai potrivite mirodenii pentru peste sunt: cimbru, dafin, coriandru, ienibahar, tarhon, patrunjel verde, nucsoara, piper si cuisoare;
  • Cele mai potrivite zarzavaturi si legume pentru peste sunt: radacina de patrunjel, ardei rosii, ceapa, morcovii si cartofii;
  • Ceapa isi pierde din iuteala, daca dupa ce este taiata este frecata cu putina sare;
  • Puneti sare in salata inainte de a turna uleiul pentru ca aceasta nu se topeste in ulei;
  • Fierbeti cartofii la foc mic, daca focul este prea puternic ei se vor sfarama la suprafata, ramanand tari in mijloc;
  • Cartofii fierti vor fi mai buni, daca atunci cand sunt fierti li se adauga cativa catei de usturoi;
  • Pentru ca varza sa fie mai frageda, frecati-o bine cu sare inainte de a o pregati;
  • Veti evita lipirea pastelor fainoase de fundul cratitei, daca adaugati putina sare;
  • Cand pregatiti carnea pentru gratar nu trebuie sa ii adaugati sare, pentru ca aceasta elimina substantele nutritive;
  • Legumele verzi isi pastreaza culoarea, daca sunt fierte in recipiente neacoperite, iar sarea se adauga la inceput pentru a nu se pierde din vitamine;
  • Nu pastrati usturoiul la frigider pentru ca va capata un gust amarui;
  • Orice tip de aluat devine mai fraged, daca inainte de a fi copt este lasat sa se odihneasca in frigider timp de o ora;
  • Ciorba de fasole va fi mai gustoasa daca i se adauga putin zahar;
  • Vinetele tocate vor fi mai gustoase daca in loc de ceapa adaugam usturoi;
  • Dulceata nu se va mai zaharisi daca in timpul fierberii i se adauga putina sare de lamaie sau daca adaugati o feliuta de lamaie deasupra dulcetii dupa ce a fost pusa in borcane;
  • Carnea congelata se decongeleaza in frigider.
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.