Cum se gătesc clătitele pentru ca să fie pufoase și să aibă un gust incredibil?
Clătitele sunt excelente la micul dejun. Pentru a fi mai pufoase și mai gustoase trebuie folosit un ingredient simplu, ce se poate găsi destul de ușor. Ingredientul secret este slănina. Nu trebuie să ungi tigaia la început cu ulei, mult mai bine este să o ungi cu slănină sau cu bacon. Se taie slănina mărunt și se pune în tigaie pentru a se topi, apoi se scurge excesul de grăsime și se gătesc clătitele în mod obișnuit. Aluatul se toarnă în tigaia unsă cu grăsimea de la slănină, dar nu trebuie să fie niciun surplus de grăsime, dacă apare acesta trebuie scurs la început foarte bine. Prăjite în acest fel clătitele vor avea un aspect frumos, vor fi crocante pe margini iar gustul lor va fi minunat.
Cum se fierb perfect ouăle?
Înainte de a fi puse la fiert ouăle trebuie scoase din timp din frigider și ținute la temperatura camerei. Acest lucru previne crăparea atunci când sunt puse la fiert.
- Dacă vrei un ou fiert moale, trebuie să-l ții în apă clocotită timp de 3 minute și 30 de secunde. Oul se pune în apa care a ajuns deja la temperatura de fierbere cu ajutorul unei linguri.
- Dacă vrei un ou fiert tare, acesta se pune în vasul cu apă încă de la început, când apa este rece. Din momentul în care apa începe să clocotească se ține oul la fiert timp de 7-10 minute. Apoi se scurge apa fierbinte din vas, se pune apă rece peste ou și se ține timp de 1 minut. În acest fel după ce se va sparge coaja oului cu lingura, acesta se va decoji mai ușor.
Cum gătești perfect pastele, fără ca să se prindă?
Spaghetele se gătesc în apă fierbinte. Porția pentru o persoană este de 100 g spagheti. Se pune într-o oală 1 litru de apă la fiert. Această cantitate de apă este suficientă pentru 100 g spagheti. În apă se adaugă și un vârf de linguriță de sare. Când apa a ajuns la temperatura de fierbere, se mai așteaptă încă 2 minute și apoi se pun spaghetele amestecând ușor cu o lingură de lemn. Trebuie să fiarbă 8 minute. După ce au fiert, spaghetele trebuie strecurate, și dacă nu se servesc imediat (pentru că sosul încă nu este gata preparat) se pune și un pic de ulei de măsline și se amestecă pentru ca spaghetele să nu se prindă între ele. Pe ambalajul pastelor scrie timpul de fierbere și cantitatea de sare care se folosește la gătit. Dacă îți plac pastele mai bine fierte, le poți ține pe foc la fiert până când acestea au consistența dorită de tine.
Cum gătești corect orezul, fără ca să se prindă de tigaie?
Orezul care este gătit corect trebuie să fie pufos. Cel dintâi orezul trebuie ales și apoi spălat foarte bine în apă rece. După ce orezul se scurge de apă, se pune într-o tigaie încăpătoare, se adaugă apă astfel încât aceasta să fie deasupra orezului la 1,5 cm. Se adaugă puțină sare și se aduce apa la temperatura de fierbere. Când orezul începe să clocotească se mai ține pe foc timp de 10-12 minute. Pentru a nu se lipi de tigaie, se amestecă în timpul fierberii cu o lingură de lemn.
Cum cureți ușor o rodie?
Tai fructul în două jumătăți. Iei o jumătate și o ții cu fața în jos deasupra unui bol, iar cu dosul unei linguri de lemn o lovești cu putere pe toată suprafața cojii, vei vedea că semințele vor începe să cadă. La final strângi cu mâna coaja fructului și o frămânți ușor pentru a desprinde și ultimile semințe care mai sunt prinse de fruct. La final alegi bucățelele de pieliță albă care mai sunt prinse de unele semințe din bol.
Cum se taie ceapa rapid, foarte mărunt?
Se curăță, se spală și se taie în două jumătăți. Se așează partea tăiată a unei jumătăți de ceapă pe tocător și apoi cu un cuțit (care este foarte bine ascuțit) se fac mai multe tăieturi pe lungimea cepei, de la o latură la alta, fără a ajunge la capătul acesteia (partea cu rădăcina), astfel feliile de ceapă nu se vor desprinde. Urmează tăierea cepei pe orizontală, se fac cam 3-4 tăieturi în funcție de cât de mare este ceapa, dar fără a ajunge la capătul acesteia, cuțitul se oprește la 1 cm de rădăcina acesteia. Se taie apoi transversal și se obțin cubulețe fine de ceapă.
Cum faci maioneză fără să se taie?
Se folosesc 3 ouă crude, se separă gălbenușul de albuș. Nu trebuie folosite și ouă fierte. Se pun gălbenușurile în blender, se adaugă o linguriță de muștar și o lingură de oțet de vin alb. Se amestecă la blender apoi se adaugă câte puțin ulei vegetal, mai puțin la început (doar câteva picături) amestecând mereu la blender și apoi cantitatea de ulei se crește treptat. Maioneza va începe să aibă consistența dorită. Le final se adaugă puțină sare și piper pentru a avea un gust mai plăcut.
Video – Maioneza:
Cum cureți rapid un calamar?
Capul calamarului este acea zonă cu tentacule. Se ține corpul calamarului și se trage de tentacule astfel încât acestea și cu partea din interiorul corpului acestuia sunt îndepărtate cu ușurință. Apoi se pune corpul calamarului în apă cu gheață, pentru ca pielea de pe acesta să se desprindă mai ușor. Se taie tentaculele cu un cuțit, la distanță mică de ochi, fără a atinge și sacul cu cerneală al calamarului. Se curăță corpul calamarului și pe interior, îndepărtând orice urmă de intestin, se taie în inele sau bucățele mici, acestea se clătesc cu apă rece, apoi se pun la scurs. La gătit se folosește corpul calamarului dar și tentaculele.
Video – Cum cureți un calamar: