Arborele genealogic: ce poate să îți dezvăluie? Surprize, surprize

0
157
Arborele genealogic: ce poate să îți dezvăluie? Surprize, surprize.
Arborele genealogic: ce poate să îți dezvăluie? Surprize, surprize.

Nu mi-am pus problema cum arată arborele genealogic pentru familia mea până de curând. Zilele trecute un prieten ziarist, ce deține un ziar local online din Satu Mare, a descoperit că provine dintr-un neam de boieri. Mi s-a părut interesant. Aflasem de la el că s-a desecretizat ceva documente de la Carol I, acum că au trecut 100 de ani.

Arborele genealogic: între ficțiune și realitate

Mai în glumă, mai în serios, toți ne-am gândit cel puțin o dată, la o eventuală mătușă Tamara, la un posibil străbunic decorat în război, sau poate la o verișoară îndepărtată, devenită celebră la Hollywood, pentru că nu se știe niciodată ce surprize ne poate face arborele genealogic.

Pentru că încurcate-s căile Domnului, am o prietenă, care deși nu avea rude prin L.A. , a trăit pe propria-i piele, o poveste tragi-comică. Și asta doar pentru că, nu s-a gândit din timp, să se documenteze pentru arborele ei genealogic.

Se făcea că după 2 relații eșuate, l-a găsit, în sfârșit, pe Făt-Frumos. Ochii albaștri, părul blond, simțul umorului bine dezvoltat, interese comune, carieră, situație financiară bună, ce să mai…tot tacâmul. Și acum vine cireașa de pe tort…erau clar sortiți să consume o relație cu artificii pe tavan, așa a vrut soarta, pentru că pe lângă toate compatibiltățile evidente, aveau și același nume de familie. O jumătate de idilă și câteva cercetări involuntare mai târziu, au aflat că sunt rude. Șoc și groază! Râsete și plânsete! Poveste încheiată cu peripeții.

Citește și:  Ai un copil violent? Află ce poate însemna acest lucru și ce puteți face pentru a-l ajuta!

Lăsând gluma la o parte, voi ce știți despre arborele vostru genealogic? Este important pentru voi să aveți detalii despre relațiile de rudenie existente și informații despre membrii familiei? Ar trebui să fie.

De ce este important să știi detalii despre arborele genealogic?

În primul rând este important pentru sănătatea noastră: Ce știm despre arborele nostru genealogic? Am avut rude cu probleme de sănătate, care se moștenesc în familie? Părinții și bunicii noștri au fost afectați de aceste probleme? Dar noi? Ce probleme am putea transmite copiilor noștri? Există anumite boli ce se pot transmite din generație în generație, iar acest lucru ar trebui să ne motiveze să ne informăm cât de mult se poate.

În al doilea rând curiozitatea ne poate da târcoale, chiar dacă știm că a omorât pisica. Ne dorim să știm din ce locuri ne tragem, din ce fel de familii, câți frați a avut verișoara bunicului mamei copilului nostru, sau cum ne-am fi putut numi dacă străbunica nu își schimba numele, la căsătorie.

Deslușirea misterului unui arbore genealogic complet, poate necesita mult timp și multă răbdare, dar la final, poate oferi o satisfacție enormă. Tu cât de departe te-ai dus cu descoperirea arborelui genealogic? Dacă ar fi să alegi, ai prefera să fii rudă cu Einstein sau cu vreun miliardar român din top 300 Capital?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.