DiverseProduse bio: sănătate sau doar un trend?

Produse bio: sănătate sau doar un trend?

În România trendul produselor bio ia amploare. În afara țării este un trend deja înrădăcinat în stilul de viață al populației. La noi putem afirma că este încă la stadiul de cercetare, fiind accesibile în mare parte numai unei anumite categorii de persoane. Și totuși, în ciuda faptului că alimentele din ingrediente naturale, fără conservanți, coloranți, E-uri, sunt mai scumpe, interesul și gradul de informare al românilor a crescut recent. Astfel, avem rafturile supermarket-urilor ocupate cu o gama largă și diversificată de produse bio și organice.

În ultimii ani s-au făcut progrese majore în ceea ce privește alimentația sănătoasă. Lumea se debarasează de vechile obiceiuri culinare (modul de preparare al alimentelor, gătitul în mult ulei). Acum se pune mai mare accent pe calitatea și siguranța produselor din supermarket. Se poate observa astfel un interes crescut pentru citirea etichetelor și a verificării ambalajelor. De ce atâta îngrijorare și preocupare ? Răspunsul e simplu! Pentru ca majoritatea aditivilor și chimicalelor ce se folosesc la tratarea produselor, pot declanșa foarte multe afecțiuni în mod special, alergii alimentare.

Copiii cu teren alergic sunt cei mai vulnerabili, vindecarea lor ține de regimul alimentar. Astfel, părinții acestora ar trebui să fie cei mai interesați de achiziționarea de produse bio. Astfel, adoptarea unei diete corespunzătoare la baza căreia să stea o alimentație cât mai naturală, reprezintă cheia sănătății noastre. De aceea trebuie sa conștientizăm importanța acestor produse bio.  Din păcate, de cele mai multe ori, prețul acestora este cu aproape 50% mai mare decât al celorlalte produse similare. Dacă majoritatea persoanelor ar exclude din alimentația lor produsele care sunt tratate chimic, multe din afecțiunile grave ar putea fi prevenite. Inclusiv cancerul de care ne este frică, obezitatea, bolile cardiovasculare, boli ale colonului etc.

Personal încerc să consum cât mai multe produse bio, eco sau organice

Eu personal încerc să cumpăr produse bio, pentru că știu că au o influență foarte bună asupra stării noastre generale de sănătate. Astfel, pun foarte mare accent pe cititul etichetelor de pe produsele pe care le achiziționez din supermarket, evitându-le pe acelea care au un surplus mare de aditivi. Produsele bio reprezintă astfel prima alegere în ceea ce ne privește.

Am decis să cumpăr produse din magazinele specializate pe produse bio. Uneori chiar de la piață, de la țăranii simpli care vin duminica la târg, deși și aici este multă mafie. Mai nou se angajează pensionari să se vândă marfă de import și mint că sunt de la țară. Trebuie să ai sursă sigură și pentru asta, la noi se dă țeapă la greu cu orice. De multe ori apelăm și la cunoștințele noastre care cresc păsări, animale, legume și fructe, hrănite ecologic. Din păcate de multe ori din comoditate mă trezesc tot la supermarket.

Acum îl ajut pe fratele meu să își deschidă un astfel de magazin și mi-aș dori să știu care este părerea voastră despre produsele bio și dacă sunteți mulțumiți de calitatea acestora. Putem face o comparație cu celelalte produse similare comercializate în supermarket-urile din România? Credeți că sunt veritabile, mai ales că multe nu certificat ecologic, am să revin cu un articol în categoria interesant să vă explic diferențele și la ce să fiți atenți când alegeți astfel de produse. Tradițional și natural nu înseamnă ecologic sau organic, și multă lume se păcălește,

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

4 COMENTARII

 1. In magazine petrec mai mult timp citind etichete…de multe ori se uita lumea ca pun mana pe 10 produse si nu iau nici unul. Dar cand merg la magazinul de alimente sanatoase(cel din spate de la Mondiala) iau cu incredere…mai ales pt copii.
  Trebuie sa ai oameni priceputi la vanzari, sa citeasca mult si sa stie multe.
  Recomand sa aduceti Unicorn Naturals…si daca puteti sa gasiti un furnizor de germeni si vlastari ar fi foarte bine…pt noi…
  La vara o sa pun germinatoare pe terasa dar mi-ar fi comod sa iau dea gata…
  Mult succes.
  Dupa deschidere aveti un client fidel 😉

 2. În timp Bunica Geta va aduce tot ce aveți nevoie, trebuie puțină răbdare, este greu să faci lucruri de calitate într-un termen scurt. Este bine că știm ce vrem, acum rămâne doar să realizăm.

 3. Noi avem nevoie de un magazin cu produse bio. De când la noi în familie s-a instalat un caz de cancer, am încercat sa ne axam pe alimente bio. Le găsim,nu pe toate, dar cu dificultate. Comandarea produselor online ar fi foarte bine venită.

 4. Va urma și comanda online prin toamnă, cât despre produse vom încerca să răspundem tuturor solicitărilor și în măsura în care este posibil se va aduce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.