Timp liberExperiențe la pescuit și vânătoare în România

Experiențe la pescuit și vânătoare în România

Pescuitul amator și sportiv pe teritoriul României este permis, la fel și vânătoarea. Cunoscătorii aleg cu atenție locurile și momentele convenabile pentru a avea succes aproape de fiecare dată când fac o astfel de escapadă. Totuși, fiecare pasionat are datorie de a se informa cu privire la legislația specifică vânătorii și pescuitului.

Pe lângă pescuitul amator avem un pescuit sportiv, care se practică în țara noastră. În ceea ce privește, vânătoarea, și aici trebuie respectate legile în vigoare, chiar dacă potențialul natural este excelent pe tot parcursul anului. În continuare vă vom prezenta câteva dintre locurile cele mai apreciate pentru vânătoare și pescuit de la noi din țară.

Navigare rapidă în articol:

 1. Cele mai bune locuri de pescuit în România
 2. Cele mai renumite zone de vânătoare în țara noastră
 3. Turismul în țara noastră

Cele mai bune locuri de pescuit în România

Pescar cu undita uzata

Puține locuri din România pot oferi condiții favorabile pescuitului sportiv. Cel mai popular loc de pescuit este Delta Dunării. Aici, dar și pe litoralul Mării Negre, se poate vorbi și despre pescuitul liber, de agrement, desigur nu în perioada de prohibiție. Vacanța de pescuit cu ședere în Delta Dunării este cea mai frumoasă. Plimbările cu barca pe canalele Deltei sunt foarte frumoase în orice anotimp cald al anului. Delta Dunării oferă și alte posibilități de recreere sau activități în natură.

În fiecare an se pescuiește pe Dunăre și pe canalele aferente, unde există o mare varietate de specii de pești. Pescuitul de agrement este un hobby pentru mulți români care vin în fiecare an în aceste zone din țara noastră pentru a se odihni și relaxa.

În jurul Bucureștiului sunt 4 lacuri renumite de pescuit, unde au fost prinși pești de dimensiuni mari, trofee de crap și somn:

 • Lacul Moara Vlăsiei 2
 • Lacul Varlaam
 • Lacul Țâncăbești
 • Lacul Hermes Periș.

Aici vi se oferă posibilitatea de a experimenta pescuitul dacă plătiți desigur anumite tarife care pot varia în funcție de anumite condiții. Există și oportunitatea închirierii unui ponton contra unei taxe mici. Aceste bălți de pescuit sunt foarte solicitate de pescari în fiecare an.

Pescarii trebuie să respecte Ordinul cu dispozițiile privind interdicțiile și posibilitățile de pescuit, trebuie să cunoască zonele și perioadele de prohibiție la pescuit în 2020.

Cele mai renumite zone de vânătoare în țara noastră

Catel alearga la vanatoare

Fie că sunteți mari iubitori de natură sau pur și simplu pasionați de vânătoare, există numeroase zone în țara noastră din care puteți alege, areale de vânătoare și trasee de drumeție foarte frumoase:

 • Cerbul carpatin apare în arealul montan din țara noastră, în zonele de deal împădurite.
 • Căpriorul se vânează în zonele împădurite de munte, dar și în zone de deal și câmpie. Unii merg la vânătoare de căpriori și în Delta Dunării.
 • Mistreții se vânează în numeroase zone din țara noastră, ei sunt o specie prolifică, trăiesc în păduri.
 • Alte mamifere (iepuri, vulpi, lupi) și păsări (fazani, potârniche, cocoș de munte) se vânează în diferite areale (de deal, câmpie, munte) doar în sezonul de vânătoare.

Plăcerea unui vânător este de a vâna pentru că iubește carnea de vânat, dar și de a se integra în cadrul naturii și de a se bucura de frumusețea ei; el nu va uita niciodată nici de plosca pentru pălincă din corn de vită pentru a se răcori după o zi de succes.

Pentru vânători mâncarea sănătoasă este cea mai mare plăcere, ei consideră preparatele din vânat ca fiind foarte gustoase. În opinia lor – nimic nu se compară cu o mâncare bună, în natură. Ei vin în fiecare an în astfel de locuri pentru a se bucura de viață, sunt dispuși mereu să facă excepții și compromisuri pentru asta.

Turismul în țara noastră

Pescar in barca

În România există multe zone deosebit de frumoase, fie că este vorba de munte, deal sau câmpie, Delta Dunării sau Marea Neagră. Cei care vor să se relaxeze în liniște merg de obicei pe Dunăre și canalele ei, în Delta Dunării, unde natura este fantastică. De asemenea, și alte areale din țara noastră sunt sălbatice, ele oferă experiențe liniștite, cât și provocatoare.

Românii interesați de natură, au posibilitatea de a se bucura de ea în numeroase locuri din țara noastră. Turismul din România a publicat un număr mare de pliante și broșuri de inspirație despre locurile de cazare (pensiuni, hoteluri, restaurante, cherhanale), despre plimbările și experiențele în natură, despre pescuit și vânătoare, dar și alte informații detaliate.

Delta Dunării

În acest an, din luna iunie când probabil se va deschide sezonul turistic, aveți posibilitatea de a vă planifica o mică vacanță în una din zonele acestea de relaxare. În Delta Dunării, de exemplu puteți face plimbări cu barca pe canalele întortocheate, unele fiind adecvate și pentru trasee de canoe. Majoritatea căilor navigabile din Delta Dunării sunt potrivite plimbărilor cu diferite ambarcațiuni pentru a experimenta momente deosebite în natură, pentru odihnă și relaxare.

Pentru unii turiști, în Delta Dunării cea mai bună alegere de cazare este la cort. O vacanță pe cont propriu, în condițiile în care ați închiriat o ambarcațiune sau dispuneți de o barcă, poate reprezenta o experiență inedită în această vară.

Este o bună idee să lăsați mașina și să mergeți într-un loc din țara noastră unde să experimentați natura pe jos. Asta se poate face și la pescuit și la vânătoare, în zone din țară, unde peisajul este minunat, îți încântă inima. Majoritatea românilor așteaptă cu nerăbdare deschiderea sezonului turistic, sau vacanța de vară, pentru a se bucura de plimbări relaxante în natură. Cei care sunt alpiniști entuziasmați vor merge la munte pentru a face drumeții și a trăi experiențe de neuitat.

Iubitorii de mare vor pleca pe litoral pentru a se bucura de soare pe plajele de nisip și coastele stâncoase. În acest an oamenii vor aprecia mai mult ca niciodată vacanța de vară pentru că au acumulat prea mult stres și anxietate în perioada de izolare.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.