Timp liberFelicitări și mesaje de Crăciun – Citate celebre ale unor scriitori care...

Felicitări și mesaje de Crăciun – Citate celebre ale unor scriitori care îți vor aduce Magia Crăciunului

Crăciunul este un moment special pentru toți. În aceste zile este momentul să transmitem mesaje de Crăciun celor dragi, rudelor și prietenilor noștri. Acesta este motivul pentru care oferim câteva mesaje de Crăciun, citate celebre, utile pentru a fi transmise pentru această zi magică a anului.

Dacă vrei să scrii mesaje de Crăciun deosebite, te poți inspira din citatele și frazele de Crăciun ale unor scriitori și celebrități, care pot oferi o aură de rafinament dorințelor tale și pot umple inima oricărei persoane de liniște, căldură și bucurie. Alegerea celor mai bune fraze pentru destinatar depinde de tine și va fi un frumos cadou în seara de Crăciun.

Cu toții trebuie să ne bucurăm de Magia Crăciunului, aceasta este cea mai frumoasă sărbătoare.

Navigare rapidă în articol:

  1. Citate despre Crăciun
  2. Poezii de Crăciun

1. Citate despre Crăciun

„Crăciunul flutură bagheta magică pe deasupra lumii şi păstrează tot ceea ce este mai blând şi mai frumos.” (citat din Norman Vincent Peale)

„Întotdeauna am crezut că de Crăciun este un moment frumos. Un moment al faptelor bune, plăcut și dedicat iertării. Este singura perioadă a anului când bărbații și femeile acceptă să-și deschidă inimile.” (citat din Charles Dickens)

„Copilăria înseamnă să crezi că, odată cu pomul de Crăciun și trei fulgi de zăpadă, s-a schimbat întregul pământ.” (citat din André Laurendeau)

„Copii, Crăciunul nu este o întâlnire cu Moşul, ci un spirit prezent în inimile noastre!” (citat din Mary Ellen Chase)

„Crăciunul nu va fi Crăciun fără cadouri.” (citat din Louisa May Alcott)

„Crăciunul este perioada în care aprindem focul ospitalităţii în casă şi cel al dragostei în inimi.” (citat din Washington Irving)

„Nu este nimic atât de trist încât să te trezești în dimineața Crăciunului și să-ți amintești că nu mai ești copil.” (citat din Erma Bombeck)

„Sărbătoarea Crăciunului este refugiul sufletului în iubire.” (citat din Betty Marcovici)

„Ce este Crăciunul? Este sensibilitatea pentru trecut, curajul pentru prezent, speranța pentru viitor. Dorința fierbinte că fiecare ceașcă poate să fie umplută până la refuz cu binecuvântări eterne, și că fiecare cale poate duce la pace.” (citat din Agnes M. Pahro)

„Dacă aș fi filozof, ar trebui să scriu o filozofie a jucăriilor, pentru a arăta că în viață nu trebuie să iei nimic în serios și că ziua de Crăciun în compania copiilor este una din foarte puținele ocazii când bărbații devin complet vii!” (citat din Robert Lynd)

„Amintiți-vă că în Decembrie, dragostea cântărește mai mult decât aurul.” (citat din Josephine Daskan Bacon)

Citate memorabile

„Crăciun fericit, fericit, care ne poate răscumpăra de dezamăgirile din zilele copilăriei noastre; care poate să-i amintească bătrânului de plăcerile tinereții sale; care poate transporta marinarul și călătorul la mii de kilometri distanță, înapoi la șemineul casei sale liniștite!” (citat din Charles Dickens)

„Binecuvântat fie Crăciunul pentru că implică întreaga lume într-un sentiment minunat de iubire.” (citat din Hamilton Mabie Wright)

„S-a îmbrăcat, cu tot ce era mai bun și a ieșit pe stradă. Oamenii au revărsat, așa cum o văzuse cu Duhul Crăciunului. Mergând cu mâinile în spatele lui, Scrooge privea pe toată lumea cu un zâmbet de satisfacție. Era atât de vesel, atât de irezistibil în chipul său, încât trei sau patru oameni frumoși l-au salutat: „Bună dimineața, domnule! Crăciun fericit!” Și Scrooge spunea adesea mai târziu că din toate sunetele vesele auzite în viața sa, cele mai vesele, desigur, fuseseră acelea.” (citat din Charles Dickens)

