DiverseParfumuri fake vs. originale – cum le deosebim să nu luăm țeapă?

Parfumuri fake vs. originale – cum le deosebim să nu luăm țeapă?

Cumpărăturile „din portbagaj” sunt iarăși la modă, de aceea trebuie să știm cum să stă treaba cu parfumuri fake vs. originale. Trăind într-o societate balcanică, suntem înconjurați de oameni pentru care luxul este foarte important. Dar nu întotdeauna și-l permit cu adevărat. Am fost și eu abordat de nu știu de câte ori pe stradă sau aiurea, îndemnat să cumpăr parfumuri de firmă, pe care orice vânzător le numește „originale”. Eu le-am considerat mereu fake, contrafăcute. Nu sunt pasionat de parfumuri și nici nu le port excesiv. În plus, am primit multe parfumuri cadou. Nu am fost tentat să încerc aceste „oferte” mai puțin obișnuite. Cele două – trei parfumuri pe care mi le-am cumpărat chiar eu am preferat să le iau de la aeroport sau din mall, de la magazine consacrate, care-mi inspiră încredere.

Dar mereu m-am întrebat cum îmi pot da seama dacă un parfum este original sau contrafăcut, dacă este sau nu fake. Cum arbitrăm corect meciul parfumuri fake vs. originale. Cunosc persoane care pot cumpăra fără frică, de oriunde. Sau persoane care își dau seama că vânzătorul le întinde o copie chiar înainte de a pune mâna pe ea. Așa că m-am documentat puțin și am depistat o serie de detalii la care trebuie să fim atenți atunci când vrem să cumpărăm un parfum:

Deci, parfumuri fake vs. originale – cum ne dăm seama ce cumpărăm

Atenție la scris!

Verificați cu atenție numele parfumului, numele brandului, fontul și logoul, dar și alte semne caracteristice. Un brand de renume nu va greși niciodată. Orice greșeală poate însemna un adevărat dezastru. În schimb, o fabrică dintr-un colț uitat de lume, unde se produc produsele contrafăcute, nu va acorda niciodată la fel de multă atenție ambalajului.

Mențiuni făcute de producători.

Uneori, firmele aleg să procedeze corect și veți observa mențiuni de tipul „inspired by” sau „designer imposter”. Practic, producătorii de replici din statele cu o legislație serioasă în domeniu sunt obligați de lege să menționeze pe ambalaj faptul că vând o copie.

Culoare și consistența lichidului.

Tot citind, am ajuns la o concluzie. Un parfum nu este ușor de produs, iar o aromă bună este greu de reprodus, mai ales la un buget mai mic. Adesea, producătorii de replici nu acordă prea multă atenție culorii lichidului din sticlă și aceasta poate sări imediat în ochi și ne poate salva de o achiziție proastă. În plus, și consistența parfumului e importantă. Un parfum original nu va fi nici prea uleios, nici prea apos. Parfumul se poate testa în mai multe feluri: pulverizând pe un geam, ori pe o oglindă – dacă se scurge prea repede înseamnă că are apă adăugată și este fake. Sau pur și simplu agitând sticla și observând dacă se ridică anumite impurități la suprafață. Inutil să menționez că un parfum original nu va avea impurități, nu?Verificați cu mare atenție ambalajul.

Culorile și texturile cartonului, cutiei și sticlei.

Asigurați-vă că sticla nu are contururi neregulate, margini sau bule de aer în compoziție. De asemenea, dopul ar trebui să de calitate. Chiar dacă folosește plastic pentru dop și capac, un producător de renume nu va alege niciodată materiale ieftine, prost lipite.

Fiecare parfum are un cod, atât pe sticlă, cât și pe cutie.

Aceste coduri trebuie să corespundă, să fie identice. De asemenea, unii producători oferă opțiunea de a verifica produsul pe site-ul lor. Trebuie doar să introduceți acel cod și veți vedea imediat dacă produsul din fața voastră este original sau… doar o copie.

parfumuri fake vs. originale – nu vă lăsați păcăliți de mirajul prețului mic

Prețul reprezintă motivul pentru care mulți aleg să-și cumpere un parfum dintr-o sursă nesigură. Dar, la urma urmei, el poate fi și un bun mod de a diferenția o copie de un original. Cu alte cuvinte, dacă „afacerea” din fața voastră pare prea bună, probabil că așa și este. Prea bună, deci ireală. Un parfum original nu va costa niciodată 20 – 50 de lei. Ai mei aveau o vorbă: „suntem prea săraci pentru a cumpăra lucruri ieftine”. Deci, nu cumpăra ieftin, că o faci greșit.

În cele din urmă, dacă vă doriți un anumit parfum, este mai bine să investiți în varianta originală, cumpărată dintr-un magazin cunoscut. Este fără riscuri, zic eu. Un original înseamnă calitate, adică produsul va rezista mai mult timp și nu va conține ingrediente cu potențial nociv sau alergic. În plus, vă veți bucura de o investiție corectă și de aroma voastră preferată.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.