Casă și grădinăCaracteristicile casei high-tech - designul pentru locuința viitorului

Caracteristicile casei high-tech – designul pentru locuința viitorului

Casa high-tech este, fara indoiala, visul oricarei persoane. Cu totii ne dorim o casa deosebita si mai ales multifunctionala. Dar oare are casa high-tech doar avantaje, sau exista si o serie de dezavantaje? In randurile care urmeaza va vom prezenta caracteristicile a ceea ce specialistii numesc “casa a viitorului”.

Ce este casa high-tech?

Dupa cum chiar denumirea sugereaza, o casa high-tech este construita si amenajata in conformitate cu ultimele aparatii in ceea ce priveste tehnologia, scopul sau fiind acela de a usura viata oamenilor din toate punctele de vedere. Bineinteles, casa high-tech atrage de la sine si un design high-tech care incearca sa imbine armonios tehnologia de ultima ora si arta. Intr-o casa high-tech puteti gestiona functiile tuturor aparatelor pe care le detineti prin apasarea unui buton de telecomanda, sau chiar prin folosirea unor aplicatii pentru telefonul mobil.

Va ganditi probabil ca o astfel de casa are foarte multe avantaje si acest lucru este perfect adevarat. Un prim avantaj l-am enumerat chiar in randurile anterioare, acesta fiind simplificarea activitatilor pe care o persoana trebuie sa le desfasoare in propria locuinta prin sistemul de automatizare caracteristic acestor locuinte.

Daca va intrebati ce aparate pot fi controlate, in afara televizorului, a sistemului audio sau a celui home-cinema, ei bine cu o simpla apasare a unui buton puteti controla intensitatea luminii dintr-o incapere, temperatura ambientala, usa garajului chiar si apa curenta.

Pe langa aceste avantaje, casa high-tech este construita cu ajutorul unor materiale care reduc semnificativ consumul de energie. Mai mult decat atat, spatiul este foarte bine izolat, incaperile sunt ventilate foarte bine iar problema aparitiei igrasiei este pe deplin exclusa. Consumul de energie electrica poate fi redus prin folosirea panourilor solare.

Cu toate acestea, chiar daca o casa high-tech pare casa ideala, perfecta din toate punctele de vedere, aceasta are si anumite dezavantaje, putine la numar ce e drept. Principalul dezavantaj al unei case high-tech este expunerea persoanelor care o locuiesc la radiatii si la un puternic camp magnetic. Atunci cand persoanele care detin o astfel de locuinta doresc sa o controleze de la o anumita distanta anumite elemente din casa, exista posibilitatea ca datele sa fie interceptate de catre hackeri.

Un alt dezavantaj al casei high-tech este costul foarte ridicat al lucrarilor. Cu toate acestea, investitia se va amortiza in timp, iar confortul este garantat.

Design-ul high tech

Dupa cum am mentionat si anterior, o casa high-tech va fi amenajata intr-un stil corespunzator, tehnologia de ultima ora fiind armonios imbinata cu tot ceea ce inseamna estetic. Stilul high-tech este un stil modern, care pune accentul pe dinamism si bineinteles pe modul in care tehnologia poate influenta intr-un mod pozitiv activitatea casnica a persoanelor care locuiesc intr-o astfel de casa. In ceea ce priveste obiectele de mobilier, se pune accentul pe combinatii inedite de lemn si metal, sticla si chiar plastic, simplitatea fiind cuvantul caracteristic.

Casa high-tech nu pune accentul doar pe lumina, ci si pe acustica, o astfel de locuinta fiind destinata persoanelor care au devenit dependente de tehnologie si care pun mare accent pe detalii. Lumina este, de asemenea, foarte importanta, deoarece influenteaza culorile, formele si intreaga atmosfera.

Asadar, casa high-tech este considerata o locuinta a viitorului, fiind perfecta pentru persoanele dependente de tehnologie in adevaratul sens al cuvantului.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.