„Inimile noastre vor întineri cu amintirile din copilărie și dragostea celor dragi, și suntem mai buni pe tot parcursul anului pentru a deveni din nou copii cu spiritul în perioada Crăciunului.” (citat din Laura Ingalls Wilder)

„Părerea mea despre Crăciun, modernă sau demodată, este una foarte simplă: iubirea față de ceilalți. Mă tot gândesc … de ce trebuie să așteptăm Crăciunul pentru a arăta acest lucru?” (citat din Bob Hope)

Bradul de Crăciun îmbogățește valoarea simbolică a scenei Nașterii – este un mesaj de prietenie și fraternitate, o invitație la unitate și pace, o invitație pentru a face loc în viețiile noastre și în societate lui Dumnezeu, care ne dăruiește iubirea sa atotputernică prin imaginea fragilă a unui Copilaș.” (citat din Papa Benedict XVI)

„Singura persoană cu adevărat oarbă este cea care de Crăciun nu vede Crăciunul în inima sa.” (citat din Helen Adams Keller)

Alte citate celebre despre Crăciun

„Vă doresc tuturor un Crăciun cu câteva cadouri, dar cu toate idealurile atinse.” (citat din Alda Merini)

„Omenirea este grozavă, o familie imensă. Dovada constă în ceea ce simțim de Crăciun.” (citat din Papa Ioan XIII)

„Iubirea este sărbătoarea care ne aduce colinde.” (citat din Anca Crivăţ)

„Crăciunul din suflet dă atmosfera de sărbătoare.” (citat din W.T. Ellis)

„Crăciunul ridică o bagheta magică asupra acestei lumi și sub ea, totul e mai moale și mai frumos.” (citat din Norman Vincent Peale)

„Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi, din plin, compasiune.” (citat din Calvin Coolidge)

„Voi onora Crăciunul în inimă și voi încerca să-l țin cu mine tot anul.” (citat din Charles Dickens)

„Sărbătoarea Crăciunului este refugiul sufletului în iubire.” (citat din Betty Marcovici)

„Dacă în acest an nimeni nu poate să-mi trimită cadouri de Crăciun, nu vă faceți griji. Doar spuneți unde locuiți și voi veni eu să le iau singur.” (citat din Henny Youngman)

„Crăciunul fără colinde este frumos ca cerul nopţilor senine, dar fără stele!” (citat din Valeria Mahok)

„Aș vrea să pot pune spiritul Crăciunului într-un borcan și să pot scoate în fiecare lună, câte un pic la un moment dat.” (citat din Harlan Miller)

„Unele sugestii pentru cadoul de Crăciun: iertarea tuturor dușmanilor, toleranța pentru adversarul tău, inima ta pentru prietenul tău, un serviciu bun pentru clientul tău. Bunătate pentru toți și un exemplu bun pentru copii. Respect pentru tine.” (citat din Oren Arnold)

Citate despre această frumoasă sărbătoare – Crăciunul

„Cel mai mult din toate, Crăciunul înseamnă un spirit de dragoste, un răstimp când iubirea lui Dumnezeu şi iubirea pentru oameni trebuie să prevaleze cu totul ura, amărăciunea, şi o perioadă când în gândurile, faptele noastre şi în spiritul vieţilor noastre se manifestă prezenţa lui Dumnezeu.” (citat din George F. McDougall)

„Nu am altceva decât dorințe bune de dat: îți doresc atâtea urări de bine, ia-le pe toate.” (citat din Gianni Rodari).

„Când eram copil, era lumina bradului de Crăciun, muzica masei de la miezul nopții, dulceața zâmbetelor care făcea cadou de Crăciun pe care l-am primit să strălucească.” (citat din Antoine de Saint-Exupèry).

„Isus se naște în noi în fiecare zi, se întrupează în umanitatea noastră fragilă și minunată și face din nimicurile noastre casa Iubirii. Trăim acest eveniment cu bucurie chiar și în vremuri dificile. Crăciun fericit tuturor!” (Anonim).

„Pruncul Isus să fie steaua care te ghidează de-a lungul deșertului vieții actuale.” (citat din Padre Pio).

„Umanitatea este o familie mare și imensă. Găsim dovada acestui lucru din ceea ce simțim în inimile noastre la Crăciun.” (citat din Papa Ioan XXIII).

