Casă și grădinăSfaturi utile pentru îngrijirea pernelor, vezi recomandările noastre

Sfaturi utile pentru îngrijirea pernelor, vezi recomandările noastre

Pernele reprezinta unul dintre cele mai de pret accesorii ale unei locuinte, accesorii care va aisugra confortul necesar atunci cand dormiti sau pur si simplu cand va relaxati citind o carte sau urmarind emisiunea preferata la televizor. Cu toate acestea, pernele nu sunt ingrijite asa cum ar trebui, iar ingrijirea pernelor ar trebui sa reprezinte un pas important pentru curatenia unei locuinte. Asa ca, in randurile urmatoare, va vom prezenta cateva sfaturi utile care va vor ajuta sa aveti un pat curat si sanatos din toate punctele de vedere.

Inainte de toate, ingrijirea pernelor se va face in functie de tipul acestora, pentru ca, dupa cum bine stiti, exista mai multe tipuri de perne iar dumneavoastra veti alege modelul potrivit in functie de necesitati. Unele perne sunt mai moi, altele mai tari, unele mai mari si altele mai mici, unele sunt confectionate din fibre naturale, iar altele sunt confectionate din materiale sintetice.

Toti acesti factori vor influenta intr-o mai mica sau mai mare masura procesul de ingrijire a pernelor. Nu ezitati sa cititi instructiunile de pe eticheta fiecarei perne pentru a proceda corect, bineinteles asta in cazul in care nu aveti o clasica perna cu fulgi primita zestre de la bunici.

Pernele vor trebui protejate cu ajutorul clasicelor fete de perna. Fetele de perna vor fi alese in functie de marimea fiecarei perne pe care o aveti. Fata de perna, ca de altfel intraga lenjerie de pat, trebuie schimbata zilnic, sau macar la cateva zile. Praful si bacteriile pe care le purtam pe piele sau pe par pot provoca alergii si chiar si alte probleme de sanatate mult mai grave.

Indiferent de tipul pernelor, acestea necesita o ingrijire zilnica. Cu siguranta in fiecare dimineata scuturati bine asternuturile, insa va ganditi si la perne? Este bine ca acestea sa fie scuturate in fiecare dimineata. Pentru improspatarea asternuturilor puteti amesteca ulei esential si apa intr-un recipient cu pulverizator si aceasta solutie poate fi utilizata in fiecare zi pentru dezinfectarea asternuturilor, dar si pentru improspatarea lor.

Spalarea pernelor reprezinta un pas destul de dificil. Dupa cum am mentionat si anterior, in cazul pernelor noi, trebuie sa urmariti instructiunile de pe eticheta care va vor explica foarte clar care este modalitatea cea mai optima pentru a spala pernele. Dar daca inca nu va puteti desparti de clasicele perne cu fulgi datorita faptului ca sunt foarte comode, ar fi cam riscant sa le spalati pentru ca se pot distruge. Cea mai indicata metoda in cazul acestor perne este spalarea sau schimbarea materialului din care sunt confectionate. Mare atentie sa nu risipiti fulgii. Acordati suficient timp acestei proceduri si inarmati-va cu multa rabdare.

Daca ati spalat pernele, dupa acest proces este important ca acestea sa fie lasate la uscat cateva ore bune, chiar zile in unele cazuri. Daca incepeti sa folositi perna si aceasta este inca uda, exista riscul ca aceasta sa mucegaiasca.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.