Timp liberPescuiește într-o atmosferă naturală de sălbăticie pe balta de pescuit din satul...

Pescuiește într-o atmosferă naturală de sălbăticie pe balta de pescuit din satul Chereușa, Satu Mare

Pescarii in cautare de balti naturale amenajate cu tente salbatice vor descoperi ca Balta de pescuit de la Chereusa este exact ce au nevoie.

Locatie

Situata la aproximativ 70 de km de orasul Satu Mare, Balta de la Chereusa este una dintre cele mai frumoase balti de pescuit din aceasta zona. Cel mai usor este sa introduceti coordonatele pe GPS : 47.476532, 22.451476? (+47° 28′ 35.52″, +22° 27′ 5.31″), sunt coordonatele luate da catre echipa de la intrarea pe balta.

De asemenea, puteti cauta pe GPS satul Chereusa si sa introduceti satul drept locatie. Odata ajunsi in sat este simplu. Daca ati venit dinspre orasul Tasnad, imediat dupa intrarea in sat, este un drum la stanga spre Chisau, intrati pe drum si mergeti cam 300-400 m si pe urma va fi o noua strada la stanga. Mergeti incet cu masina sa nu ratati intrarea, aceasta fiind mai ingusta.

Daca veniti dinspre Satu Mare (drumul trece prin orasul Carei) sau Oradea, veti trece prin comuna Andrid. Mentionam aici ca de la Carei la Andrid sunt doua rute, una prin Petresti, alta pe la Tiream. Noi va recomandam drumul prin Petresti si apoi Piscolt, deoarece este mult mai bun, drum pe care va duce GPS-ul in mod normal.

Daca ati venit prin Priscolt, mergeti prin Andrid, pana aproape in capatul satului, unde va fi intersectia cu drumul ce vine din Carei (ruta prin Tiream). Daca ati mers prin Tiream, mergeti tot iniante pana dati de satul Chereusa. Daca ati venit din satul Piscolt, la intersectie faceti dreapta, pana ajungeti la Chereusa. Aproape de iesirea din sat veti vedea un drum in dreapta spre Chisau. Apoi, mergeti incet aproximativ 400 de m si o luati la stanga 100-150 m si ati ajuns la destinatie.

Suprafata si adancimi

Balta de la Chereusa are o suprafata totala de 290.000 mp, din care 220.000 mp este luciu de apa. Adancimea baltii este de 2-2.5 m, rar scade putin sub 2 m, in conditii de seceta mare.

Conditii si amenajari

Balta este amenajata de asa natura, incat sa aiba tendinte de salbaticie, avand mult stuf si un peisaj de invidiat. Avand in vedere ca balta se intinde pe 290.000 mp, veti descoperi mereu un alt loc de pescuit care sa va placa.

Pe balta au fost construite pontoane undeva la peste 10m de la mal. Pontoanele au o trecere facuta din scanduri prin stuful des care ii da un aspect placut baltii. De mentionat este ca aici ca stuful des nu va incurca absolut deloc, acesta fiind in spatele pontonului si usor pe lateral, ca sa puteti pescui si la pestii care stau ascunsi in zona respectiva.

Puteti intra cu masina pana in fata pontonului, drumul fiind pietruit. Daca sunt ploi multe, este indicat sa aveti grija cum lasati masina pe marginea drumului pentru a nu ramane blocata in noroi.

Chiar la intrarea pe balta din Chereusa, veti gasi si o mica terasa unde puteti manca o mancare ca la mama acasa. Doamna Banc, administratorul baltii (alaturi de Domnul Mircea Banc), va pregateste o masa gustoasa, unde veti putea savura fie sarmalute, cartofi taranesti cu carne sau o ciorba de fasole , precum si multe alte feluri de mancare. Cu siguranta, orice va gati va iesi foarte gustos. Mancarea este contra cost, dar undeva la 10 ron puteti manca felul unu plus felul doi. Stim cu totii cat de bine venita este o mancare calda dupa o noapte de pescuit. De obicei, pe la pranz, se serverste mancarea. Puteti achiziona si bauturi racoritoare, chiar si inghetata.

Cei care doresc sa faca un gratar, niste pulpe de pui sau sa friga niste mici pot cumpara de la magazinul din sat tot ce au nevoie. Pescarii mai grabiti, care au uitat sa-si puna  merinde de acasa, nu mai trebuie sa isi faca probleme, isi pot procura totul de la magazinul din satul Chereusa.

Pentru a proteja natura si balta de pescuit, veti primi un sac menajer in care sa strangeti toate resturile si mizeriile (flacoane, conserve terminate, cutii rupte etc.), pentru a nu ajunge in apa.

Specii de pesti si momeli

Daca excludem somnul pitic si bibanul soare, veti descoperi ca balta are toate speciile de pesti ce pot fi gasite pe o balta de pescuit, aici includem crap, amur, caras, rosioara, biban, somn, stiuca etc. Avand in vedere numarul mare de specii prezente in Balta Chereusa, trebuie sa stiti ca si momelile variaza enorm de mult, unele fiind chiar secrete. Echipa a incercat sa va ofere cateva dintre aceste secrete, dar pescarii vechi de pe balta nu vor sa spuna exact ce merge pe balta, pescarii vechi fiind de altfel abonati si, probabil de frica ca ramane balta fara peste, pastreaza secretul cu o tacere de mormant.

Un lucru e clar, merge absolut orice momeala pe balta (inclusiv slanina si rosii verzi), de la boiles pana la porumb cu orice aroma va imaginati, doar ca unele momeli pot face diferenta la o partida de pescuit. Domnul Mircea Banc, administratorul baltii, mai in gluma, mai in serios, a spus clar cine este pescar trebuie sa stie sa si prinda peste.

Desigur, pescarii incepatori ar putea sa conteste acest lucru, dar uite un motiv numai bun pentru ei sa invete cum se descopera momeala potrivita pentru o balta. Va spunem cu mana pe inima ca d-nul Banc este un om de nota 10 si o gazda foarte primitoare, si nu din rautate nu spune cum merg lucrurile pe Balta, pentru ca atunci partida de pescuit nu ar mai avea niciun farmec .

Taxe si Abonamente

Taxa de pescuit este de 40 de lei pentru 24 de ore, pe locurile libere si de 50 lei pentru 24 de ore, pentru pontoane. Abonamentul este de 200 euro si puteti sa pescuiti oricand doriti pe tot parcursul anului, inclusiv in perioada de prohibitie. Daca facem un mic calcul, 200 de euro reprezinta aproximativ 20 de zile de pescuit, adica 7-10 weekend-uri. Pescarii care au mai mult timp liber si vor sa pescuiasca mai mult de 20 de zile pe an pe Balta de la Chereusa au un avantaj enorm de mare, prin abonament economisind bani ce pot fi investiti in scule sau accesorii de pescuit.

Diferenta de 10 lei este evidenta, si cu siguranta merita sa luati un ponton daca il gasiti liber. Este mult mai usor sa pescuiti de pe ponton si sa pescuiti la distante mai mari, chiar si la pluta, deoarece aceste pontoane sunt la o distanta de peste 10 m de la mal.

Pescuit nocturn

Pescuitul nocturn este permis pe aceasta balta de pescuit. Nu uitati sa va duceti de acasa un spray sau o solutie antitantari, daca nu vreti sa va dati palme toata noaptea. Insectele sunt in numar destul de mare si este bine sa va luati din timp masurile necesare pentru a va putea bucura de partida de pescuit in liniste.

Sfaturi

Incercati sa preparati momeli din porumb tare, de la tara, am inteles ca merge cel mai bine
Se zvoneste ca fara momitor nu va misca nimic pestele, deci ori momiti locul cum trebuie ori puneti pe linie un momitor si incercati sa aruncati in acelasi loc.
Fundul lacului este namolos, in special la pontoane, sa aveti la voi pop-up, altfel nu veti avea trageri si veti astepta degeaba sa traga pestele (ceva solubil ar fi ideal).

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

  1. arata super balta si nu ii scump, eu sun din deva si la vara prin 12 vin o saptamana la carei,as vrea sa vin si la pescuit vreo 2 zile oare se poate ramane si peste noapte?

  2. Da se poate ramane peste noapte, dar ar fi bine sa suni inainte pentru a rezerva un loc deoarece nu tot timpul gasesti ponton liber, asta daca doresti ponton daca nu poti pescui de pe mal din partea stanga unde este digul. Vezi ca are fund namolos si merge bine doar cu pop up, altfel risti sa nu prinzi mare lucru.

  3. Prin august o sa vin, oare la ce numar pot sa sun pentru a rezerva loc? pestele prins se poate tine sau trebuie sa ii dau drumu?

  4. va rog un nr.de tel.pentru rezervare.va rog comunicati taxa pt.ponton. va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.