DiverseCine a zis că femeile nu se pricep la afaceri?

Cine a zis că femeile nu se pricep la afaceri?

Trăiam cu impresia că anumite mentalități s-au schimbat și nimeni nu mai are păreri de tipul „locul femeii e la cratiță”, dat fiind că sunt multe femei de afaceri de succes. Poate că am făcut progrese din acest punct de vedere. Totuși mentalitățile nu s-au schimbat complet și încă sunt persoane care pun la îndoială capacitatea femeilor de a se descurca în business. Am decis să scriu despre asta nu fiindcă vreau să fiu avocatul feminismului sau al femeilor de afaceri din România. Credeți-mă pe cuvânt: se descurcă și singure, ba chiar foarte bine. Am decis să scriu despre acest subiect fiindcă mi se pare normal să distrugem niște mituri. Să spunem lucrurilor pe nume. Femeile se pricep la afaceri. Multe business women de succes ne-au demonstrat asta deja, de ani buni. A venit timpul să acceptăm acest fapt.

Femei de afaceri avem și acum, am avut și în trecut…

Ar fi bine să ne amintim că Katharine Graham a devenit CEO al companiei The Washington Post în 1972. 1972! În memoriile ei, Graham descrie luptele personale cu care s-a confruntat într-o poziție atât de importantă. Ea recunoaște că se îndoia de multe ori de deciziile ei și că avea nevoie de asigurări din partea colegilor. Cu toate astea, Graham a jucat un rol extrem de important în povestea de succes a Washington Post.

În decursul celor trei decenii de conducere, veniturile companiei au crescut de aproape douăzeci de ori. Așadar, încă de la început femeile s-au descurcat foarte bine în afaceri. Chiar dacă au avut ele însele îndoieli. Acum, când lumea s-a schimbat și au acces la adevărate comunități, dar și numeroase posibilități de dezvoltare, performanțele lor sunt pe măsură.

Femei de afaceri în România

În România, există multe ONG-uri care oferă sprijin femeilor din mediul de afaceri. Asta pentru că un viitor mai bun înseamnă dezvoltare personală și profesională pentru femei, dar și pentru bărbați. Unul dintre ele, care m-a impresionat atât ca dedicare, cât și la nivel de comunitate este Business Women Forum Romania (BWFR). BWFR este o organizație non-profit creată de femei. Condusă de femei. Și dedicată dezvoltării și sprijinirii unei comunități feminine în arena de afaceri.

Roxana Craciun – Women Leadership Program Manager – lanseaza oficial, astazi, primul program de leadership pentru femei, din Romania, un program excelent, marca BWFR.

Publicată de BWFR – Business Women Forum Romania pe Joi, 21 septembrie 2017

Organizația sprijină femeile din orice poziție de conducere, femeile care sunt antreprenori, proprietari de afaceri, manageri de corporații și lideri ONG. Dar sprijină și femeile ambițioase din toată țara care vor să își dezvolte cu succes activitatea. Femei care vor să promoveze, să își extindă rețeaua și să găsească noi surse de inspirație de la alte companii de succes și femei din toate domeniile. BWFR susține, practic, femeile care se gândesc să înceapă o afacere, atât în timpul procesului de inițiere, cât și pe parcurs.

Deci, cine a zis că femeile nu se pricep la afaceri? Ba chiar, le putem cere și sfaturi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.