Casă și grădinăSfaturi de grădinărit din cartea "Anastasia" de Vladimir Megre

Sfaturi de grădinărit din cartea „Anastasia” de Vladimir Megre

„Anastasia” este prima carte din seria „Cedrii Sunători ai Rusiei”. În carte este vorba despre omul de afaceri Vladimir Megre care o cunoaște în una din expedițiile sale pe Anastasia, o femeie care s-a născut și trăiește în taigaua siberiană, în pădurea de „cedri sunători”. Aceasta îi schimbă viața și printre altele, îi dezvăluie câteva secrete despre cultivarea plantelor. Află în acest articol care sunt sfaturile primite de la Anastasia, cât de interesante sunt acestea și de ce este important să trăim în armonie cu natura.

Navigare rapidă în articol:

  1. Ce spune Anastasia despre semințe
  2. Sfaturi de cultivare din cartea lui Vladimir Megre

1. Ce spune Anastasia despre semințe

Anastasia are concepții fascinante despre semințe. Ea spune că: „Fiecare sămânță pe care o plantezi înmagazinează în ea un volum imens de informații despre Univers, care nu se poate compara cu niciunul artificial. Cu ajutorul acestor informații, sămânța va ști exact momentul în care trebuie să încolțească și să extragă din Pământ seva, cum să folosească razele corpurilor cerești, de la Soare, Lună și stele.”

Fructele susțin viața omului

Despre fructe, Anastasia explică rolul lor de a susține viața omului. Ea spune că: „Fructele pot mult mai bine să combată și să contracareze orice fel de boală a organismului uman, decât orice medicament realizat în mod artificial„. Pentru ca asta să se întâmple însă, trebuie ca „sămânța să cunoască constituția omului, pentru ca în procesul de creștere să nutrească fructul cu acele substanțe necesare și potrivite vindecării omului, a bolilor sale”.

Cum se poate face asta? Fiecare sămânță trebuie să primească informațiile necesare, iar asta se realizează prin metode speciale de cultivare. Importantă este varietatea de semințe și plante, dar și modul de însămânțare. „Trebuie să impregnezi bucățica de natură cu informații despre tine, pentru că doar atunci efectul curativ este bun, condiție de viață a organismului. Dacă acest lucru este realizat corect, plantele vor fi mult mai eficiente în vindecare”, spune Anastasia.

2. Sfaturi de cultivare din cartea lui Vladimir Megre

Anastasia descrie modul cum se cultivă semințele pentru ca ele să primească informații de la persoana care le plantează. Ea spune că: „Înainte de însămânțare, se țin câteva semințe în gură, sub limbă, doar foarte puțin timp – mai exact nouă minute. Apoi, semințele se țin între palme, timp de treizeci de secunde. În același timp, cât ții semințele astfel, trebuie să stai cu picioarele goale pe pământ, acolo unde le vei însămânța.

„Abia după aceea poți planta fiecare sămânță în pământ. Nu trebuie să o uzi imediat, pentru a nu-i îndepărta saliva îmbibată și informațiile pe care le-a asimilat. După trei zile, semințele se pot uda.” Anastasia spune și faptul că trebuie respectată perioada de însămânțare din an, prielnică culturilor.

Sfaturi despre buruieni

În privința buruienilor, Anastasia spune că nu trebuie plivite chiar toate buruienile din jurul plantelor. Ea consideră că: „Trebuie lăsate din toate speciile de buruieni câte un pic, cel puțin câte una. Buruienile pot fi tăiate… Buruienile nu trebuie plivite toate, pentru că și ele au un scop precis. Unele dintre ele protejează plantele de boli, iar altele au rolul de a furniza informații suplimentare.

În acest fel „semințele strâng informații despre om și în perioada cât fructele cresc, ele absorb energia necesară din Cosmos și din Pământ, destinată omului respectiv.”

Comunicarea cu plantele

Este foarte important să comunici cu plantele, măcar în timpul creșterii, mai ales în timpul lunii pline să mergi și să le atingi„, spune Anastasia în carte.

Toate aceste sfaturi sunt importante. Prin respectarea lor, „fructele consumate de omul care le-a cultivat, au capacitatea să lecuiască orice boală a organismului lui, să-i încetinească îmbătrânirea, să-l facă să renunțe la obiceiurile dăunătoare, să-i crească capacitățile intelectuale și să-i ofere liniște sufletească.

Cel mai mare efect îl au fructele care sunt consumate în primele trei zile de la recoltă.

Cum se sădesc puieții?

Anastasia spune că la sădirea puieților „pământul din groapă trebuie frământat cu degetele și cu picioarele desculțe, iar la urmă se scuipă în groapă”. Ea a explicat că astfel „ies din organism toxine prin piele, substanțe care au informații despre bolile din corp. Acestea sunt primite de puieți și ei le vor transmite fructelor, care vor fi în măsură să le combată.” Anastasia recomandă de asemenea plimbările cu picioarele goale prin grădină.

Alte sfaturi de la Anastasia despre culturile din grădină

Nu trebuie însămânțate așa toate plantele de pe strat (roșii, castraveți și altele); este suficient doar câteva dintre acestea. În acest fel se pot sesiza diferențele dintre plante.

Anastasia recomandă o mare varietate de plante, dar mai ales zmeura, murele, agrișele, roșiile, castraveții, cireșele, vișinele, fragii, orice soi de mere și toate soiurile de flori. Ea spune să se cultive și floarea-soarelui, deoarece aceasta „poate crea macroclima energetică în grădină”.

De asemenea, în grădină trebuie să fie un strat de doi metri pătrați de culturi de cereale, de grâu, ovăz și altele. Trebuie să fie și „o insulă necultivată pe care să crească buruieni de tot soiul; dacă nu există, pot fi aduse din pădure câteva brazde.”

„Există un infinit număr de plante cu ajutorul cărora se pot lecui absolut toate bolile existente. Ele au fost create exact în acest scop, dar omul și-a pierdut capacitatea de a le distinge”, spune Anastasia.

Care este cel mai important medic pentru oameni?

În opinia ei: „Medicul cel mai important este organismul tău. El a fost înzestrat cu capacitatea de a ști, care plantă să o folosească și când, cum să se hrănească și cum să respire. El este în măsură să contracareze boala cu mult înainte ca ea să se manifeste. Și nimeni nu poate înlocui organismul în acest scop, el este medicul dat ție personal de Dumnezeu.”

Concluzia

Cartea este într-adevăr foarte interesantă, este o biografie despre Anastasia, care trăiește în comuniune cu natura, alături de animale, consumă doar plante și fructe ce provin din pădurea siberiană. Autorul Vladimir Megre narează întâlnirea sa cu Anastasia, care ar fi avut loc în anii 90. Mesajul acestui roman este acela că este posibil să trăim într-o lume care este ecologică, dacă fiecare familie își va cultiva singură plantele, în grădina și în sera proprie.

Vezi aici un video despre cartea Anastasia de Vladimir Megre:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.