Nunți și miresePerne pentru verighete: Află cum se folosesc aceste accesorii importante

Perne pentru verighete: Află cum se folosesc aceste accesorii importante

Exista multe detalii si accesorii necesare pentru o ceremonie de nunta completa si perfecta, iar alegerea unei perne pentru verighete este unul din cele mai importante detalii. Ziua unei nunti are mai multe puncte principale: mireasa si rochia ei, deliciosul tort de nunta, limuzina eleganta (de obicei de culoare alba) si buchetul de mireasa, asta doar pentru a numi cateva.

Totusi, cele mai mici detalii importante sunt si cele mai populare, si anume verighetele. Perna pentru verighete scoate in evidenta verighetele si functia lor, oferindu-le un loc de onoare la ceremonie inainte de a fi plasate pe degetele mirilor. Prin utilizarea unei perne pentru a transporta verighetele, cuplul subliniaza importanta a ceea ce reprezinta acestea, intrucat fara dragostea si angajamentul simbolizat de verighete, nunta nu ar fi putut avea loc.

Modele de perne pentru verighete

Exista foarte multe modele de perne pentru verighete (cam la fel de multe ca in cazul rochiei de mireasa, voalurilor, diademelor si verighetelor insasi), insa printre cele mai populare optiuni se afla:

• Perne din satin sau matase, de culoare alba sau fildes;
• Perne ovale, patrate sau in forma de inima;
• Perne de dimensiuni diferite aranjate una peste alta;
• Perne cu diverse accente, cum ar fi blana, perle, cristale, panglici, ciucuri, nasturi etc.;
• Perne tematice cu detalii ca: fluturi, cruci, inimioare, monograme, scoici si alte accente care sa se potriveasca nuntii;
• Perne care se agata, in loc de perne care sa fie tinute in mana;
• Perne adaptate pentru a fi purtate de animale de companie;
• Perne cu designuri care se potrivesc jartierei miresei;
• Perne colorate care se potrivesc cu florile de la nunta, locatia, tema sau rochiile domnisoarelor de onoare;
• Perne in care sunt inserate cutiute pentru transportul verighetelor – care elimina nevoia de a lega sau coase verighetele de perna.

Atunci cand aleg perna pentru verighete, multe cupluri considera ca o perna alba din matase este cea mai buna alegere deoarece reflecta evenimentul si se potriveste cu usurinta oricarei rochii de mireasa. Insa, in realitate, perna trebuie aleasa atat pentru a scoate in evidenta verighetele, cat si pentru a se potrivi cu nunta, iar pentru asta este nevoie ca mirii sa tina cont de anumite consideratii:

Materialul din care este realizata perna trebuie sa fie capabil sa tina verighetele fara ca ele sa alunece. Majoritatea pernelor au panglici sau alte modalitati de a atasa inelele pentru a evita ca acestea sa cada.

Culoarea pernei trebuie sa contrasteze cu verighetele. Verighetele din aur alb sau platina nu vor fi vizibile pe o perna alba, in timp ce o perna colorata le va scoate mai bine in evidenta.

Materialul trebuie sa fie neted si fara cusur (pete, rupturi etc.) – chiar si cele mai mici ate sau scame se pot agata de verighete, mai ales daca acestea au diamante sau alte incrustatii.

perne pentru verighete

Cum se utilizeaza perna?

In multe cazuri, perna pentru verighete serveste doar unui scop simbolic: niste verighete false sunt atasate de perna in timp ce verighetele reale sunt incredintate cavalerului de onoare. Totusi, daca mirele si mireasa doresc sa afiseze verighetele reale in timpul ceremoniei, anumite masuri de precautie trebuie sa fie luate pentru ca acestea sa nu se piarda. Majoritatea pernelor sunt dotate cu panglici care pot lega verighetele pentru ca acestea sa nu se piarda, insa este bine sa aveti grija sa nu legati nodurile prea strans.

Verighetele mai pot fi cusute de perna, insa firul utilizat trebuie sa fie subtire si usor de rupt. Daca purtatorul de inele este foarte tanar sau exista posibilitatea ca acesta sa scape perna, cel mai bine este sa atasati o banda elastica de incheietura mainii pentru a-l ajuta sa tina in mana perna alunecoasa.

Perna trebuie sa fie tinuta in palme, nu apucata de margini, si purtata in mod solemn la nivelul taliei sau al pieptului. Purtatorul de inele ar putea fi nevoit sa repete acest proces inainte de ceremonie, pentru a invata cum sa poarte perna in mod corespunzator. Dupa ce perna a ajuns la altar, aceasta poate fi data persoanei care oficiaza casatoria sau poate fi plasata pe un piedestal pana cand mirii vor face schimbul de verighete. Asta scuteste purtatorul de inele – de obicei un copil – de efortul inutil de a sta in picioare langa miri pana la sfarsitul ceremoniei.

Alternative la perna pentru verighete

Unele cupluri prefera ceva mai unic decat traditionala perna alba din satin sau matase. Printre alternative se afla:

• Renuntarea la purtatorul de inele si la perna pentru verighete.
• Utilizarea unui cufar pentru verighete – o cutie supradimensionata, special conceputa, care tine loc de perna. Aceasta este o optiune mai sigura pentru transportul verighetelor.
• Utilizarea unui obiect care se potriveste temei nuntii in loc de perna traditionala, cum ar fi o scoica pentru o nunta pe plaja, o cutie din cristal pentru o nunta cu tema Cenusaresei, sau o potcoava de care sa fie legate verighetele, pentru o nunta cu tema Vestului Salbatic.

Verighetele sunt fara indoiala una dintre caracteristicile cele mai importante ale ceremoniei de nunta, iar perna adecvata le ofera acestora respectul si locul de cinste care li se cuvine. Prin alegerea pernei potrivite, cuplul se asigura ca verighetele vor ajunge in siguranta la altar si ca vor face acest lucru cu stil.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.