DiverseCum treci peste un divorț - ce ne recomandă Divorce Journey

Cum treci peste un divorț – ce ne recomandă Divorce Journey

În ultimii ani, rata divorțurilor a crescut îngrijorător deci nu mai este de mirare că trebuie să știi cum să treci peste un divorț. Numerele seci ascund, uneori, adevărate traume pentru membrii unei familii care se destramă. Potrivit ultimelor statistici disponibile, în anul 2016 s-au încheiat 133.183 de căsătorii, cu 6% mai multe decât în anul precedent. În același an au fost înregistrate 30.497 divorțuri. Aritmetica simplă ne arată că 1 din 4 cupluri care la un moment dat au rostit un „DA!” hotărât nu rezistă împreună. Atenție! Statisticile includ divorțurile pronunțate definitiv. Sunt imposibil de luat în calcul „separările” sau situațiile în care unul dintre soți își părăsește domiciliul.

De ce divorțează oamenii?

Înainte să te întrebi cum să treci peste un divorț este important să te gândești de ce ajung oamenii să divorțeze. În modul acesta, poate tai răul de la rădăcină.

Este foarte important ca ambii parteneri să înțeleagă cum funcționează o relație. Să-l cunoască și să-l înțeleagă pe celălalt. Poți evita divorțul dacă deschizi larg ochii și privești persoana de lângă tine așa cum e ea și nu o imagine idealizată. Realismul este cheia unei relații sudate.

Sunt foarte multe motive pentru care doi oameni se hotărăsc la un moment că e mai bine să se despartă. Unii bărbați pur și simplu nu se pot abține de la a înșela partenera. Valabil și pentru femei. Se întâmplă des ca barbătul să fie prea ocupat cu munca, în timp ce soția sa are prea mult timp liber. Unii vor sex zilnic, alții se mulțumesc de 2 ori pe an. De 3 dacă e anul bisect.

Nu știu, chiar nu vedem aceste incompatibilități la început relației sau până să ajungem la starea civilă?

Probleme, probleme, probleme…

În opinia mea, aceste probleme nu există la început, pentru că unul din parteneri face compromisuri. Să spunem că femeia se mulțumește cu partide de 2 ori pe an, iar soțul ar vrea zilnic. Adesea, femeia va face un sacrificiu. Unul vrea la mare, altul la munte. Cineva cedează că deh… așa e la început. Până la un punct cănd filmul se rupe pentru unul dintre ei și stopează aceste compromisuri. Unii cred că vor ceva stabil, iar după ce obțin ce vor, sunt ca albinuțele, zboară din floare în floare. Oamenii se schimbă sau sunt doar prefăcuți din prima.

Eu urăsc femeile agasante și prostuțe. Genul ăla care nu are altă treabă decât să te frece toată ziua la cap cu ce ai făcut, cu cine, de ce, cât ai stat, de ce ai stat atât, dar în detaliu ca la un interogatoriu al C.I.A. Unde este încrederea în persoana iubită când faci acest lucru? Sunt convins că există bărbați care  în preajma unei „tentații” nu mai au logică. Totuși sunt destule excepții de la regulă.

Am preferat dintotdeanua să am lângă mine o femeie zâmbitoare, care să îmi acorde sprijin psihic atunci când sunt epuizat și stresat după o zi, o săptămână sau o lună grea de muncă. Pot să ignor casa întoarsă cu susul în jos, lipsa mâncării pe masă și multe altele (nu este cazul – să nu se interpreteze greșit 🙂 ). Dar nu pot să ignor, când ajung acasă obosit, stresat, cu 1.001 gânduri, să fiu luat la șuturi și interogatoriu. Este imposibilă o viață în care vrei să te odihnești, iar cineva are în plan să îți toace creierii cu tot felul de nimicuri.

