Casă și grădinăCum se poate curăța ușor obiectele din sticlă și porțelan

Cum se poate curăța ușor obiectele din sticlă și porțelan

Obiectele din sticla si portelan sunt intalnite in fiecare locuinta fiind utilizate atat in scop casnic, decorativ sau fiind veritabile piese de colectie. Indiferent de situatie, ingrijirea acestor obiecte reprezinta o activitate destul de importanta, fapt pentru care, in randurile care urmeaza, va vom prezenta cateva sfaturi pentru curatarea obiectelor din sticla si portelan.

Sticla si portelanul nu doar ca sunt materiale foarte sensibile, insa petele si mizeria se vor observa cu foarte mare usurinta. De aceea, acestea necesita o curatare foarte atenta si precisa.

Una dintre metodele cele mai eficiente prin care puteti indeparta petele inestetice de pe obiectele din sticla sau portelan este stergerea atenta a acestora cu o carpa inmuiata in apa calduta in care au fost turnate cateva picaturi de otet. Dupa aceea, cu o carpa uscata din bumbac, obiectele vor fi sterse pentru a elimina orice pata. Aceasta metoda este ideala pentru indepartarea petelor de pe pahare.

Tot pentru paharele pe care le folositi frecvent, in cazul in care pe fundul acestora exista urme de calcar, peste noapte puteti turna cateva picaturi de otet care vor actiona foarte eficient si vor indeparta urmele insestetice.

Cestile de cafea sau ceai din portelan pe care le folositi frecvent se pot ingalbeni in timp, ceea ce le va face sa arate foarte inestetic. Insa nu este un capat de drum pentru ca albul acestora poate fi redat cu usurinta daca cestile sunt frecate cu zeama de lamaie. De asemenea, petele de ceai sau cafea pot fi indepartate cu ajutorul catorva picaturi de otet alb.

Geamurile pot fi si ele sterse foarte bine, fara riscul ca petele inestetice sa persiste, prin folosirea unei solutii naturale, alcatuita din apa si otet alb sau suc de lamaie.

Daca detineti o colectie de obiecte din portelan, intretinerea acestora trebuie realizata cu foarte multa atentie. Este important ca acestea sa fie sterse de praf, iar in cazul in care sunt foarte firave sau sunt fisurate, este important ca acestea sa fie depozitate in cutii.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.