Pentru a afla cum se pescuieste rosioara (Scardinius Erythrorhtalmus), trebuie sa stiti mai intai unde puteti gasi aceasta specie de peste. Se gaseste cu precadere in Dunare, Delta si in rauri si lacuri sau balti colinare si de ses.
Specia din familia ciprinidelor atinge la maturitate lungimi de 20-35 cm si greutati intre 100 si 200 g, ajungand in cazuri extreme si pana la 1 kg.
Spatele acestei specii este colorat in cafeniu cu reflexe de albastru inchis sau verde, iar abdomenul este de obicei galbui si are irizatii argintii. Lateralele sunt de un galbui stralucitor, iar ochii au un fond auriu cu irisul galben. Aripioarele sale sunt de un rosu aprins spre portocaliu.
Rosioara se gaseste, in general, in locuri cu vegetatie abundenta, atat spre suprafata cat si mai pe fundul apei in care se afla. Vara se pescuieste mai bine intre ape si la suprafata, iar primavara si toamna se gaseste mai spre fundul apei. Lungimea minima admisa a retinerii rosioarei este de 15 cm.
Cum pescuiesc rosioara
Aceasta specie se hraneste cu alge, melci mici, larve si insecte, iar ca momeala puteti folosi fragmente de paste finoase, boabe de mamaliga, bobite de paine, viermi rosii sau muste.
Cele mai mari sanse de a prinde rosioare le aveti daca veti folosi lansete cu actiune mica si vergi usoare.