Rețete culinareCele mai bune rețete cu pește de gătit pentru o seară mai...

Cele mai bune rețete cu pește de gătit pentru o seară mai deosebită

Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete cu peste.

1. Reteta de sarmale din peste va prezinta un preparat usor, cu o savoare inegalabila. Puteti servi acest fel principal de mancare atat la masa de pranz, cat si la cea de seara. Aveti mai jos ingredientele necesare si modul de preparare pas cu pas.

Timp de preparare: patruzeci de minute.

Timp de fierbere: cincizeci de minute.

Ingredientele necesare pentru patru portii de sarmale din peste sunt urmatoarele:

  • patru pesti, de preferat pastrav;
  • o ceapa;
  • 100 grame de orez cu bob rotund;
  • o legatura de marar;
  • frunze de vita de vie proaspete sau conservate;
  • bulion;
  • sare;
  • piper;
  • ulei.

Modul de pregatire pentru reteta de sarmale din peste va este prezentat pas cu pas in cele ce urmeaza:

  1. Asigurati-va ca ati achizitionat pesti proaspeti, inspectati-le globii oculari care trebuie sa fie clari, in nici un caz albiciosi, inspectati-le branhiile, care trebuie sa aiba o culoare frumoasa rosiatica, in nici un caz bruna. Apasati carnea pestelui cu un deget, daca aceasta revine la pozitia initiala de indata ce ati indepartat degetul, inseamna ca pestele este proaspat;
  2. Curatati pestele de solzi, sectionati-i abdomenul, indepartati-i matele, pastrati increle sau laptii in cazul in care acestea exista. Din icre puteti face o salata de icre cu ceapa, iar laptii ii puteti praji in ulei. Indepartati coada si capul pestelui, apoi spalati-l bine la interior, unde veti gasi in fata coloanei o acumulare de sange ce trebuie indepartata. Lasati pestii sa se scurga bine, eventual stergeti-i cu o hartie absorbanta de bucatarie. Incalziti gratarul si puneti pestii sa se friga putin, pana cand observati ca pielea lor are tendinta de a se crapa. Acest pas este important pentru ca el va ajuta sa indepartati atat pielea pestilor cu usurinta, cat si oasele. Carnea de peste rezultata o treceti prin masina de tocat;
  3. Spalati orezul in doua – trei ape, pentru a indeparta faina existenta intre boabele sale, dar si impuritatile. Puneti orezul la inmuiat in apa rece timp de jumatate de ora cu un praf de sare, apoi lasati-l sa se scurga bine intr-o strecuratoare;
  4. Curatati ceapa, spalati-o, apoi dati-o prin razatoarea cu ochiuri mari;
  5. Daca ati cumparat frunze de vita conservate va trebui sa le lasati sa se scurga bine intr-o strecuratoare. daca ati cumparat frunze de vita de vie proaspete, va recomandam sa le spalati in mai multe ape, sa le indepartati coditele, apoi sa le opariti timp de cinci minute in apa clocotita cu un praf de sare, in acest fel ele vor deveni mai moi si bineinteles mai usor de modelat;
  6. Spalati mararul, lasati-l la scurs, apoi tocati-l marunt pana la codite pe care le pastrati;
  7. Amestecati carnea de peste cu orezul scurs bine si cu mararul pana cand compozitia se uniformizeaza. Condimentati amestecul cu sare si piper dupa gust;
  8. Incalziti cuptorul la foc potrivit timp de un sfert de ora;
  9. Pregatiti o oala in care adaugati putin ulei. Puneti pe fundul oalei coditele de marar pastrate anterior. Incepeti sa modelati sarmalele. Luati o frunza de vita asezati-o pe o palma cu nervurile in sus, apoi cu ajutorul unei linguri adaugati peste frunza compozitia de orez si peste preparata anterior, rulati frunza in asa fel incat sa obtineti un rulou. Introduceti capetele exterioare in interior, apoi asezati sarmaua in oala pregatita. Continuati cu modelarea sarmalelor pana cand vi se termina compozitia de carne. Condimentati sarmalele cu sare si piper dupa gust, apoi adaugati o cantitate suficienta de apa, incat ele sa fie bine acoperite. Cand cuptorul s-a incins bine, introduceti sarmalele in cuptor si lasati-le sa se coaca le foc potrivit timp de jumatate de ora, timp in care cantitatea de apa va scadea, fiind absorbita de boabele de orez. Testati o sarma pentru a vedea daca boabele de orez sunt fierte, iar in cazul in care orezul este fiert, amestecati 100 ml de bulion cu putina apa si adaugati amestecul rezultat peste sarmale. Miscati vasul cu sarmale tinandu-l de manere, pana cand bulionul a reusit sa patrunda cat mai uniform in oala, daca mai este nevoie adaugati o cantitate suplimentara de bulion amestecat cu apa peste sarmale, pana cand acestea sunt bine acoperite. Lasati apoi sarmalele sa se fiarba in cuptor pentru inca douazeci de minute la foc potrivit spre iute, pentru a favoriza scaderea cantitatii de lichid;
  10. Serviti sarmalele de indata ce sunt gata, ca atare sau cu un sos de smantana, marar si putin usturoi.

