Timp liberCea mai productivă modalitate pentru pescuitul la calcan: practicat în Marea Neagră...

Cea mai productivă modalitate pentru pescuitul la calcan: practicat în Marea Neagră și Marea Azov

Pescuitul la calcan se practica in Marea Neagra, dar si in Marea Azov. Cel mai productiv este atunci cand acest peste se afla in perioada de reproducere, cand el se apropie de tarm. In acele zile, se va pescuit din barca, folosindu-se petactarul.

De regula, cea mai buna momeala pentru calcani este hamsia, care se va aseza intreaga in undita, de regula cu doua intepaturi. Deoarece calcanul este un peste relativ mare, el putand avea cateva kilograme in greutate, struna si firul trebuie sa fie foarte solide. In ceea ce priveste firul, recomandat este cel de 0,50 milimetri sau chiar mai mare, in timp ce struna trebuie sa fie de minim 0,40 milimetri.

Pescarii trebuie sa tina cont de faptul ca acesti pesti inghit momeala cu totul, dupa care se indreapta spre adancul marii. Calcanul se poate scoate doar folosind un minciog, din cauza faptului ca el poate ajunge si pana la sapte-opt kilograme, atunci cand este adult. Acest lucru se intampla dupa ce pestii implinesc varsta de cinci ani.

O alta tehnica de capturare a calcanilor este utilizata de catre mai putini pescari, intrucat necesita un ochi format. Astfel, pestele mai poate fi prins si la „picior”. Dupa cum am mentionat mai sus, calcanul se ascunde foarte aproape de mal atunci cand se afla in perioada de reproducere.

calcan

De asemenea, el sta la o adancime destul de mica, in cele mai multe cazuri de doar cativa centimetri. Astfel, pescarii experimentati pot sesiza cu relativa usurinta acele locuri unde calcanii se ascund si pot sa-i scoata cu mana din mare, fara absolut nicio problema.

In ceea ce priveste cele mai bune locuri unde se poate prinde calcan in tara noastra se spune ca acestea sunt plaja Navodari, digul din zona Agigea, digul din zona de sud de Midia, plaja Vama Veche si plaja Terminal Petromar.

De retinut faptul ca dimensiunea minima admisa pentru retinerea calcanului este de 40 de centimetri. In concluzie, trebuie sa retinem ca pestele la care facem referire se prinde cel mai bine atunci cand se afla in perioada de reproducere, adica la inceputul primaverii. De asemenea, pescarii sunt de parere ca si luna noiembrie este propice pentru pescuitul acestuia.

Momeala principala a calcanului este reprezetata de hamsie, insa el se hraneste si cu alti pesti mai mici. Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca nu este foarte usor sa prindeti calcani si de aceea pescuitul sau nu este recomandat amatorilor.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.