DiverseCare sunt cele mai interesante tradiții de Crăciun din întreaga lume?

Care sunt cele mai interesante tradiții de Crăciun din întreaga lume?

Nu trebuie să fii creștin adevărat, ca să te îndrăgostești de magia Crăciunului și să-ți închipui cât de fascinante sunt anumite tradiții de Crăciun. Dacă ești un mare iubitor de povești, legende și festivități, s-ar putea să-ți placă să afli, din acest articol, care sunt cele mai interesante tradiții de Crăciun, din diferite colțuri ale lumii.

Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare din lume, apreciată de oamenii care trăiesc în diferite țări, într-un mod unic, în funcție de stilul lor de trai, de credințele religioase, de cultura lor; toate acestea sunt cruciale pentru respectarea așa numitelor tradiții de Crăciun.

Navigare rapidă în articol:

  1. Moș Crăciun răspunde în fiecare an scrisorilor trimise la Polul Nord
  2. Tradiții de Crăciun în Suedia – Emisiunea „Donald Duck”
  3. Tradiții de Crăciun în Islanda – Pisica Jólakötturinn
  4. Tradiții de Crăciun în Slovacia – Budinca
  5. Tradiții de Crăciun în Ucraina – Pânza de păianjen
  6. Tradiții de Crăciun în Venezuela – Patinajul pe role din Caracas
  7. Tradiții de Crăciun în Norvegia – Oamenii ascund mătura de spiritele rele
  8. Tradiții de Crăciun în Spania – Tió de Nadal
  9. Tradiții de Crăciun în Japonia – „Kentucky For Christmas”
  10. Tradiții de Crăciun în Mexic – Pinata

1. Moș Crăciun răspunde în fiecare an scrisorilor trimise la Polul Nord

În Canada, copiii obișnuiesc să trimită în fiecare an scrisori la Polul Nord, lui Moș Crăciun, pe data de 16 decembrie. Această tradiție pentru sărbătorile de iarnă poate fi practicată și de copiii din alte colțuri ale lumii. Scrisorile se scriu în 12 limbi străine, chiar și în alfabetul Braille.

Există angajați ai serviciului Canada Post, care răspund imediat acestor scrisori. Nu se plătește nimic pentru expedierea scrisorilor. Nu este nevoie de timbru, adresa este Santa Claus, North Pole, HOH OHO, Canada. De regulă, scrisorile provin de la copii, de la școli și grădinițe, care vor să-i scrie lui Moș Crăciun.

2. Tradiții de Crăciun în Suedia – Emisiunea „Donald Duck”

În Suedia există o tradiție foarte frumoasă de a viziona desene animate, cu Donald Duck, în Ajunul Crăciunului. Emisiunea se difuzează pe principalul canal de televiziune. Această tradiție este din anul 1959 și constă în scurtmetraje și filme de desene animate care nu au neapărat legătură cu sărbătoarea de Crăciun. Uneori se difuzează la TV și filme precum „Cartea Junglei” sau „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”.

3. Tradiții de Crăciun în Islanda – Pisica Jólakötturinn

Există o legendă de Crăciun despre o pisică islandeză uriașă, pe nume Jólakötturinn sau Yule. Aceasta nu este deloc blândă, ci din contra, este chiar fioroasă. Pe scurt, ea mănâncă pe cei care nu și-au terminat treaba, sau au fost leneși și nu primesc nicio haină nouă în dar de Crăciun.

În Islanda, legenda despre pisica Yule avea rolul de a speria pe lucrătorii de la ferme, să termine prelucrarea lânii toamna, înainte de Ajunul Crăciunului. Părinții spuneau această poveste cu pisica Yule copiilor, pentru a-i determina să fie cuminți, harnici și ascultători, pentru a merita cadouri de Crăciun.

4. Tradiții de Crăciun în Slovacia – Budinca

În Slovacia se face o budincă în Ajun de Crăciun, din care o persoană din familie ia o lingură de umplutură și o aruncă în tavan pentru a vedea ce prezice viitorul. Cu cât mai multă budincă va sta lipită de tavan, cu atât viitorul va fi mai luminos.

5. Tradiții de Crăciun în Ucraina – Pânza de păianjen

Deși păianjenii reprezentă un simbol al sărbătorii de Halloween, în Ucraina aceste creaturi au o semnificație aparte și de Crăciun. Există o legendă potrivit căreia o mamă și copiii ei trăiau în sărăcie și nu aveau cu ce decora bradul de Crăciun.

