Retete de placinta cu branza va este prezentata pas cu pas in cele ce urmeaza. Va precizam ca aceasta reteta este recomandata copiilor de peste un an.
Timp de preparare: o jumatate de ora.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
Pentru blat:
- 300 grame faina de orez;
- 200 grame unt;
- sare;
- apa.
Pentru umplutura:
- 200 grame branza de vaci pregatita in casa;
- 100 ml iaurt;
- trei oua;
- sare.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de placinta cu branza pentru copii va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti un aluat prin framantarea ingredientelor, apoi impartiti-l in doua parti egale si intindeti-l in doua foi de grosime medie;
- Bateti ouale bine cu un praf de sare, apoi adaugati-le peste branza de vaci. Amestecati pana la omogenizare, apoi inglobati iaurtul;
- Pregatiti o tava pe care o ungeti cu unt, adaugati prima foaie de blat in tava, iar deasupra sa adaugati umplutura pregatita anterior. Nivelati umplutura, apoi adaugati cea de-a doua foaie de blat. Intepati placinta din loc in loc cu o furculita;
- Introduceti preparatul la copt in cuptorul incins si lasati placinta sa se coaca la o temperatura de circa 180 de grade Celsius pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
- Serviti placinta de indata ce este gata si s-a racit suficient.
Va dorim pofta buna!