Dragoste și relațiiCum poți găsi o persoană iubitoare, pentru a avea o relație pe...

Cum poți găsi o persoană iubitoare, pentru a avea o relație pe termen lung?

Mulți oameni probabil se întreabă: Cum pot găsi o persoană iubitoare pentru a avea o relație pe termen lung? Răspunsul îl pot găsi în acest articol.

Navigare rapidă în articol:

  1. De ce este important să ai pe cineva lângă tine
  2. Cum faci pe cineva să se îndrăgostească de tine

1. De ce este important să ai pe cineva lângă tine

Nimeni nu vrea să fie singur, mai ales acum, în ziua de astăzi, când trebuie să trecem prin stresul pandemiei de coronavirus. Oamenii au nevoie de siguranță, de cineva pe care să se bazeze, de atenție și dragoste. Ei simt nevoia să se exprime emoțional și intelectual, să comunice cu cineva de încredere, să-și împărtășească experiențele și plăcerile vieții.

Iubirea este esențială pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor, însă uneori aceasta poate fi greu de găsit, spun mulți dintre cei care trăiesc singuri.

Fă-ți timp să cunoști oameni!

Dacă vrei să cunoști pe cineva, fă-ți timp pentru a intra în contact cu oamenii. Soluții de gestionare a timpului există, dacă într-adevăr vrei asta și îți dorești cu adevărat să găsești pe cineva pe care să-l iubești.

Acceptă invitația unor prieteni la petreceri sau la diferite evenimente. Găsește modalități de a-ți face timp liber pentru distracții, de a combina munca cu alte priorități din viața ta – cum este și găsirea unei relații. Poți alege să mergi la înot, la plimbare, la jogging, etc.

O modalitate de a întâlni oameni într-o atmosferă relaxantă, este să mergi la petreceri, la evenimente, la cursuri, degustare de vinuri, târguri și alte întâlniri de acest gen, unde poți să interacționezi în mod natural.

În ziua de astăzi, îți poți extinde cercul de prieteni, online. Există site-uri de matrimoniale, prin care poți începe să cunoști oameni noi. Oportunitatea de a întâlni pe cineva este peste tot, chiar și într-un parc sau un supermarket. Ideea este de a-ți face un obicei din a fi sociabil și de a vorbi cu străinii. Te poți oferi voluntar, să ajuți pe cineva, iar asta îți poate oferi șansa de a cunoaște alte persoane.

Oricum ar fi, cea mai importantă este intenția și nu neapărat rezultatul. Dacă ai așteptări mari, sunt șanse să devii imediat frustrat atunci când nu-ți atingi rapid scopul dorit. Prin urmare, încearcă doar să cunoști oameni noi, să-ți faci cunoștințe, fără a-ți pune în minte neapărat posibilitatea de a găsi și o persoană cu care să-ți faci o relație.

2. Cum faci pe cineva să se îndrăgostească de tine

Procesul de îndrăgostire se desfășoară pe parcursul mai multor etape: atracție, conexiune, intimitate și angajament. Unii oameni povestesc că se îndrăgostesc la prima vedere, însă asta este doar atracție fizică, spun cercetătorii. Pentru a avea o relație, este nevoie de mai mult, de apreciere, recunoaștere reciprocă în ceea ce privește compatibilitatea, ca personalitate și temperament.

Atracția

Atracția reprezintă un prim pas deosebit în orice relație, pentru că menține interesul pentru acea persoană. Poate fi vorba despre o atracție fizică în principal, sau de o atracție pentru personalitatea unei persoane. Atracția menține entuziasmul în relație și cu siguranță are rolul ei important.

Conexiunea

Conexiunea contează foarte mult în fiecare relație. Oamenii nu pot trăi singuri, ei au nevoie să se ajute între ei, pentru a-și atinge obiectivele. Într-o relație bună, cele două persoane se acceptă și se încurajează, se susțin în ceea ce fac și astfel își pot crește sentimentul de bunăstare.

Intimitatea

În ceea ce privește a treia etapă, se spune că există două tipuri de intimitate: emoțională și sexuală. Intimitatea emoțională se manifestă prin semnale nonverbale, dar și printr-o comunicare prin care împărtășești celeilalte persoane anumite lucruri despre tine. Prietenia și motivațiile comune nu sunt suficiente pentru a susține o relație romantică. Intimitatea sexuală ajută cuplul să supraviețuiască pe termen lung și este importantă pentru chimia care se creează. Mulți oameni consideră că relația lor supraviețuiește pe termen lung deoarece dorințele lor sunt satisfăcute, se simt iubiți de persoana de cuplu.

Dragostea contează enorm, fără ea relația nu durează ani de zile. Când ești tânăr poate fi vorba și de dragoste la prima vedere, dar cu trecerea anilor, o relație nu poate ține dacă nu există și dragoste adevărată. Oamenii rămân împreună pentru că se iubesc și au o relație armonioasă.

Anganjamentul

Anganjamentul este de asemenea important pentru ca o relație să fie de durată. Devotamentul face relația să fie mai trainică și mai echilibrată. Ambele persoane trebuie să fie dispuse să facă aceleași sacrificii și să se dedice, pentru ca relația să funcționeze. Dacă unul nu se implică în aceeași măsură, sau nu este pregătit pentru un anganjament serios, este clar că asta va duce la distrugerea relației.

Alte lucruri importante într-o relație

Relațile devin stabile datorită mai multor factori: dragoste, respect, loialitate, încredere, etc.

Umorul este esențial. Cei care sunt deja într-o relație știu cât de mult ajută umorul în situații tensionate și nu numai. Indiferent cât de stresantă este ziua, dacă ai pe cineva alături, care știe să te înveselească, atunci viața devine mai frumoasă.

O relație poate fi mult mai armonioasă, dacă ai pe cineva care este capabil să te facă să râzi. Umorul prelungește relația.

Un alt factor care contribuie la consolidarea relației este respectarea promisiunilor și realizarea de proiecte împreună. Oamenii care au o relație trainică își fac planuri împreună, se înțeleg și se completează reciproc.

Comunicarea

Oamenii fac multe greșeli de comunicare și de aceea relația lor eșuează.

Foarte mulți dintre ei au probleme de comunicare, încă de la începutul relației. Unii adoptă o atitudine defesivă, țipă, disprețuiesc, critică persoana cu care au relație, iar asta poate duce la o retragere emoțională a acesteia și la pierderea dragostei.

Atunci când apar discuții aprinse, contradicții, păreri diferite, sansele să se instaleze emoții negative greu de gestionat sunt mari, iar asta duce la deteriorarea relației. Pentru a evita asta, trebuie să renunți la a mai avea întotdeauna dreptate. În loc să reacționezi la nervi fără a te controla, mai bine respiri adânc, faci o plimbare sau îți distragi atenția cu o activitate plăcută, astfel te vei putea relaxa.

Este foarte simplu să eviți conflictele mari, trebuie doar să spui: „Putem vorbi puțin mai târziu? Mă simt copleșit de această discuție acum.”

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.