2. Poezii de Crăciun

Poeziile de Crăciun creează o stare festivă, pe care o simțeam probabil mai mult în copilărie. Ele ne amintesc perioada când eram mici și ne ajută să avem acel sentiment familial și o dispoziție plăcută de Crăciun. Poeziile pot fi trimise oricui, pot fi scrise pe felicitarea de Crăciun. Alege una din poeziile de mai jos și trimite-o unei persoane dragi pentru a-i transmite prin ea sentimentele tale frumoase în această zi minunată din an!

„E Crăciun de fiecare dată când zâmbești unui frate și-l ții de mână/ E Crăciun de fiecare dată când rămâi în tăcere și asculți pe alții/ E Crăciun de fiecare dată când speri cu cei care disperă/ E Crăciun de fiecare dată când recunoști cu umilință limitele și slăbiciunile tale./ E Crăciun de fiecare dată când îi permiți Domnului să renască în tine și apoi să te dăruiască altora.” (poezia „E Crăciun” scrisă de Maica Tereza de Calcutta)

Poezie

„Eu l-am văzut pe Moș Crăciun, e un moșneag/ Cu barba albă, cu cojoc și cu toiag,/ Ca toți moșnegii care trec pe drum.

Departe, într-o țară fermecată/ În care nimeni n-a ajuns vreodată,/ Stă singur cuc într-un bordei de fum.

Și trage moșul, trage din lulea./ Și zilele se duc, și iarna vine,/ Și prin căsuțe-ncep a-l aștepta/ Băieți cuminți și fete mici ca tine.

Și într-o sară, Dumnezeu-cel-Sfânt/ Întinde mâna-i bună spre pământ/ Și-anină-n cer, de-un fir de borangic,/ Un pui de stea pentru Isus cel mic…

Atunci pe nevăzute cărărui,/ Pornește Moș-Crăciun cu sacul lui,/ Și când adoarme zvonul de colindă,/ El bate-ncet Ia ușa de la tindă.

A sosit, moșneagul bun, și-acum un an,/ Dar tu erai prea mică și nu știi:/ Ți-a pus sub perinuță jucării/ Și-un cerceluș cu piatră de mărgean.

Iar când a fost să iasă din iatac,/ Măicuța l-a pândit de după ușă,/ Să nu te vâre din greșală-n sac,/ Ca pe-o păpușă!”  (poezia „Moș Crăciun” scrisă de Otilia Cazimir)

Alte poezii de Crăciun

„Tu nu ştii… A fost odată/ O căsuţă fermecată/ Şi-n căsuţă-o fată mică,/ Un pisoi şi o bunică.

Şi-ntr-o iarnă, într-o seară,/ Fata s-a uitat afară/ Şi-a văzut cum prin perdea/ Stelele râdeau de ea…

Dar pe drum cotit şi nins,/ Umbra sură s-a desprins:/ Un voinic abia de-o şchioapă/ Înota-n omăt ca-n apă.

Şi proptindu-se-n toiag,/ Un toiag mai nalt ca el,/ A-nceput să cânte-n prag,/ Tremurat şi subţirel…

Dormi? Şi nici n-am prins de veste!/ Uşa s-a închis cu cheia,/ Focu-şi pâlpâie scânteia,/ Şi povestea nu-i poveste:

Eu eram fetiţa-aceea,/ Iar bunica – nu mai este… (poezia „Poveste de omăt” scrisă de Otilia Cazimir)

Poezie

„În Betleem colo-n oraş/ Dormeau visând locuitorii,/ Iar lângă turmă, pe imaş/ Stăteau de pază, treji, păstorii.

Şi-n miez de noapte dulce cânt/ Din cer cu stele-a răsunat,/ Se rumenise cerul sfânt/ Păstorii s-au cutremurat.

Din slăvi un înger coborî:/ „Fiţi veseli! „- îngerul Ie-a spus,/ „Plecaţi, şi-n staul veţi găsi/ Pe Craiul stelelor de sus!”

Păstorii veseli, în oraş,/ Spre staul cu paşi iuţi porniră/ Şi-un prunc atât de drăgălaş/ Acolo-n paie ei găsiră.

Nici leagăn moale, nici vreun pat,/ Doar fân mirositor pe jos,/ Pe fân, în iesle sta culcat/ Micuţul prunc: Iisus Hristos.

El, Fiul domnului şi Crai/ Al stelelor de farmec pline,/ De-atunci cu drag, la voi, din Rai/ Cu fiecare iarnă vine!…” (poezia „Nașterea Mântuitorului” scrisă de Ion Creangă)

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.