Păianjenii, fiind prietenoși, au înfășurat bradul într-o pânză elaborată de ei, pentru a-i ajuta. În dimineața de Crăciun, când familia s-a trezit și deschis perdelele, soarele cu razele lui strălucitoare a transformat pânza de păianjen într-una din aur și argint. Se spune că familia a avut noroc din acel moment și a scăpat de sărăcie.

Datorită acestei legende, ucrainienii obișnuiesc să folosească o pânză de păianjen ca decorațiune în bradul de Crăciun. Ei consideră că păianjenii aduc noroc și de aceea cumpără ornamente în forma acestor creaturi.

6. Tradiții de Crăciun în Venezuela – Patinajul pe role din Caracas

Din data de 16 decembrie până în Ajunul Crăciunului, în Caracas – oraș din Venezuela – toate străzile sunt închise încă de la 8 dimineața. Pe drumuri nu se circulă cu mașini, astfel oamenii pot ajunge liniștiți, patinând pe role până la biserică. În această perioadă se organizează mese și târguri tradiționale de Crăciun, iar oamenii obișnuiesc să meargă pe străzi cu role pe străzile din acest oraș, unii costumați în Moș Crăciun.

Această tradiție distractivă se respectă în fiecare an în sezonul de sărbători, foarte mulți localnici din Caracas patinează pe role până la Liturghia de Crăciun. În Venezuela sărbătorile religioase încep pe data de 16 decembrie, iar credincioșii participă la slujbele ce se țin zilnic, până în Ajunul Crăciunului.

Pe data de 24 decembrie, localnicii sărbătoresc Nochebuena – Ajunul, despre care se spune că este mai important decât ziua de Crăciun. Masa de la miezul nopții se numește Misa de Gallo, cina fiind uimitor de bogată și delicioasă în mâncăruri tradiționale de Crăciun.

7. Tradiții de Crăciun în Norvegia – Oamenii ascund mătura de spiritele rele

În Norvegia, oamenii sunt superstițioși, obișnuiesc să ascundă măturile de Crăciun. Ei cred că vrăjitoarele sau spiritele rele se întorc pe pământ în noaptea de Ajun și fură măturile pentru a zbura pe ele. Cei care țin cont de superstiție, fac curățenie în casă până pe data de 24 decembrie; apoi nu mai folosesc deloc mătura în locuință, o ascund cât mai bine, pentru a se feri de spiritele rele.

8. Tradiții de Crăciun în Spania – Tió de Nadal

În Spania există tradiția de Crăciun de a ține în casă un buștean de 30 cm lungime; acesta are patru picioare din bețe, o pălărie catalană și o față zâmbitoare. Povestea spune că bușteanul trebuie îngrijit de copiii casei; el este înfășurat cu o pătură noaptea, pentru ca să-i fie cald și este hrănit în fiecare seară, pentru ca să nu-i fie foame. În noaptea de Ajun, copiii cântă și o melodie specială, timp în care bat cu un băț bușteanul de lemn, ca să nu uite de cadouri.

În acest fel, copiii vor fi răsplătiți în noaptea de Ajun pentru grija lor; bușteanul le va aduce cadouri – dulciuri și alte lucruri, le va pune sub pătură – de care aceștia se vor bucura în dimineața de Crăciun. Bușteanul de lemn este un fel de ciorap de Crăciun, în care copiii primesc dulciuri în Ajun.

În Barcelona puteți vedea în Plaҫa Nova – Piața Nouă – o mulțime de bușteni cu fețe zâmbitoare, care poartă acea pălărie tradițională catalană.

9. Tradiții de Crăciun în Japonia – Kentucky For Christmas

În Japonia, se obișnuiește de Crăciun să se cumpere celebra mâncare KFC – „Kentucky For Christmas”. Tradiția de a mânca puiul de Crăciun a apărut din anul 1974, când a fost campania publicitară KFC, ce a înregistrat mari vânzări în Ajunul Crăciunului.

10. Tradiții de Crăciun în Mexic – Pinata

În Mexic, există tradiția Pinata. Copiii pun monede și bomboane într-un săculeț, pe care îl agață de tavan, iar apoi încearcă sa-l doboare pe rând. Cel care reușește să dea săculețul jos, va primi tot ce este în el.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.