Dragoste și relații10 lucruri pe care cei singuri s-au săturat să le audă de...

10 lucruri pe care cei singuri s-au săturat să le audă de la cei cu relaţii de cuplu

Ştire de ultimă oră: persoanele singure, care nu au un partener de cuplu, nu au nevoie de sfaturi şi sugestii inutile şi mai ales necerute! Oricât de bine-intenţionate ar fi asemenea sfaturi, ele devin foarte rapid iritante. Cumva, parcă cei care au o relaţie de cuplu se comportă ca şi cum ar fi mai buni şi mai înţelepţi decât cei care sunt singuri… Ca şi cum spun lucruri neştiute, de abia descoperite, sau ca şi cum o platitudine ar putea ajuta cumva.

10 lucruri pe care mai bine nu le spui unei persoane singure

  • Nu-ţi face griji, o să ai şi tu noroc, o să cunoşti pe cineva când nici nu te aştepţi!

Da… Poate că aşa se va întâmpla, însă de câte ori nu aude o persoană singură un astfel de clişeu?(ca şi cum zici: „uite ce fericit sunt eu, poate o să fii şi tu ca mine”). În plus, poate că persoana a ales să fie o perioadă singură, poate că nu-şi doreşte momentan o relaţie şi poate că nu-şi face deloc griji.

  • Câteodată te invidiez, eşti singur, poţi face ce vrei, când vrei, cu cine vrei!

Da, dacă invidiezi cu adevărat pe cineva care nu are o relaţie de cuplu, poate că ar trebui să te gândeşti mai bine la propria ta relaţie! Nu o să faci persoana singură să se simtă mai bine cu ideea că poate face ce vrea, căci cei ce se simt cu adevărat singuri nu găsesc vreo încântare în ideea că pot să meargă unde vor când vor – deoarece simt că nu au cu cine…

  • Nu te simţi niciodată singur?

Clar – una dintre cele mai neinspirate întrebări pe care i le poţi pune cuiva singur! Fie nu ai avut inspiraţie, fie eşti insensibil, fie eşti răutăcios, pentru a adresa o astfel de întrebare… Chiar când cineva nu are o relaţie din proprie iniţiativă, este inevitabil să nu se simtă însingurată…şi nu are nevoie să i se amintească de aşa ceva.

  • Ştiu persoana perfectă pentru tine!/ Ar trebui să încerci online dating!/ Ar trebui să ieşi în lume!

Aceste sfaturi (probabil bine-intenţionate) nu ajută cu nimic. Crezi că cineva care nu are o relaţie nu a luat în considerare variante? Iar a îi sugera să se întâlnească cu cineva pe care îl cunoşti, a-i aranja o întâlnire, poate fi o idee nepotrivită. Aşteaptă ca persoana singură să îţi ceară sfatul sau să te întrebe dacă cunoşti pe cineva… Nu uita: des, întâlnirile aranjate nu au un final prea bun!

  • Problema ta este că eşti prea pretenţios, de aceea ai rămas singur!

10 lucruri pe care cei singuri s-au săturat să le audă

Perfect – cu ce ajută pe cineva o astfel de remarcă?? În plus, ce vrea să însemne „prea pretenţios”? Că nu s-a mulţumit pur şi simplu să rămână într-o relaţie care nu-i aducea fericire? Că nu s-a resemnat să fie cu cineva nepotrivit? Cei singuri sunt de obicei singuri nu pentru că sunt pretenţioşi, ci pentru că nu au întâlnit o persoană potrivită lor.

  • Nu-ţi doreşti o familie, copii? Nu te gândeşti că s-ar putea să fie prea târziu?

La fel – cu ce ajută astfel de întrebări? Doreşti să sugerezi că cei singuri ar trebui să găsească pe cineva, oricine vrea să aibă o relaţie, doar pentru a întemeia o familie? Nu este de mii de ori mai important să găseşti pe cineva potrivit, decât să alegi pe cineva doar din dorinţa de a avea familia ta? În plus, a întreba pe cineva care este singur dacă nu-şi doreşte o familie este extrem de insensibil.

  • Lasă, că sunt destui peşti în mare!

Poate că doreşti să consolezi, dar poţi ajunge să enervezi pe cineva care nu-şi găseşte un partener de cuplu. „Dacă sunt atâţi peşti, unde este al meu”, se poate întreba persoana…

  • Eşti o persoană grozavă, cum de încă nu ai pe cineva?

Poate că întrebarea este sinceră, dar sugerează cumva că este ciudat, anormal, ca persoana să fie încă singură! Că poate este ceva secret în neregulă cu ea… În plus, poate că s-a săturat să tot audă cât este de specială, chiar dacă nu are pe cineva.

  • Trebuie să te placi pe tine, înainte ca alţii să te placă!

Bun sfat, filosofic! Ca idee, este cât se poate de adevărat, însă ca sfat pentru o persoană singură, poate suna extrem de îngâmfat şi de enervant.

  • Ştiu sigur că nu din vina ta eşti singur, doar că găseşti mereu nişte idioţi!

Perfect – aşadar, nu este vina persoanei că toate relaţiile sale s-au sfârşit şi că este singură. Dar este vina ei pentru că şi-a ales doar parteneri „idioţi”. Nu prea aduce mult optimism pentru viitor ideea…

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.