DiverseCe este Chromecast și cum te scutește de cheltuiala cu un nou...

Ce este Chromecast și cum te scutește de cheltuiala cu un nou televizor

Zilele trecute, m-am ascuns într-o cafenea în așteptarea unui prieten bun din copilărie. La masa de lângă mine, doi puștani schimbau impresii despre televizoare, folosind cuvinte „de specialitate” precum smart, 4K, diagonala, etc. Fără să vreau am ascultat discuția și am tot așteptat să se ajungă la Chromecast. E o dilemă pentru mine faptul că un dispozitiv atât de simplu și inteligent nu este popular pe la noi. O să explic în continuare, pe înțelesul oricui, ce este un dispozitiv Google Chromecat și cum îți face viața mai ușoară.

Ce este Chromecast

Chromecast este un gadget de dimensiuni reduse, care transformă orice televizor într-unul cu adevărat smart. Dispozitivul se introduce în mufa HDMI, instalarea fiind extrem de simplă. Alimentarea cu energie electrică se face de la un port USB al TV-ului, ori de la o priză.

Odată conectat, Chromcast preia aproape orice tip de conținut trimis de pe alte dispozitive (PC, laptop, telefon, tabletă) și îl redă pe televizor. Poți vedea filmele și serialele preferate, fără să mai ai nevoie de alte cabluri sau stick-uri. Mai mult, poți trimite imagini, muzică sau poți face mirroring (proiectezi întreg ecranul telefonului pe televizor).

Poate mai bine îl las pe Buhnici să vă explice mai clar cum stă treaba :

Avantaje

Televizoarele smart, mai ales de generație veche, sunt foarte lente, iar aplicațiile se încarcă foarte greu. Chromecast-ul e rapid, fără erori de conexiune. Pe de altă parte, poți avea un super televizor fără funcții smart. Nu e cazul să scoți bani din buzunar pentru unul nou. Îl poți transforma complet cu 200 de lei.

Utilizare

După ce ai instalat dispozitivul, el își face treaba în liniște. Telefonul, laptopul sau tableta devin acum telecomenzile de care ai nevoie. Pe scurt, ce poți reda pe televizor prin Chromecast: Youtube, servicii de straming (HBO GO, Netflix, Hulu, Crackle), filme stocate local pe calculator sau laptop (tot ce trebuie să faci este să drop fișierul într-un tab Google Chrome), Google Play Music, Spotify, SoundCloud, TuneIn Radio, Deezer, DI.fm, poze/filme din Google Photos, prezentări din Google Drive.

Concluzie

Dacă plănuiești achiziția unui televizor smart în viitorul apropiat, cântărește bine opțiunile, luând în calcul și Chromecast-ul. În funcție de bugetul alocat, poți cumpăra un TV cu specificații mai bune, însă fără funcții smart, adăugând ulterior și un media player.

Merită? Eu zic că da.

Tu ce zici? Spune-mi părerea ta. Ai folosi, n-ai folosi? Ți se pare o idee bună?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.