Timp liberCum te pregătești financiar pentru o vacanță în străinătate?

Cum te pregătești financiar pentru o vacanță în străinătate?

Vara a sosit și românii încep să plece în vacanță în țară, sau în străinătate. Dacă și tu visezi deja la vacanța mult dorită în sezonul estival, ar trebui să te pregătești financiar pentru ea. Asta înseamnă să-ți stabilești un buget de vacanță, pentru a preveni ca acest vis să se strice, sau liniștea ta sufletească să devină un coșmar, plin de dureri de cap, datorii și frustrări.

Cum te pregătești pentru o vacanță în străinătate?

În sezonul estival, probabil cea mai potrivită pentru tine va fi o vacanță la mare, pe litoral, în țară sau în străinătate. Poți căuta mijloace de relaxare și în afară, în stațiuni turistice foarte populare și apreciate de turiștii din toată lumea, sau în marile metropole ale Europei.

Dacă intenționezi să călătorești în străinătate, atunci stabilește din timp destinația, care va fi următoarea ta vacanță și ce orașe din Europa ar trebui să vizitezi. Cu cât călătorești mai mult în afară, cu atât te maturizezi și prinzi încredere în tine, în planificarea excursiilor și itinerariilor, în gestionarea situațiilor neașteptate, în capacitatea ta de a trăi orice moment și de a profita la maximum de bugetul disponibil.

Sfaturi înainte de călătorie

Desigur este bine să-ți planifici călătoria cu atenție și din timp, să încerci să-ți reduci costurile și să-ți îmbunătățești experiența. Primul pas este alegerea destinației, poți vedea pentru asta mai multe ghiduri turistice cu zeci de destinații din întreaga lume, sau poți citi blog-uri de călătorie cu detalii și itinerarii.

După ce ai ales destinația preferată pentru vacanța de vară, trebuie să verifici condițiile actuale, să nu fie revolte sau alte probleme cum s-a întâmplat recent în Franța. Foarte important este să alegi o destinație în care clima nu este nefavorabilă, iar numărul de turiști nu este foarte mare. Astfel de aspecte sunt esențiale pentru a te putea bucura de timpul liber, dar te vei convinge singur de asta.

În ceea ce privește cheltuielile, fii foarte atent la costurile de călătorie, pentru că unele dintre ele pot fi foarte mari. Prin urmare, alege cu atenție durata călătoriei, destinația, locul de cazare, locurile de vizitat în sejur, etc. Ține cont de toate aspectele, vezi ce destinație alegi, să nu te axezi spre itinerarii lungi, obositoare și complicate.

Un alt lucru important este bugetul de călătorie, pe care trebuie să-l stabilești și să nu-l depășești. Acesta trebuie că includă cheltuieli cu zborul, transportul, cazarea, mâncarea, atracțiile turistice, echipamentele, excursiile, distracțiile și altele.

Cu siguranță trebuie să te organizezi cât mai bine, să-ți faci o idee despre toate cheltuielile pe care le vei face, să-ți planifici totul în cele mai mici amănunte. Doar așa poți respecta bugetul stabilit, realizând cât mai bine o estimare a costurilor pentru vacanța ta de vară. Prin urmare, fă o listă amănunțită cu tot ceea ce trebuie să cheltui, pentru a fi cât mai bine organizat.

Nu uita de anumite formalități înainte de plecare:

  • De acte, cardurile bancare (deoarece cu un singur card nu ești niciodată în siguranță)
  • Găsește pe cineva care să aibă grijă de casă, sau de animalul de companie, cum sunt părinții
  • Rezolvă treburile urgente pe care le mai ai de făcut
  • Plătește facturile, alege lucrurile cele mai importante pentru valiză și bagajul de mână
  • Pregătește o hartă cu itinerariul pe care îl vei parcurge, verifică rezervăriile la hotel, etc.

Cum este bine să-ți gestionezi fondurile în străinătate?

Păstrarea fondurilor pe card este cea mai bună opțiune pentru cei care doresc să călătorească în străinătate. În țările Europei poți efectua plăți fără numerar și chiar poți retrage valută de la bancomate. Prin urmare, poți plăti pentru bunuri, servicii în UE cu anumite carduri valutare. Cei care folosesc deja astfel de carduri știu avantajele de a păstra banii astfel.

Un portofel digital aduce comoditate la efecturarea plăților în străinătate. De exemplu un card Revolut este o opțiune bună în călătorie, deoarece are multe avantaje:

  • Are schimb valutar fără comision, poți schimba până la 30 de valute diferite în contul tău
  • Poate fi utilizat la cumpărături online și în aplicații
  • Poți face plăți și retrageri la milioane de bancomate și magazine din întreaga lume
  • Ai posibilitatea de a realiza transferuri internaționale ieftine, rapide, fără comisioane ascunse
  • Poți trimite bani în alte conturi Revolut și conturi bancare în peste 150 de țări
  • Îți poți urmări cheltuielile și îți poți gestiona mai eficient finanțele
  • Poți bloca contul instant, dacă dorești asta.

Dacă te întrebi cât costă să comanzi și să ai un card Revolut în România îți putem spune că asta depinde de tipul de card, dar livrarea este gratuită. Poți opta pentru: un card virtual sau digital, un card fizic standard (ce îți permite să faci plăți și să retragi bani de la bancomate din întreaga lume), un card Premium cu beneficii suplimentare sau un card metalic exclusivist.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.