Mai multe studii ale cercetătorilor sugerează faptul că abuzul de alcool poate duce la distrugerea căsătoriei. Cercetătorii precizează aspecte importante și despre îmbolnăvirea ficatului și declanșarea unor boli grave din cauza dependenței de alcool. Află cum poți preveni boala ficatului gras alcoolic, cum se poate reduce inflamația și stresul oxidativ ce apar din cauza consumului exagerat de alcool.
Navigare rapidă în articol:
1. Abuzul de alcool poate distruge o căsnicie
Tulburarea consumului de alcool poate crea probleme mari între membrii familiei. Oamenii care consumă în mod excesiv alcool provoacă scandaluri mari în familie, ignoră copiii, îi stresează prin comportamentul lor și în general pot afecta sănătatea și fericirea rudelor din locuință.
Consumul exagerat de alcool poate stresa familia în mai multe moduri:
- Alcoolul are efecte secundare pe termen scurt și deci starea persoanei care a băut prea mult va perturba și viața celor din familie; spunem asta pentru că ea va avea un comportament nesănătos, accentuat de stările de nervozitate și irascibilitate
- Alcoolul afectează capacitățile fizice și funcțiile cognitive
- Alcoolul creează dependență și duce la conflicte mari în familie și chiar la violență.
2. Abuzul de alcool poate produce boli grave
Una dintre cele mai grave consecințe ale consumului excesiv de alcool este boala ficatului gras indusă de alcool. În faza incipientă a acestei boli are loc o acumulare de grăsime în ficat. Medicii spun că forma bolii în această fază este benignă și reversibilă. Prin detoxifiere se poate restabili sănătatea ficatului. Dacă se continuă însă cu aportul de alcool, atunci situația se agravează și se poate ajunge și la forme severe de boală hepatică.
Consumul de alcool exagerat poate produce și hepatita alcoolică. Asta reprezintă de fapt o etapă mai gravă a bolii ficatului gras alcoolic. În cazuri grave se dezvoltă ciroza, care este o afecțiune ce poate duce la deces.
Cum poți preveni boala ficatului gras alcoolic?
Conform unui studiu din 2016, realizat de cercetători, boala ficatului gras alcoolic poate fi prevenită cu rădăcina de lemn dulce. Acest remediu naturist a fost analizat de cercetători și s-a constatat că oferă multe beneficii:
- Are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante
- Inhibă progresia bolii hepatice alcoolice
- Combate stresul oxidativ
- Are efect hepatoprotector, conține substanțe flavonoide
- Protejează ficatul de leziuni hepatice grase ce sunt induse de alcool
- Inversează efectele adverse ale alcoolului.
Lemnul dulce este un bun îndulcitor și este folosit în medicina populară. Are proprietăți medicinale studiate, ce includ și efecte expectorante, antitusive, diuretice, hepatoprotectoare, antioxidante, antiinflamatoare, antimicrobiene, sedative.
Alte beneficii ale acestei plante
Rădăcina de lemn dulce oferă numeroase avantaje (datorită substanțelor fitochimice pe care le conține) și poate trata numeroase afecțiuni:
- Este recomandată în cazuri de tuse și răceală
- Ajută în tratamentul problemelor respiratorii
- Calmează simptomele afecțiunilor digestive, ce sunt cauzate de aciditatea stomacului
- Stimulează eliminarea toxinelor din organism
- Îmbunătățește sănătatea pielii, pentru că are proprietăți antibacteriane, antiseptice și antiinflamatoare; poate ajuta în vindecarea rănilor și a unor problemelor dermatologice
- Tratează constipația, ameliorează spasmele stomacale și problemele gastrointestinale
- Calmează durerile de gât și mucoasele iritate ale gâtului (se folosește sub formă de sirop)
- Ameliorează durerea și inflamația, are proprietăți antimicrobiene și anticancerigene
- Conține antioxidanți care ajută în lupta împotriva efectului nociv al radicalilor liberi din organism.
Ceaiul de lemn dulce este recomandat în cazuri de gripă și răceală. Are efect expectorant și proprietăți benefice pentru plămâni. Lemnul dulce este un tonic suprarenal, are efect bun asupra activității glandelor suprarenale, reduce efectele inflamațiilor, ale oboselii cronice și ale stresului asupra imunității organismului.
Studiile cercetătorilor arată că lemnul dulce ar putea fi folosit în medicină, deoarece poate preveni îmbolnăvirea organismului. În plus, rădăcina de lemn dulce combate stresul, oboseala fizică și mentală, susține echilibrul sănătos al hormonilor și îmbunătățește calitatea somnului.
Vezi aici un video cu rădăcina de lemn dulce: