Rețete culinareVinetele și silueta perfectă: Trucuri pentru a le combina cu alte alimente

Vinetele și silueta perfectă: Trucuri pentru a le combina cu alte alimente

În aceste luni de toamnă este indicat consumul de vinete, mai ales că aceste legume se găsesc proaspete și la un preț accesibil în piețe. Vinetele sunt legume care ajută la scăderea în greutate, la menținerea siluetei. În acest anotimp, poți găsi în piață diferite alimente excepționale, începând de la merișoare și până la dovleac. Toate acestea sunt bogate în nutrienți – vitamine și minerale – și oferă o mulțime de beneficii organismului.

Sfaturi pentru o dietă echilibrată, toamna

Pentru a avea o dietă echilibrată poți alege o varietate de legume și fructe din recolta de toamnă. Acestea sunt pline de compuși antioxidanți și au beneficii pentru sănătate, așa că ar fi bine să le incluzi în dieta ta.

O dietă echilibrată înseamnă de fapt o dietă plină de fructe și legume, de proteine, cereale, leguminoase care mențin sănătatea corpului. Acum este momentul să consumi doar produse proaspete de sezon, care nu sunt stropite cu pesticide și alte substanțe nesănătoase. Cele mai recomandate sunt:

  • Afinele care au antioxidanți și ajută la reducerea riscului de boli de inimă și de diabet de tip 2; prin consumul a 70 g de afine pe zi se oferă organismului 7 miligrame de vitamina C
  • Fructe precum merișoare bogate în vitamina C, mere, pere
  • Varză care ajută la scăderea în greutate
  • Broccoli cu sulforafan care este un compus anticancerigen
  • Păstârnac care conține vitamine, fibre, menține oasele puternice
  • Praz bogat în nutrienți, precum kaempferol cu efect protector împotriva bolilor de inimă; prazul are luteină și zeaxantină cu acțiune antioxidantă care ajută în prevenirea bolilor oculare, a cataractei și degenerescenței maculare
  • Dovleac pentru că este plin de vitamina A, beta-caroten, potasiu, magneziu, fibre
  • Cartofi dulci care au nutrienți precum fibre și vitamine A și C.

Cum să utilizezi vinetele pentru a-ți menține silueta și a slăbi eficient

Vinetele sunt legume bune pentru persoanele care vor să slăbească. O cantitate de 100 de grame de vinete are doar 35 de calorii, deci nu există riscul să te îngrași. Vinetele conțin și multă apă 90%, dar și 4,5% carbohidrați și 0,15% grăsimi. Ele au vitamine B, minerale precum fier, potasiu, magneziu.

Aceste legume îmbunătățesc tranzitul digestiv și previn apariția cancerului de colon. Conform studiilor, vinetele au substanțe bioflavonoide care oferă cojii o nuanță de culoare mov. Bioflavonoidele au acțiune antioxidantă, reduc colesterolul din sânge și reglează tensiunea arterială. Prin consumul de vinete proaspete se dizolvă cheagurile de sânge din organism.

Cum să slăbești natural cu vinete? Este foarte ușor de introdus vinetele în dietă, aceste legume fiind foarte versatile. Ele se pot servi de pildă, coapte la grătar și asezonate cu sare și puțin ulei de măsline. Pentru a slăbi ele nu trebuie niciodată combinate cu alte ingrediente bogate în calorii.

Vinetele au proprietăți deosebite:

  • Sunt bogate în nutrienți ce ajută digestia
  • Au fibre care mențin tractul gastrointestinal sănătos, ajută la obținerea rapidă a unei senzații de sațietate, ceea ce reduce probabilitatea de a mânca alimente în exces
  • Au antocianine care protejează celulele organismului împotriva atacului nociv al radicalilor liberi
  • Sunt o alegere perfectă pentru cei care vor să slăbească, să scape de obezitate.

Vinetele în dieta ta – Combinații simple pentru pierderea în greutate

Vinetele coapte pot fi combinate cu ceapă tocată fin și roșii, astfel se obține o salată care nu îngrașă, mai ales dacă se utilizează și pâine prăjită. Alte feluri de a prepara vinetele sunt:

  • Vinete cu diferite ierburi și condimente precum chimen, oregano, pătrunjel, mărar, busuioc, usturoi, coriandru
  • Vinete coapte cu ardei gras, sos de soia și ceapă
  • Supă de legume cu vinete coapte în prealabil, cu roșii, orez basmati și coriandru proaspăt
  • Tocană de vinete cu năut, roșii și condimente diferite
  • Vinete gratinate fără a folosi prea mult ulei, al căror gust este îmbogățit cu diferite condimente și ierburi aromatice
  • Salată din vinete coapte cu un gust aparte
  • Musaca de vinete cu linte
  • Spagheti cu vinete și roșii
  • Curry cu vinete, mazăre și spanac
  • Piure de vinete coapte care se prepară precum un piure de cartofi.

Vinetele sunt o opțiune grozavă pentru mesele cu un conținut caloric scăzut.

Înainte de utilizare, în diferite rețete culinare, este bine ca vinetele să fie tăiate, apoi se presară sare pe ele și se lasă să elimine o parte semnificativă din solanină, ce dă gustul amar al acestor legume. Pentru a preveni crăparea lor brusc, se înțeapă cu o furculiță înainte de a fi puse la copt.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.