Nunți și mireseImportanța stabilirii bugetului pentru nuntă - cum poți crea un plan de...

Importanța stabilirii bugetului pentru nuntă – cum poți crea un plan de buget în Excel

Nuntile pot fi extrem de scumpe, dar cu putina planificare, te poti bucura de ziua  cea mare la un pret pe care sa ti-l poti permite. Tot ce ai nevoie sa faci este sa-ti creezi planul de buget. Nimic nu te poate ajuta in stabilirea bugetului pentru nunta, ca un plan realizat in Microsoft Excel. Inainte de a incepe realizarea acestui plan, trebuie sa te gandesti la suma pe care doresti sa o cheltuiesti cu pregatirile de nunta. Aici trebuie sa incluzi toate sursele tale de fonduri, inclusiv venitul personal si contributiile familiei.

Aceasta suma ar trebui sa-ti ofere o cifra solida pe care sa se bazeze bugetul. Primul pas este sa-ti aprinzi calculatorul si sa deschizi programul Excel. Dupa ce programul s-a deschis, pe ecran ar trebui sa-ti apara o noua foaie de calcul Excel. Daca aceasta foaie de calcul nu apare, mergi la “File” in coltul din stanga sus si da click pe el. Atunci va aparea un meniu vertical si tu va trebui sa dai click pe “New”. Imediat ce ai dat click pe “New” va aparea acea foaie de calcul.

Odata ce documentul a fost deschis, du-te inapoi la “File” si da click pe “Save as”. Cand apare caseta de dialog, introdu un nume pentru document si da-i “Save”. Este indicat sa salvezi periodic aceasta foaie de calcul, in timp ce lucrezi la ea, intrucat nu vei dori sa pierzi datele pe care le-ai introdus deja si s-o iei de la capat. Pentru a face acest lucru fie dai click pe iconita care arata ca o discheta albastra, fie dai din nou click pe “File”.

buget pentru nunta

Daca ai ales sa dai click pe “File”, va aparea acelasi meniu vertical, iar tu trebuie sa dai atunci click pe “Save” pentru a-ti salva documentul. Urmeaza apoi sa introduci datele in document. Mai intai dai click pe a doua caseta din randul de sus. Asta iti va permite sa introduci date in caseta (caseta se mai numeste si celula). In aceasta celula scrie “Cheltuieli”. Apoi da click pe urmatoarea celula din dreapta. De la stanga la dreapta, eticheteaza urmatoarele coloane in felul urmator: costul estimativ, suma pentru buget, sume estimative pentru distribuitori (5 coloane separate) si costul final.

Referitor la lista originala de cheltuieli, decide felul in care vrei sa aranjezi toate acestea pe foaia de calcul. De exemplu, vrei sa le aranjezi in functie de importanta sau in functie de ordinea sa in cadrul nuntii? Odata ce ai luat o decizie in acest sens, da click pe a doua celula din prima coloana si introdu prima eticheta de cheltuieli. Apoi da click pe celula de sub ea si introdu urmatoarea eticheta. Continua sa introduci etichetele de cheltuieli pana cand ai terminat cu ele, dupa care salveaza documentul. Fa cateva cercetari si estimeaza cam cat ar costa fiecare element necesar pentru nunta ta. Apoi, introdu costul estimativ al fiecarui element in coloana “costul estimativ”, iar apoi salveaza documentul.

Imparte-ti bugetul in mod corespunzator. Pe masura ce te uiti la cifre, este posibil sa mai tai din produsele pe care ti le doresti. In acest caz, fie lasi in pace celulele in care sunt scrise aceste produse (in caz ca ti le vei putea permite mai tarziu), fie stergi randul. Pentru a sterge un rand, dai click dreapta pe acesta si selectezi optiunea “Delete Row”. Odata ce stii care va fi suma cheltuita pe fiecare produs, da click pe prima celula de sub eticheta numita “Suma pentru buget” si introdu fiecare suma corespunzatoare.

Da click pe celula adecvata fiecarei cheltuieli suplimentare si introdu restul datelor, iar apoi da “Save”. Acum poti spune ca ai terminat cu stabilirea bugetului pentru nunta. Pe masura ce obtii estimari privind diferite obiecte de la diferiti distribuitori, introdu fiecare cifra in randul specific acestuia (intr-una din coloanele etichetate “Sume estimative pentru distribuitori”). Pe masura ce semnezi contracte si ajungi la o decizie finala, introdu costul final al fiecarui element in coloana etichetata “Costul final”. Orice ajutor este binevenit atunci cand vine vorba de pregatirile de nunta, iar acest tabel ar trebui sa fie folositor mireselor care doresc sa fie organizate si sa nu lase nimic la voia intamplarii.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.