Timp liberJocul de cărti Război - reguli și tehnici pentru a câștiga

Jocul de cărti Război – reguli și tehnici pentru a câștiga

Unul dintre cele mai cunoscute jocuri de carti, Razboi are si reguli simple de joc pe care toata lumea le intelege. Jocul de societate este foarte simplu de invatat si cu siguranta l-ati jucat si dumneavoastra macar o singura  data in viata.

Cum se joaca Razboi?

Pentru a putea incerca acest joc aveti nevoie doar de un adversar, insa jocul poate fi realizat si in mai multi. Fiecare jucator trebuie sa aiba in mana un numar destul de mare de carti pentru ca jocul sa fie echilibrat si toata lumea sa aiba sanse de castig.

Cartile de joc se impart in mod egal fiecarui jucator dupa ce sunt amestecate. In cazul in care nu se pot imparti in mod egal fiecarui jucator, din pachetul de carti se pot scoate elemente, incepand cu numerele cele mai mici. Cartile cele mai mari ca si valoare in Razboi sunt Asii, acestia fiind urmati de K, Q, J.

Castigatorul jocului de carti este cel care obtine intr-un final toate cartile de joc ale adversarilor sai, fiind in esenta cel care recompune in urma bataliilor sale pachetul de carti.

Ce reguli trebuie sa stiti la jocul de carti Razboi

Dupa ce sunt impartite in mod degal cartile, un jucator este ales drept primul si o ordine a randului fiecarui jucator (in cazul in care sunt mai multi de doi) este stabilita. Fiecare jucator isi tine cartile sub forma de teanc cu fata in jos.

Primul jucator arunca pe masa prima carte din teancul propriu cu fata in sus, ceilalti jucatori facand la fel. Cel al carui carte are numarul cel mai mare va lua  toate cartile. Daca doi sau mai multi jucatori pun aceeasi carte cu susul in jos, intre ei va incepe razboiul. Fiecare jucator care a pus cartea cu aceeasi valoare va pune peste cartea sa  un numar de carti echivalent cu numarul cartii ce a provocat razboiul. Cine are cartea finala cea mai mare va lua victorios toate cartile de pe masa. Cand in runde se intalnesc carti cu acelasi numar, procedeul se reia. La razboiul provocat de as, fiecare jucator va pune jos cate 11 carti.

In cazul in care, intr-un razboi, un jucator nu are destule carti cat sa cuprida numarul cartii ce a provocat razboi, atunci ambii jucatori vor pune jos numarul de carti pe care cel „stramtorat” le are.

Cand se termina runda, jucatorul care castiga cartile le ia si le pune sub teancul de carti proprii.

Tehnici de joc

In Razboi, Asii sunt cele mai mari carti. Cei care primesc asi la inceputul jocului sunt oarecum privilegiati, insa pe parcursul jocului, in timpul razboiului. Aceste carti pot fi pierdute catre adversar si astfel sansele jucatorului se diminueaza.

Jocul de carti Razboi nu este un joc strategic, norocul jucand cartea esentiala castigarii acestuia. 

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Buna, daca ne luam dupa titlu, care sunt tehnicile pentru a castiga? Este un joc bazat exclusiv pe sansa, asa cum e precizat si la sfarsitul articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.