Timp liberSchiatul te scapa de anxietate! – Ce beneficii are acest sport pentru...

Schiatul te scapa de anxietate! – Ce beneficii are acest sport pentru sănătatea mintală?

Potrivit sportivilor din Suedia, schiatul te scapă de anxietate. Schiorii din Suedia consideră că acest sport reduce riscul de anxietate cu 50-60%. Slalomurile prin zăpadă sunt distractive pentru schiori și le îmbunătățește sănătatea mintală. Acest sport este interesant și este un pachet total ce oferă numeroase beneficii.

Conform studiilor cercetătorilor:

  • Activitatea fizică ajută în prevenirea anxietății și poate reduce simptomele la oamenii care au fost deja diagnosticați cu această afecțiune
  • Schiorii care nu fumează și care urmează o dietă mai sănătoasă au un risc de mortalitate mai redus, comparativ cu oamenii care nu practică acest sport
  • Schiorii au un risc cu aproximativ 60% mai mic de a suferi de tulburări de anxietate, decât cei care nu schiază.

Beneficiile schiatului

Iarna, activitatea fizică în aer liber are numeroase beneficii pentru sănătate. Orice om are nevoie de activități care îi plac și care îi oferă o stare bună de spirit. Unii preferă schiatul, deoarece acesta este și un mijloc de recreere, iarna. Schiatul îmbunătățește echilibrul și poate fi practicat și de persoanele cu vârsta peste 50 de ani.

Conform unui studiu realizat de cercetători, schiatul crește longevitatea, promovează un stil de viață mai sănătos bazat pe un nivel complex de activitate fizică. Acest sport te ajută să fii în formă, să ai musculatura mai dezvoltată, pentru că îți antrenezi și mușchii spatelui, ai stomacului, brațelor și picioarelor.

Schiatul oferă un antrenament cardio foarte bun. Mișcările șoldurilor și ale genunchilor implică mai multe grupe de mușchi, în plus ele alternează cu perioade scurte de odihnă. Combinația de diferite tehnici și mișcări este unică, implică alunecare, întoarce și sărituri.

Schiatul lucrează o mulțime de mușchi și ajută și la arderea mai multor calorii. Acest sport este indicat celor care vor să dea jos kg în plus și care vor să aibă mai multă putere, forță și vitalitate. Numărul de calorii care sunt arse prin schiat depinde de intensitatea efortului. Potrivit experților, prin schiat se pot arde 300-500 de calorii pe oră.

Schiatul are efecte pozitive asupra stării psihice

Acest sport este distractiv, incitant și oferă o stare de bucurie. El are un efect pozitiv asupra stării de spirit și promovează o bună sănătate mintală. Schiatul este antrenamentul perfect între antrenamentul de forță și rezistență, are efect bun asupra corpului și asupra minții.

Pentru oamenii care trăiesc în orașe este nevoie de o evadare la munte, într-o zonă minunată, pentru a schia. Aceștia se relaxează, socializează, pot deveni mai sănătoși prin mișcare, prin acest sport de iarnă care este super distractiv și arde multe calorii. O săptămână de schi nu este doar sport, ea aduce și beneficii psihice.

Schiatul oferă stabilitate mintală, reduce stresul, depresia și anxietatea. Prin schiat se face mai multă mișcare, se îmbunătățește sănătatea fizică, psihică și calitatea somnului.

Unii oameni chiar doresc să-și dezvolte tehnica de schi, aleg să cumpere echipamente mai performante și urmează sfaturile unor schiori cu experiență despre tehnică și alegerea rutei. Pe tot parcursul sezonului de iarnă sunt deschise mai multe pârtii de schi din România, unde se poate desfășura acest sport.

Schiatul aduce bucurie atât adulților cât și copiilor. Aceștia fac și drumeții la munte iarna, pentru a trăi experiențe de neuitat. Rachetele de zăpadă pentru picioare sunt o modalitate convenabilă și confortabilă de a ieși în natură, la munte, chiar și atunci când stratul de zăpadă este gros. Astfel de antrenamente în zone montane sunt incitante și o modalitate a de pierde și în greutate.

Dacă ai planificat o excursie la munte în această iarnă, ai putea să încerci și sporturile de iarnă, precum schiatul. Pentru a preveni accidentele trebuie să porți o cască și să ai viteza sub control, fiind atent și la alte persoane care se află pe pârtia de schi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.