Va fi următoarea ta vacanță una de vis? Dacă alegi cele mai frumoase orașe din Europa, cu siguranță așa va fi

0
78
Split, Croația

Europa de cele mai dese ori se asociază cu o bogată istorie, o cultură fabuloasă, catedrale impozante. Însă, o vacanță în Europa poate și trebuie să fie mai mult decât atât. Vrem să descoperiți o ALTFEL de Europă. Cea cu peisaje mirifice, plaje neobișnuite și golfuri ascunse. Cu miros de mare, experiențe unice și inedite. Așa că alege un mijloc de transport care ți se potrivește, apelează la servicii de închiriere bărci și să înceapă aventura! Ancorează  în unele dintre cele mai frumoase locuri din Europa pe care merită să le vizitezi vara aceasta.

Split (Croația) este orașul dintre munte și mare, acea destinație turistică europeană unde le ai pe toate „la pachet”: natură, istorie, civilizație. Este orașul portuar din Marea Adriatică unde de-a lungul veacurilor s-au perindat greci, romani, bizantini, austrieci lăsând moștenire vestigii pe care merită să le descoperi.

Biarritz, Aquitaine, Franța

 

Biarritz, Aquitaine (Franța) este fabulos. Oceanul Atlantic scaldă țărmurile orașului care este apreciat pentru rafinamentul său dar și plajele sălbatice din Golful Biscaya. Cei care vor urca până la far 248 de trepte, vor avea Biarritz-ul „la picioare” cu toată splendoarea sa. Este un centru cultural cu multiple evenimente dar și un important centru de talasoterapie.

Perast, Muntenegru

Perast (Muntenegru) este o destinație europeană unică care e considerată „Mica Veneție de lângă Kotor”. Aici există doar o singură stradă principală de-a lungul mării și încă doar câteva străduțe înguste. Nu departe de mal se găsește singura insulă artificială din Marea Adriatică – Our Lady of the Rocks unde a fost construită o biserică.

Portofino, Italia

Portofino (Italia) este o destinație europeană exclusivistă. Celebra piesă „I found my love in Portofino”, îi dă o notă specială de romantism micului oraș european care adineauri a fost un sat pescăresc. Casele colorate îngrămădite frumos pe străzile înguste păzesc micul port în care ancorează zeci de bărci și iahturi colorate care se leagănă pe apele de smarald ale mării.

Citește și:  Cum se pescuiește carasul și ce trebuie să știi despre această specie de pești

Lagos, Portugalia

Lagos (Portugalia) este orașul european care merită atenția turiștilor. Este cunoscut în mod special pentru plajele fabuloase din Europa. Peștera Benagil este o atracție turistică spectaculoasă, care nu trebuie ratată. Benagil este situată la 43 de km de Lagos și se poate ajunge aici doar pe apă.

De asemenea, în Lagos există câteva formațiuni de stâncă cu adevărat magice – stânci de gresie care se înalță peste niște peșteri și grote cu forme ciudate.

Malaga, Spania

Malaga (Spania) este unul dintre cele mai vechi porturi de la Marea Mediterană. Malaga este despre Flamenco, despre cetăți ale marilor regi, despre muzee, despre unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa (La Caleta și Malagueta, plaje Blue Flag), despre sardine la grătar și multe alte „delicii” culinare dar și culturale.

La doar 14 de km de Malaga se află Gibraltarul – o mică peninsulă, cu o suprafață de doar 7 km², 29 000 de locuitori și cu 250 de maimuțe.

Valetta, Malta

Valetta (Malta) este splendidă oricând și oricine. Fie că vrei să te bucuri de plimbări pe dealurile înverzite, să te cațări pe stâncile abrupte de asupra mării, să adulmeci aerul umed și sărat al golfurilor izolate, fie că vrei să vizitezi templele megalitice (anii 3600 î.e.n.), fie că vrei să guști din viața de noapte în stil mediteranean, nu trebuie să ratezi nimic. Nici Laguna Albastră care e unică. Explorează aici peisajele subacvatice de vis cu recifuri, grote și specii de pești de toate culorile.

Europa este acea destinație turistică de care te vei îndrăgosti iremediabil. Cu orașele ei mici sau mari, te va cuceri pur și simplu.  Descoper-o și savureaz-o chiar în următoarea ta vacanță!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.