Sarmalele de peste au un gust aparte, ele sunt diferite de sarmalele clasice din carne de porc pe care le cunoastem atat de bine. Va recomandam sa incercati aceasta reteta pentru ca in mod sigur o veti aprecia si o veti degusta alaturi de cei dragi cu cea mai mare placere, urmand sa o preparati de fiecare data cand aveti ocazia.

2. Reteta de stiuca in vin reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru stiuca in vin sunt urmatoarele:

  • 300 grame file de stiuca;
  • 200 grame cartofi;
  • o ceapa;
  • 250 ml vin alb;
  • cimbru;
  • ulei de masline;
  • o legatura de patrunjel;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de stiuca in vin va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Adaugati toate ingredientele intr-un vas termorezistent uns cu ulei;
  2. Condimentati;
  3. Coaceti preparatul in cuptorul incins timp de jumatate de ora;
  4. Serviti preparatul cu patrunjel tocat marunt deasupra.

retete de peste

3. Reteta de file de pastrav cu somon reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de pregatire: o ora.

Ingredientele necesare pentru doua portii de file de pastrav cu somon sunt urmatoarele:

  • doua bucati file de pastrav;
  • 200 grame file de somon;
  • o legatura de ceapa verde;
  • unt;
  • ulei;
  • 100 ml vin alb demisec;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de file de pastrav cu somon va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa in ulei, amestecati ceapa calita cu somonul sectionat in cubulete;
  2. Adaugati compozitia in cantitati egale peste fileurile de pastrav, apoi rulati;
  3. Asezati rulourile intr-un vas termorezistent, continuati cu vinul, stropiti cu ulei si condimentati;
  4. Coaceti preparatul la foc potrivit pana cand este gata;
  5. Serviti-l cald.

4. Reteta de legume cu pangasius pane reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de preparare: ​jumatate de ora.

​Ingredientele necesare pentru legumele cu pangasius pane sunt urmatoarele:

  • doua fileuri de pangasius;
  • trei oua;
  • doua linguri pesmet;
  • doua linguri parmezan;
  • sare si piper.

​Pentru garnitura de legume:

  • o ceapa;
  • 50 grame ciuperci;
  • 100 grame fasole verde
  • un morcov;
  • un ardei capia;
  • o legatura de patrunjel;
  • bulion;
  • ulei;
  • sare si piper.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de legume cu pangasius pane va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Treceti fileurile de pangasius prin pesmet, apoi ou, iar la final parmezan. Prajiti pestele pana cand se rumeneste frumos pe ambele parti;
  2. Caliti legumele timp de douazeci de minute;
  3. Serviti pestele alaturi de garnitura de legume.

5. Va prezentam mai jos reteta pentru aperitive cu somon si branza.

Timp de preparare: patruzeci de minute.

Ingrediente pentru cinci portii:

  • 100 grame fulgi de ovaz;
  • 10 grame seminte de floarea soarelui;
  • 50 grame margarina;
  • un ou;
  • 50 faina integrala;
  • 100 grame file de somon afumat;
  • 100 grame branza de vaci;
  • o legatura de marar;
  • o legatura de patrunjel;
  • sare.

Modul de pregatire este urmatorul:

  1. Pregatiti biscuiti din fulgii de ovaz, semintele de floarea soarelui, margarina, oul si faina integrala. Coaceti biscuitii timp de un sfert de ora;
  2. Amestecati branza de vaci cu patrunjelul tocat marunt. Condimentati cu sare;
  3. Montati preparatul astfel: Asezati un biscuite ca baza, continuati cu amestecul de branza si patrunjel, apoi cu somonul taiat in cubulete. Decorati cu marar;
  4. Serviti preparatul de la rece.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.