Să mă exprim mai clar ce accept și ce nu :
 •  Unde ai fost?
 •  La notar
 •  La care?
 •  La ……
 • Acolo unde sunt fetele alea tinere?
 • Cât ai stat?
 • 2 ore?
 • Dar ce ai făcut atât, ai zis că ai doar de semnat ceva?
 • Păi au fost mulți, ce să fac, nici mie nu mi-a convenit
 • Și ai vorbit cu fetele?
Și răbdarea are o limită…

Mi se rupe filmul la astfel de faze. Păi cum vine asta? Stau ca prostul, nemâncat, stresat să ajung în alte 7 locuri și sunt luat la interogatoriu acasă? NU, mulțumesc! nu am nevoie de astfel de femei lângă mine. Oricând mă întrebi unde sunt, îți spun. Cu cine sunt, da îți spun. Ce fac, da îți spun. Dar, alte întrebări irelevante nu își au rostul, provocând tensiuni inutile. Toate au o limită. Decât cu așa femei, mai bine singur.

Citește și:  Motivele insesizabile pentru care unele cupluri ajung la divorț uneori

Cred că sunt multe situații de genul și la mulți dintre voi, și culmea, pun pariu că majoritatea divorțurilor nu sunt din cauza înșelatului, ci din cauza geloziei sau a prostiei. Cel care nu înțelege că îi face rău persoanei iubite punând tot timpul presiune inutilă… cum poate fi numit? Consider că dacă ai încredere în cineva, nu trebuie să îl iei la bani mărunți și să îl calci efectiv în picioare psihic. Văd multe cupluri care se plâng de comunicare. Din păcate, prostia sau ignoranța face imposibil orice demers de a comunica.

 • Știi dragul meu, azi am fost la coafor să mă vopsească Radu.
 • Aha, și te-a vopsit doar în cap? Sau a mai umblat și prin alte locuri

Dacă faci așa, o faci greșit și nu e de mirare că te întrebi acum, cum să treci peste un divorț.

Gelozia e boală grea…

WTF!!?? Gelozia de tipul ăsta este stupidă. Ok, femeia îți spune că a fost la vopsit și cine a vopsit-o. Fă bine și întreabă și tu ca tot omul normal la cap: „Cum a ieșit culoarea? Ești mulțumită de rezultat? Îți stă bine!” Poți fi sincer și să îi spui că nu îți place cu șuvițe, dar recomand să taci. Spune-mi, te rog, că mă înțelegi, că și tu cunoști oameni de genul ăsta. Eu dacă mai ajung să am lângă mine o astfel de femeie, îmi schimb orientarea. Fără miștouri. Nu mai suport prostia din jur. Chimie, fără chimie, când ești prost sau gelos, nu mai ai scăpare. Dacă nu înțelegi ce am scris mai sus, divorț scrie pe tine.

Cum să treci peste un divorț 

Așa deci, să vedem ce zice și Divorce Journey, în cazul te-ai hotărât să faci acest pas.

Există căteva lucruri esențiale pe care trebuie să le înțelegi și câteva sfaturi simple pe care le poți urma:

– După un divorț, se schimba nu doar relația cu fostul partener ci și cercul de prieteni, locuința, relația parentală sau cu fostele rude. În unele cazuri, se schimbă orașul sau chiar țara. De multe ori, unul dintre soți își va schimba serviciul sau chiar hobby-urile. Toate aceste schimbări au nevoie de o perioadă de înțelegere, prioritizare și acomodare.

– Datorita incărcăturii emoționale din perioada divorțului, lucrurile par mai complicate decât sunt. Gândește, analizează la rece. Fii obiectiv!

– Viața single are alte reguli decât cea de cuplu. Învață sau reamintește-ți aceste reguli și bucură-te de libertate.

– Acceptă prezentul așa cum este el, fără a încerca să mai cauți vinovați.

– Trebuie să te desprinzi de vechile obiceiuri, care acum nu îți mai sunt de folos. Călătorește în locuri pentru care nu le-ai mai văzut, schimbă restaurantul unde iei masa, etc.

– Fă echipă cu oameni aflați în aceeași situație și încearcă să tratezi situația cu o doză de umor. E win-win pentru ambele părți.

– Dacă simți că aluneci spre o stare depresivă, caută ajutor de specialitate

P.S. Nu mai F****ți la figurat omul de lângă voi, decât la propriu și veți trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Nu va fi niciodată cazul să te mai întrebi cum să treci peste un divorț.

Dacă totuși s-a ajuns la clipa despărțirii și consideri că ai reușit să îți pui viața în ordine, ce răspunsuri poți da întrebării mele de astăzi – cum să treci peste un divorț? Poate experiența ta îi va ajuta și pe alții.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.