Animale de companieCum reușești să înveți câinele tău comanda ASCUNDE-TE - citește sfaturile noastre

Cum reușești să înveți câinele tău comanda ASCUNDE-TE – citește sfaturile noastre

Prin joc câinele poate fi încurajat să facă diferite lucruri dar mai ales să-și folosească creierul și corpul. Comanda ASCUNDE-TE presupune ca animalul să se pitească după orice obiect când o aude spusă de stăpân. La un câine mic este mai simplu, el poate să se ascundă după diverse lucruri de dimeniuni diferite.

La un câine mare însă, faptul de a alege de exemplu să se ascundă după un stâlp poate fi chiar foarte comic sau amuzant. Prin diverse comenzi animalul este îndrumat să se ascundă după un obiect din dreapta sau din stânga stăpânului și astfel prin astfel de jocuri este provocat și stimulat creierul său. În plus stăpânul poate vedea că are un animal inteligent ceea ce il va bucura foarte tare și va fi mândru de el.

Comanda ASCUNDE-TE:

Procedează ca și cum te-ai juca cu animalul de companie. Este bine să ai mult spațiu, de aceea exercițiul se poate realiza într-o cameră mare, pe hol sau în afara casei. Alege un obiect care să fie mai mare decât animalul, cum este de exemplu o masă de picnic. În mână trebuie să ai câteva bobițe de hrană uscată pentru câine drept momeală în timpul acestui exercițiu.

Arată câinelui momeala din mână astfel încât acesta să o poată mirosi și cu siguranță să o dorească, fiind hrana sa preferată. Aruncă o bobiță de hrană după masă și spune comanda ASCUNDE-TE. Câinele care este tentat să ia bobița de hrană va merge imediat după masă. Pentru că a executat această parte a exercițiului trebuie recompensat deci va mai primi o bobiță de hrană și va fi în plus mângâiat pe cap. El va rămâne astfel pitit după masă, bucuros că a facut ce a dorit stăpânul.

catel care se ascunde

Acum trebuie să iei jucăria lui preferată și să o arunci într-un colț mai departe de masă asfel încât el să fie tentat să alerge după ea. Apoi aruncă-i iar momeala ce constă din bobița de hrană după masă și spune-i ASCUNDE-TE pentru ca animalul să repete exercițiul explicat până acum.

În partea a doua a exercițiului câinele nu va mai primi momeala. Trebuie să-i spui ASCUNDE-TE și să-i arăți masa. Este posibil să se ducă să se pitească după masă din prima, să înțeleagă perfect ce trebuie să facă sau să parcurgă doar jumătate din drum. În acest caz trebuie să mergi la el și să-i arăți masa și să-l îndemni să meargă să se ascundă după ea. În momentul când ajunge la locul dorit trebuie să-l recompensezi cu ceva bun de mâncat, astfel el va înțelege că a facut ce trebuia. Dacă va fi mângâiat, bucuria lui va fi și mai mare și astfel exercițiul va fi executat mai corect data viitoare.

Exercițiul se repetă de mai multe ori, iar obiectul după care trebuie să se ascundă se schimbă mereu pentru ca animalul să execute comanda după orice alt obiect ales de stăpânul său. Majoritatea animalelor sunt pasionate de jucării și de aceea se ascund imediat dacă este cazul de a fi recompensate. Dacă nu va primi momeala sau jucăria preferată, câinele va fi dezamăgit și este posibil să devină încăpățânat și să nu se mai ascundă complet sau deloc.

Exercițiul trebuie să fie privit de câine ca pe un joc iar el să fie mereu lăudat și recompensat pentru a avea un sentiment de împlinire și bucurie ca l-a realizat. Un astfel de exercițiu este bun și pentru un câine mai bătrân deoarece il ajută să-și mențină acuitatea mentală și să facă mișcare.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.