Rețete culinareCum faci acasă sirop de hrean pentru creșterea imunității organismului?

Cum faci acasă sirop de hrean pentru creșterea imunității organismului?

Hreanul are proprietăți medicinale și este folosit frecvent în medicina tradițională. Este un bun antibiotic natural, ajută în tratarea problemelor gâtului și ale sinusurilor, în ameliorarea simptomelor infecției, calmarea durerilor de cap, a durerilor reumatice și la reducerea hipertensiunii arteriale. În medicina populară hreanul este considerat un adevărat medicament.

Navigare rapidă în articol:

  1. Sirop de hrean
  2. Beneficii ale hreanului
  3. Alte rețete cu hrean

1. Sirop de hrean

Hreanul are o aromă puternică și este utilizat frecvent în gastronomie. Dacă este consumat crud, fără a fi gătit, el își păstrează toate proprietățile benefice. Este recomandat ca garnitură la preparate din carne, sosuri, piure de cartofi, etc.

Siropul de hrean se realizează foarte ușor, acasă.

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • 200 g hrean proaspăt
  • 200 g miere de salcâm sau miere de tei
  • Zeama de la o lămâie
  • 250 ml apă fiartă.

Se procedează astfel:

  • Se curăță rădăcina de hrean, se spală și se taie in bucățele mici
  • Se pune hreanul în blender, se adaugă apă, miere și zeamă de lămâie
  • Se amestecă la blender această compoziție și se păstrează într-un borcan închis cu un capac, la frigider.

Se ia câte o linguriță de sirop de hrean diluat în apă, de 3-4 ori pe zi. Nu se administrează pe stomacul gol.

Siropul de hrean este eficient pentru sănătate:

  • Are efect bun asupra sinusurilor
  • Ajută în combaterea răcelii, virozelor, infecțiilor tractului respirator
  • Distruge virusurile, bacteriile, ciupercile, scade riscul de infecții
  • Este un antibiotic natural puternic, combate amigdalita, gripa și răceala
  • Este bogat în vitamina A și C, astfel ajută la creșterea imunității.

2. Beneficii ale hreanului

Hreanul este antibacterian, antifungic și antiviral. Are vitamine din grupul B și mai multă vitamina C decât lămâia. Conține minerale importante pentru sănătate – magneziu și potasiu.

Prin consumul de hrean se obțin numeroase avantaje:

  • Se scade riscul de cancer, pentru că hreanul are glucozinolați ce măresc capacitatea de detoxifiere a ficatului și de eliminare a agenților cancerigeni din corp
  • Se întărește imunitatea organismului prin aportul de vitamina C care are un efect puternic antioxidant
  • Se tratează congestia nazală, se dizolvă mucusul din nas, se ameliorează sinuzita
  • Se îmbunătățește pofta de mâncare
  • Se elimină pietrele de la rinichi prin efectul diuretic
  • Se combat infecțiile urinare prin proprietățile antibiotice naturale
  • Se întărește memoria și se elimină kg în plus
  • Se calmează durerea de dinți, durerea de cap și se reduce edemul.

3. Alte rețete cu hrean

Hreanul te ajută să slăbești și este recomandat în diferite preparate culinare, pe bază de legume și carne.

Există numeroase rețete cu hrean care sunt frecvent utilizate în gastronomie.

Hreanul se consumă mai ales în sezonul rece. El se amestecă cu diferite ingrediente – ghimbir, miere, lămâie, scorțișoară – și astfel ajută la întărirea imunității organismului. Hreanul protejează sănătatea și ajută în lupta împotriva bolilor.

Citește și:  Sistemul imunitar al omului – Mecanismul de apărare împotriva bolilor

Prin consumul de hrean se accelerează și arderea grăsimilor și se ameliorează durerile de articulații. Hreanul este bun pentru slăbit dar și pentru vindecarea multor boli și afecțiuni.

Rețetă cu hrean pentru imunitate

Se folosesc următoarele ingrediente: 4 lămâi, 150 g hrean, 2 cm de rădăcină de ghimbir, 3-4 linguri de miere și 2 linguri de scorțișoară.

Se procedează astfel:

  • Se curăță hreanul, se spală, se mărunțește la blender
  • Se adaugă ghimbirul și se amestecă iar la blender
  • Se stoarce zeama de la cele 4 lămăi și se amestecă
  • Se adaugă mierea și pudra de scorțișoară și astfel se obține un amestec ce se păstrează într-un borcan închis cu un capac.

Se face un tratament timp de 2-3 săptămâni. Se ia câte o linguriță din amestec în fiecare zi.

Acest amestec de ingrediente naturale și hrean are multe beneficii:

  • Îmbunătățește circulația sângelui
  • Reduce inflamația gâtului
  • Are efect relaxant asupra bronhiilor
  • Decongestionează sinusurile
  • Are proprietăți diuretice și antibiotice
  • Combate balonarea, viermii intestinali
  • Ajută în tratamentul tusei.

Sos de hrean cu usturoi

Acest sos este un antibiotic natural, puternic, pentru că are și usturoi.

Se folosesc următoarele ingrediente: 150 g hrean, 700 g roșii, o căpățână de usturoi, puțină miere, sare și piper după gust.

Se realizează astfel:

  • Se curăță rădăcinile de hrean și se dau pe răzătoare sau prin mașina de tocat carne
  • Se curăță usturoiul, se spală cu apă și se pisează ca la mujdei
  • Se folosesc roșii coapte, curățate de pieliță, pentru un gust delicios și pentru a uniformiza sosul; roșiile se dau și ele prin mașina de tocat carne
  • Se amestecă toate aceste ingrediente, se adaugă puțină sare, piper și miere și sosul este gata
  • Se păstrează într-un borcan închis cu un capac, la frigider.

Acest sos menține proprietățile naturale ale ingredientelor și se folosește la mâncăruri din carne, ou, spaghete, legume, etc. Are un gust foarte bun și proprietăți excelente pentru sănătatea organismului.

Hreanul este un aliment grozav pentru creșterea imunității organismului. Se cumpără din piață și se utilizează zilnic la masă. Unii oameni iubesc hreanul pentru că este iute și îl consumă frecvent pentru că are efect excelent asupra sistemului digestiv. Mâncărurile din carne sunt mai greu de digerat și merg foarte bine cu un condiment picant din hrean.

Pentru un gust mai puțin picant, hreanul se poate amesteca cu smântână sau cu iaurt, astfel se poate servi la diferite rețete de mâncăruri sănătoase pe bază de carne și legume.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.