Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete pentru ciorbe.
1. Reteta de ciorba de scaricica reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru ciorba de scaricica sunt urmatoarele:
- jumatate de kilogram de scaricica;
- un morcov;
- o ceapa;
- patru cartofi;
- 250 ml lapte;
- 250 ml bors;
- taitei;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de ciorba de scaricica va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti carnea, spumati de fiecare data cand este nevoie;
- Dati ceapa prin razatoare, adaugati-o in ciorba alaturi de cartofi, morcovi si lapte;
- Condimentati si lasati ciorba sa fiarba timp de jumatate de ora;
- Adaugati taiteii si borsul, continuati fierberea pentru inca un sfert de ora;
- Serviti ciorba calda.
2. Reteta de ciorba de fasole cu costita reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru ciorba de fasole cu costita sunt urmatoarele:
- 200 grame fasole alba boabe;
- o ceapa;
- albitura;
- un morcov;
- bulion;
- 200 grame costita afumata;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de ciorba de fasole cu costita va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Lasati fasolea la inmuiat peste noapte, opariti-o de trei ori, apoi puneti-o la fiert alaturi de legume;
- Fierbeti ciorba timp de jumatate de ora, apoi adaugati bulionul si costita;
- Lasati ciorba sa fiarba pentru inca douazeci de minute;
- Serviti ciorba calda.
3. Reteta de ciorba munteneasca reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru ciorba munteneasca sunt urmatoarele:
- 250 grame carne de vita;
- o ceapa;
- un morcov;
- albitura;
- un cartof;
- 100 ml suc de rosii;
- 200 ml bors;
- o legatura leustean;
- iaurt;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de ciorba munteneasca va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti carnea, spumati-o;
- Cand carnea este gata, adaugati legumele sectionate in cubulete;
- Fierbeti pana cand si acestea din urma sunt gata, apoi adaugati borsul si sucul de rosii;
- Lasati ciorba sa fiarba pentru inca un sfert de ora, apoi dregeti cu iaurt si presarati leusteanul tocat marunt;
- Serviti ciorba calda.
4. Reteta de ciorba de burta reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru ciorba de burta sunt urmatoarele:
- 300 grame burta de vita;
- 150 grame oase de vita;
- o ceapa;
- un morcov;
- albitura;
- un galbenus;
- 100 ml iaurt;
- doi catei de usturoi;
- otet;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de ciorba de burta va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti burta, spumati;
- Continuati cu legumele sectionate in cubulete;
- Fierbeti pana cand legumele sunt gata;
- Dregeti supa cu un amestec de galbenus, iaurt si usturoi pisat bine cu un praf de sare;
- Condimentati, adaugati ulei si otet dupa gust;
- Dati in doua – trei clocote;
- Serviti supa calda.
5. Reteta de ciorba de pasare cu fasole verde reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru ciorba de pasare cu fasole verde sunt urmatoarele:
- o gaina de tara;
- o ceapa;
- 200 grame fasole verde;
- un morcov;
- o legatura patrunjel;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de ciorba de pasare cu fasole verde va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti gaina, spumati de fiecare data cand este nevoie;
- Cand carnea s-a fiert suficient adaugati legumele;
- Continuati fierberea pana cand legumele sunt gata;
- La final presarati patrunjelul tocat marunt;
- Serviti ciorba simpla sau cu un adaos de smantana.
Va dorim: Pofta buna!