Aproape toți oamenii caută un mod de viață mai bun și mai fericit. Dar întâi de toate, ei se gândesc la dragoste și de aceea caută un partener de viață. Înainte de a alege un partener pentru căsătorie, ar trebui să se descopere pe ei înșiși, să știe exact ce tip de persoană li se potrivește.
Navigare rapidă în articol:
- Ce trebuie să știe oamenii singuri
- Nu trebuie să cauți, toate vin la timpul lor
- Folosește-ți energia în prezent, pentru lucruri bune
1. Ce trebuie să știe oamenii singuri
Unii se consideră norocoși pentru că sunt singuri. Asta ar fi o bună oportunitate pentru a se descoperi pe sine, de a face ceea ce își doresc. Desigur, singurătatea nu trebuie să fie pentru totdeauna. Trebuie evitate acele gânduri depresive: „Voi fi singur pentru totdeauna! Este greu să găsesc persoana potrivită!”
Trebuie dizolvate criticile, judecățile oamenilor, sentimentele de vinovăție. Ele trebuie înlocuite cu ceea ce este în prezent, cu gânduri pozitive. În acest fel apare o schimbare, poți evolua. Este important ca fiecare om să înțeleagă că nu este nimic în neregulă cu el, că nu trebuie să se lase afectat de critici și judecățile oamenilor și că stă în puterea lui să realizeze orice își dorește.
Este o alegere să dea drumul la tot ceea ce spune că este greșit și de a găsi ceva mult mai bun pentru el în viața sa. Ideea este să vrea să trăiască într-o viață în care inimile sunt deschise către acceptare, unde va renunța la judecăți și la critici, o viață în care relațiile sunt deschise, pentru a sparge barierele urii și neîncrederii.
Unii oameni se simt triști pentru că sunt singuri. Asta se întâmplă din cauza ego-ului lor. Ei caută o persoană de care să se atașeze, care să le ofere protecție și sprijin în viață. Există 10 lucruri pe care cei singuri s-au săturat să le audă de la cei cu relații de cuplu.
Singurătatea are consecințe, produce stres
Singurătatea nu este doar un sentiment trist, de care oamenii vor să scape în viață, ci poate fi și periculoasă pentru că creează uneori disperare și senzația de luptă. Este vorba de un fel de stres, experimentat de oameni. Dacă acest stres este intens și durează, uneori chiar și ani de zile, va duce la o serie de lucruri, consecințe mai mult sau mai puțin grave.
Cercetătorii au spus că singurătatea poate crește cu 29% riscul de boli de inimă. Stările de singurătate și de stres, pot crește riscul de a suferi un accident vascular cerebral cu 32%.
Toți oamenii au experimentat singurătatea și au simțit sentimentul de tristețe produs de ea.
Oamenii realizează că sunt bântuiți de singurătate și caută să schimbe asta. Totuși ei nu recunosc că se simt rău pentru că sunt singuri, parcă le-ar fi rușine să spună, sau poate vor să-și păstreze masca de oameni fericiți. Alții se simt singuri chiar dacă au o relație, aceasta nefiind fericită, sau ceea ce și-au dorit cu adevărat.
Specialiștii consideră că tinerii și bătrânii sunt cei mai singuri oameni. Ei simt mai acut sentimentul de tristețe produs de singurătate. Majoritatea cercetărilor sunt axate pe oamenii în vârstă care suferă din cauza singurătății. Studiile oamenilor de știință arată că singurătatea poate crește riscul de demență sau alte boli psihice.
Există și mulți tineri care suferă de singurătate – adolescenți – care din cauza asta au și probleme la școală. Unii tineri ajung să aibă stări de depresie și chiar gânduri sinucigașe.
Oamenii vor să fie puțin mai fericiți și cred că o relație le va aduce acea stare de bine și de împlinire.
Graba și disperarea
Mulți oameni se grăbesc să-și facă o relație și astfel ajung să aibă prietenii forțate, prea repede. Când o relație începe brusc, în grabă, nu este bine; o astfel de experiență se termină destul de repede, nu este de durată. Apoi, apar gânduri negative: „A fost o relație rea! A fost un eșec!”
Renunță la grabă! Asta va crea impresia că ești disperat. Nimeni nu va vrea pe cineva alături, care este disperat. Acest lucru poate fi stresant și pentru tine și pentru cei din jur. Când ești disperat, deciziile nu sunt luate bine.
În viață, cel mai important lucru nu este neapărat să ai pe cineva. Prin urmare, nu exagera cu faptul că ești singur. Dacă te grăbești și ai o relație nepotrivită, cu cineva care te face să suferi, această persoană ar putea deveni o „sentință pe viață”.
2. Nu trebuie să cauți, toate vin la timpul lor
Pentru a ajunge la un echilibru este nevoie de organizare, de abilitatea de a folosi cât mai bine timpul, pentru a te concentra pe sinele tău, pe ceea ce este important pentru tine. Ideea este de a trăi într-un mod echilibrat, calm, fiecare moment în prezent. Trebuie să ai încredere că toate lucrurile vin la timpul lor. Viața îți va aduce la un moment dat tot ceea ce ți se potrivește.
Vei întâlni desigur și persoana potrivită, atunci când nici nu te aștepți. Vei ști că este ceea ce trebuie și vei simți că ești fericit.
Nu trebuie să cauți la nesfârșit, să faci liste, să selectezi oameni pe site-urile de matrimoniale. Viața îți va face o surpriză la un moment dat. Într-un moment oportun, vei cunoaște în viața reală pe cineva, pe care vei fi fericit că l-ai întâlnit.
Oamenii se întâlnesc în viață când se așteaptă mai puțin și rămân împreună, se căsătoresc.
3. Folosește-ți energia în prezent, pentru lucruri bune
Dacă simți că nu găsești persoana potrivită, nu căuta în disperare, nu aștepta nerăbdător să vină. Lasă lucrurile așa cum sunt, folosește-ți energia pentru a face ceea ce trebuie în prezent.
Nu te grăbi să cauți ceva doar pentru a scăpa de singurătate. Nu începe o relație cu o persoană pe care o consideri nepotrivită. Dacă simți că cineva nu este pentru tine, nu are rost să pierzi timpul, să fii într-o relație nefericită sau într-o situație defavorizată.
Folosește-ți timpul în scopul de a evolua, de a scăpa de stres și gânduri de disperare.
Vei observa că lucrurile se așează încet în viață. Vei întâlni la un moment dat persoana potrivită și vei avea o relație împlinită. Acea persoană nu îți va aduce stres în viață, așa vei ști că este persoana care trebuie pentru tine.