Alegerea rochiei de mireasa nu este deloc un pas simplu ci, din contra, miresele il considera una dintre cele mai dificile etape ale intregii organizari. Si acest lucru se datoreaza nu bugetului, tematicii nuntii sau culorii, ci formei corpului deoarece rochia de mireasa trebuie sa fie aleasa, inainte de toate, in functie de forma corpului.
Desi corpul fiecarei persoane este diferit, specialistii au conturat de-a lungul timpului cateva tipare. Daca domnii nu tin intotdeauna de forma corpului lor atunci cand isi aleg obiectele vestimentare, doamnele si domnisoarele sunt cele care tin cont de acest criteriu atunci cand trebuie sa isi aleaga garderoba. Iata care sunt cele mai importante „tipare” si cum va puteti alege rochia de mireasa ideala in functie de acestea:
• Silueta in forma de mar se caracterizeaza prin prezenta unui bust generos, lipsa taliei si prin prezenta unor solduri subtiri, ceea ce duce la o oarecare discordanta intre bust si solduri, discordanta ce trebuie ascunsa cu ajutorul rochiei de mireasa. Pentru ca accentul sa nu cada pe bust si pentru a accentua linia taliei, se poate opta pentru o rochie de mireasa cu decolteu in forma literei V cu o croiala pe corp, talia fiind evidentiata cu ajutorul unui accesori (brau, curea, etc.).
• Silueta in forma de para se caracterizeaza prin solduri late si un bust mic si cum aceasta forma este cea mai frecvent intalnita, gasirea unei rochii de mireasa nu va fi un lucru dificil. Este indicat ca accentul sa fie pus de aceasta data pe bust, pentru ca soldurile late sa nu fie scoase in evidenta. Partea superioara a rochiei trebuie sa urmeze linia bustului si trebuie sa fie destul de voluminoasa pentru a-l soate in evidenta. In partea de jos, rochia trebuie sa se continue cu o linie simpla, in acest fel creandu-se armonia intre cele doua parti discordante.
• Silueta dreptunghiulara cunoscuta si cu numele de silueta in forma de banana se caracterizeaza prin armonie intre umeri, talie si solduri. Aceasta forma este intalnita in special in randul femeilor inalte care au bustul mic, solurile inguste si o talie nu tocmai conturata, toate aceste elemente creand o armonie de invidiat. Rochia de mireasa poate fi dreapta, caz in care talia va fi evidentiata prin mici artificii, sau in forma de clopot.
• Un alt tip de silueta frecvent intalnit este silueta in forma de clepsidra, silueta la care ravnesc majoritatea femielor. Aceasta se caracterizeaza prin forme generoase si un echilibru perfect intre solduri si bust, dar si printr-o talie subtire. Femeile care au aceasta forma trebuie sa se orienteze catre rochii drepte si simple, care sa le scoata in evidenta formele. Rochiile de tip sirena sunt cele mai potrivite.
Insa cum ramane cu miresele mai plinute sau, din contra, mai slabe, si cu cele foarte mici de inaltime sau foarte inalte?
• Miresele mai plinute trebuie sa isi ascunda micile defecte. Cel mai indicat ar fi sa opteze pentru rochii simple care sa le evidentieze talia pentru ca acumularile de grasime nu fac altceva decat sa creeze un dezechilibru intre toate partile corpului. Se poate opta pentru o rochie de mireasa cu decolteu in V care sa scota in evidenta bustul, rochie care sa se continue imediat sub sani intr-o linie simpla.
• Pe de alta parte, miresele foarte slabe trebuie sa apeleze la mai multe artificii. Rochiile cu corset, sau cele cu maneci vaporoase sunt ideale pentru a crea iluzia catorva kilograme in plus.
• O mireasa inalta nu trebuie sa isi faca griji deoarece ea poate aborda mai multe stiluri. O rochie simpla, care sa accentueze talia poate fi alegerea perfecta.
• Miresele minione pot opta pentru rochiile scurte de mireasa, cele baby-doll fiind o alegere potrivita.
Saracele mirese, sunt invadate de reguli si sfaturi si trucuri si traditii, incat unele ajung sa dezvolte adevarate nevroze. E bine sa se documenteze cat mai temeinic cu privire la rochia de mireasa, insa trebuie sa se si bucure de acest proces de cumparare. Nu se intampla prea des…